Шест детски романа за едно приключенско лято

Шест детски романа за едно приключенско лято

май 20, 2021
Категория: Нашите предложения
0 1687 2
Шест детски романа за едно приключенско лято

Шест детски романа за едно приключенско лято

Ако се опасяваш, че те очаква едно посредствено и безсъбитийно лято или пък се чудиш с какво да разнообразиш предстоящите почивни дни, разгледай тези шест детски романа. Заедно с героите ще се впуснеш в невероятни приключения и ще забравиш за скуката.

Не забравяй, че в периода 14.05-20.05.21. провеждаме Книжен фестивал онлайн на Orange Center, както и във физическите ни книжарници. Открий тези, както и всички други заглавия на български език с отстъпки от 15% до 70%!

„Голямото бягство на дядо“ на Дейвид Уолямс

Детски роман „Голямото бягство на дядо“

Тази история се развива през 1983 година, когато все още не е имало интернет, мобилни телефони и компютърни игри. По това време дядото на Джак, вече навлязъл в достолепна възраст, започва искрено да вярва, че живее отново във времената на Втората световна война, когато е бил летец в Кралските военновъздушни сили.

Затворен в дома за стари хора „Здрачните кули“, той мисли, че все още е млад пилот в кабината на „Спитфайър“. Само дванадесетгодишният му внук Джак го разбира. Той знае, че единственото, което трябва да направи, е просто да се включи в играта на дядо си. Така двамата се впускат в небивало приключение, като започват с бягство от „Здрачните кули“.


Автор

Дейвид Уолямс

Брой страници

464

Издателство

Дуо Дизайн

Рейтинг в Goodreads

4.34

„Тук, в истинския свят“ на Сара Пенипакър

Детски роман „Тук, в истинския свят“

Плановете за лятото на единадесетгодишния Уеър се провалят, когато родителите му решават да го запишат в Центъра за летен отдих. Oт него се очаква да прекарва времето си в смислено общуване с другите деца. А всичко, което той би искал да прави, е да бъде сам в своя си свят, изпълнен с рицари и средновековни приключения.

Още през първия ден там той открива изоставена църква в близост, където да построи своя замък, но открива, че загадъчната Джолийн има други планове. Тя иска да превърне мястото в плантация с папаи. В действителност и двамата имат нужда от убежище, а когато се оказват в опасност, се налага да се превърнат в герои в истинския свят.


Автор

Сара Пенипакър

Брой страници

240

Издателство

Лабиринт

Рейтинг в Goodreads

4.09

„Брайтсторм: приключение с небесен кораб“ на Вашти Харди

Детски роман „Брайтсторм: приключение с небесен кораб“

Ако винаги си мечтал да пътешестваш на небесен кораб, то тази история е точно за теб. Но дори такъв тип приключение да не е влизало в списъка с неща, които би искал да опиташ, тази история пак е за теб. Защото ще се пренесете заедно с близнаците Артър и Моди Брайтсторм на пътешествие до Южния поларис върху кораба „Аврора“.

Ще искаш да им помогнеш да разплетат мистерията около изчезването на баща им по време на несполучлива експедиция. Честта на баща им е почернена, а обвиненията, че е извършил грабеж от друг кораб, преди да изчезне, са напълно неприемливи за двете деца. Пътят им към откриването на истината е осеян с пречки, врагове и много опасности. Това пътешествие ще промени животите и на двамата.


Автор

Вашти Харди

Брой страници

304

Издателство

Orange books

Рейтинг в Goodreads

4.28

„Еми и крадецът на сенки“ на Марин Трошанов

Детски роман „Еми и крадецът на сенки“

Двете най-любими неща на Виктор са да чете фантастични истории и да скита из града. В такива моменти той се спасява от неволите на ежедневието, а парковете и алеите му напомнят на сцените от любимите му романи. Разпаленото му въображение вижда къщи, обитавани от призраци и бърлоги на ужасяващи чудовища.

Виктор отчайващо много иска да избяга от всичко около себе си. Еми пък живее на границата между безчет светове и ужасяващата чернота на Нищото. Тя е дъщерята на Радост и Тъга, а косите ѝ греят във всички багри. Еми се оказва подходящото бягство за Виктор и двамата се впускат в красиво и чудновато пътешествие към мечтите и недостижимите кътчета на фантазията.


Автор

Марин Трошанов

Брой страници

248

Издателство

Сиела

„Небивалиците на един дърдорко“ на Джеф Кини

Детски роман „Небивалиците на един дърдорко“

Ако си изчел всеки един от дневниците на един Дръндьо, няма как да изпуснеш и Хрониките на Раули Джеферсън, който просто… открадва идеята на Грег. Или поне така твърди Грег. Раули решава да започне своята хроника, понеже с Грег са най-добри приятели и правят всичко заедно. А нарича хрониката си „Небивалиците на един дърдорко“, защото татко му винаги му казва, че е един дружелюбен дърдорко.

Грег първоначално иска да го съди, но после преценява, че май не е чак толкова лошо, че най-добрият му приятел също пише книга… Какви са приключенията на Раули, можете да прочетете в неговата хроника.


Автор

Джеф Кини

Брой страници

218

Издателство

Дуо Дизайн

Рейтинг в Goodreads

3.90

„Отвъдземя“ на Тахере Мафи

Детски роман „Отвъдземя“

Чувал си за случаи, в които хора си патят заради цвета на кожата си… но знаеш ли, че някой  може да има неприятности и заради липсата на цвят? Алис Алексис Куинсмедоу може да ви разкаже всичко по въпроса, защото тя е имала нещастието да се роди с млечнобяла кожа и коса в свят, изтъкан от цветове и багри.

Във Ферниковата гора, където долу понякога е горе, ляво може да е дясно, а хартията оживява, всеки притежава магия, с каквато Алис не разполага. Единственият ѝ спътник е Оливър, чиято най-голяма сила се крие в лъжата и измамата.

Най-важното за Алис е да открие баща си, изчезнал преди три години. Тя знае, че на майка ѝ няма да ѝ е мъчно, ако изчезне, но начинанието само по себе си е трудно и изпълнено с предизвикателства. Най-сериозното сред тях е да открие истинските цветове на душата си.


Автор

Тахере Мафи

Брой страници

408

Издателство

Orange books

Рейтинг в Goodreads

3.91

Който и да избереш от тези шест детски романа, ще те въвлече в невероятно приключение, изпъстрено с опасности, препятствия и весели моменти.  Кой е твоят любим приключенски детски роман?

Само до 20.05.21г. се възползвай от намаленията на всички книги в нашия сайт, както и във физическите ни книжарници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *