Чети каквото ти се иска тази лятна ваканция!

Чети каквото ти се иска тази лятна ваканция!

юни 24, 2021
Категория: Нашите предложения
0 1159 0
Чети каквото ти се иска тази лятна ваканция!

Чети каквото ти се иска тази лятна ваканция!

Лятната ваканция започна и е време за почивка, срещи с приятели, а защо не някое и друго приключение, което да помниш дълго след това?

Ние знаем, че искаш да се забавляваш, но има един списък с книги, които ти се налага да прочетеш. Ако се чудиш коя от задължителните книги да подхванеш първо, прегледай нашите предложения за най-ценните книги, с които да се сдобиеш в началното училище, най-ценните книги, с които да се сдобиеш в прогимназията и най-ценните книги, с които да се сдобиеш в гимназията.

Колкото и да е важно четенето на изискваните от училище книги, тъй като те са основополагащи за познанията ти по литература, дори да предпочиташ да четеш други, все пак най-важното е да четеш, със списък или без тази лятна ваканция!

Ако не знаеш с какво да разнообразиш летните си четива, можеш да погледнеш статията с романи за едно приключенско лято или да хвърлиш око на поредиците по-долу.

До 20.07.2021 можеш да закупиш всички книги от задължителния си списък, както и подбрани други заглавия с до 25% отстъпка от нашия сайт!

Дневникът на един Дръньо“ – Джеф Кини

Искало ли ти се е някога да си водиш дневник, в който да записваш всичко интересно, което ти се случва?

Грег Хефли решава да започне своята сериозна хроника, в която да описва всичките си перипетии. До момента са издадени цели 15 от неговите дневници, а историите в тях са свързани с проблемите му в училище, неуспешния му опит да има ваканция без задължения, трудностите при намиране на нови приятели и какво ли още не!

Ако се чудиш как да разнообразиш това лято, поредицата „Дневникът на един Дръндьо“ е идеална за неангажиращо четене. Книгите са изпълнени с много илюстрации и се четат неусетно бързо.

„Магнус Чейс и боговете на Асгард“ – Рик Риърдън

Най-популярната поредица на Рик Риърдън е тази за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, а първата част дори се изучава в училище! Книгите му са изпълнени с геройства, готини герои, богове и всякакви чудовища.

Докато поредицата за Пърси Джаксън се базира на старогръцката митология, „Магнус Чейс и боговете на Асгард“ се основава на скандинавската митология.

В първата част, „Мечът на лятото“, вечно търсещият проблеми Магнус Чейс един ден среща свой чичо, за чието съществуване дори не е подозирал. От него научава налудничави неща като това, че е син на бог, че легендите за северните богове са истина и че те се готвят за война. Тази война може да бъде спряна, ако Магнус успее да открие едно специално оръжие, скрито някъде из Деветте свята…

В „Чукът на Тор“ Магнус трябва да върне оръжието на Тор, попаднало във вражески ръце с помощта на най-лошия враг на боговете – Локи. А в „Корабът на мъртвите“ той тръгва по следите на най-голямата заплаха за Асгард.

„Хрониките на Кейн“ – Рик Риърдън

Рик Риърдън не спира само със старогръцките и скандинавските богове. Поредицата „Хрониките на Кейн“ е базирана на египетските богове!

Сейди и Картър са брат и сестра, на които им се налага да се сблъскат с доста странни ситуации в много кратък период от време в „Червената пирамида“. Майка им умира при странни обстоятелства, баща им изчезва в Британския музей, а английската полиция ги смята за терористи. На всичкото отгоре разкриват неподозирани тайни за произхода на семейството си… тясно обвързан с едни определени египетски богове.

Във втората част, „Огненият престол“, двамата трябва да се изправят срещу змея на хаоса Апоп, който се надига, за да унищожи света. За финал, в „Сянката на змея“ Сейди и Картър се впускат в неравностойна битка на живот и смърт, за да спасят човечеството.

„Училище за добро и зло“ – Соман Чейнани

Искал ли си някога да се превърнеш в герой или злодей от приказките?

В „Училището за добро и зло“ Софи и Агата получават тази възможност, когато биват отвлечени и изпратени в различни училища. Двете са най-добри приятелки, но Софи винаги е искала да изживее своята вълшебна приказка, докато Агата винаги е мислела, че е напълно подходяща за злодей.

Съвсем изненадващо и погрешка Софи е изпратена в Училището за Зло, а Агата – в Училището за добро.

В „Свят без принцове“ двете трябва да се помирят след битката една срещу друга. Става така, че Училищата за Добро и Зло вече не са врагове… Но балансът е разрушен в „И заживели щастливо за последно“, а за да спасят всички, които обичат, двете момичета трябва да се изправят отново една срещу друга и срещу демоните в душите си. 

„Магични мистерии“ – Нийл Патрик Харис

В първата книга лукавият чичо на Картър отрано го научава на всевъзможни мошенически трикове. Когато най-после момчето решава, че животът, изпълнен с дребни измами не му е по вкуса, то тръгва да търси късмета си другаде.

Картър среща трима особняци като него в малкото градче Минерал Фолс, а любовта им към фокусите неусетно ги сближава. Заедно трябва да се изправят срещу злия Б. Б. Босо, който е замислил чудовищно престъпление.

Втората книга пък се фокусира върху Лайла. Тя е израсла в сиропиталище, където научава, че няма непреодолими прегради. Може да излиза от белезници, усмирителни ризи и заключени стаи.

Скоро Лайла и приятелите ѝ от клуб „Особняците“ се натъкват на мистерия, която градът пази отдавна. Време е тайните да бъдат разкрити от шестимата приятели, но след сблъсъка, който ги очаква, вече нищо няма да е същото.

Останалите ни предложения можеш да разгледаш тук и да си избереш книги с намаление до 25% както от списъка със задължителните книги, така и подбрани други заглавия, които да четеш през лятната ваканция!

Ти какво ще четеш това лято?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *