Най-търсените исторически любовни романи

Най-търсените исторически любовни романи

октомври 1, 2022
Категория: Нашите предложения
0 2910 1
Най-търсените исторически любовни романи

Най-търсените исторически любовни романи

Всяка любовна история успява да ни накара да мечтаем и ни зарежда с романтично настроение. Но когато историята е вдъхновена от императори и херцози, тя е дори по-завладяваща. Затова и за много читатели любими са именно историческите любовни романи. 

Провокирани от реални истории или не – те носят очарование, което трудно може да бъде надминато. 

Ако ти също попадаш сред почитателите на този отрязък от литературата, книгите, които ще намериш в нашия списък, без съмнение ще ти харесат. Те се открояват като едни от най-търсените исторически романи, в които център заема една незабравима любовна история.

Какво представляват историческите любовни романи?

Има множество мнения кои точно любовни книги се смятат за исторически. Един често срещан начин да се дефинира жанрът включва всички книги, в които център заема една или няколко любовни истории. Важно условие е действието да се развива преди 1940-1950 година. Така за исторически романи се считат изключително много заглавия. 

Сред тях попадат дори и книги, в които присъства елементът на пътуване назад във времето. Въпреки че този тип заглавия граничат с фентъзитата, те са любими и на почитателите на романтичните романи, защото в центъра им отново стои история за любов.

Виж още: 5 искрено препоръчани любовни романа в месеца на любовта

Други читатели пък се ориентират към книгите, които разказват за истински исторически фигури. При този тип романи историята отново е красива, но същевременно и действителна. Затова тези книги помагат да обогатиш своите познания за миналото по изключително интригуващ начин.

Който и тип романи да предпочиташ, можеш да очакваш щастлив край на последните страници и чувство за надежда, което те обзема с всеки ред. Често този тип книги биват пренебрегвани от масовия читател, но именно в тях можеш да срещнеш някои от най-вдъхновяващите героини и истории. 

За кого са подходящи?

Въпреки че не могат да се поставят ограничения за любовта, този тип романи обикновено са предпочитани от женските читатели и много малка част са препоръчителни за деца. 

Темите, които се засягат в тях, успешно ще вдъхновят всекиго, но често градусите достигат високи нива. Именно това резервира историческите любовни романи за по-възрастната аудитория. 

Кои са най-търсените исторически любовни романи?

Ако погледнем към разнообразието от всички любовни романи, вдъхновени от историята, несъмнено има едно заглавие, което е най-търсено в момента – или по-точно няколко. Това са всички от поредицата на Джулия Куин за семейство Бриджъртън. 

Бриджъртън, книга 1: Херцогът и аз

Поредицата, вдъхновила хитовия Netflix сериал, продължава да е една от най-обсъжданите. С нея се пренасяме назад във времето до началото на 19 век. Тогава, когато красотата е поставена на пиедестал. Същевременно величествените балове и празненства са част от ежедневието на героите. 

Бриджъртън, книга 1: Херцогът и аз

Книгите да не се справят съвсем добре с достоверното пренасяне на този период от историята върху хартията. Но въпреки това те предлагат много, с което могат да те спечелят. А първата от поредицата – Бриджъртън, книга 1: Херцогът и аз– ще те накара да жадуваш за още от романтиката, интригите и скандалите, с които книгата е изпълнена. 

Друговремец, Диана Габалдон

Този роман заслужава цял един собствен жанр. В него умело се съединяват в едно както романтиката, така и елементите, вдъхновени от различни моменти от историята. А дори и фантастиката намира място в сложното плетиво от теми, което книгата обхваща. 

Друговремец, Диана Габалдон

Действието в „Друговремец“ започва през 1945, а достига чак до 1743 година. Но след като във всеки момент от историята съществуват пламенните чувства, главната героиня успява да открие любовта в миналото. С това и по много други причини разказът успява да събуди вълнението у вече безброй читатели.

Японският любовник, Рани Маника

След успеха на „Оризовата майка“ новият роман на Рани Маника привлече не по-малък интерес. А в него темата за любовта и връзките е още по-силно засегната.

Японският любовник, Рани Маника

В „Японският любовник“ се запознаваме с Парвати, но и порастваме с нея. От младо наивно момиче тя става господарка на луксозно имение. Но окупацията на Малайзия през Втората световна война ѝ отнема всичко – съпруга, имението и живота, който се е научила да живее. 

Но получава друго много по-важно нещо в замяна. Получава шанс да открие любовта, дори и да е на място, на което тя не би очаквала. 

Глина, Виктория Бешлийска

И сред българските романи има исторически любовни книги, завладели безброй читатели. Глинасъздаде истински фурор сред ценителите на българското и литературата, а отвъд красивия изказ стои увлекателна история за човешките взаимоотношения и любовта. 

Глина, Виктория Бешлийска

Книгата е вдъхновена от легенда за самобитните грънчари от Трънско през XVII век. Но същевременно е вдъхновена от чувствата на хората, в които всеки може да се припознае. 

Кои са най-търсените любовни романи, вдъхновени от истински събития?

Ако пък предпочиташ книги, зад които стои истинска история, по-интересни за теб ще бъдат романите за любовта на принцеса Сиси, Коко Шанел и толкова много други известни имена от миналото и настоящето. 

Императрицата, Джиджи Грифис

Историята на принцеса Елизабет „Сиси“ Баварска е вдъхновила вече много книги, филми и сериали, а последната продукция на Netflix предизвика още по-голямо вълнение от очакваното. 

Императрицата, Джиджи Грифис

В този роман се срещаме с Императрицатаи нейното търсене на себе си, на чувствата, за които пишат поетите. Прочети за историята на срещата ѝ с Франц Йосиф и началото на тяхната опълчваща се на всичко и всички любов.

Фрида Кало и цветовете на живота, Каролине Бернард

Всички вероятно познават коя е великата Фрида Кало. Не по-малко са и хората, които са били вдъхновени от пламенната любов, която тя споделя с Диего Ривера. Но има много, което историята не познава – щастливите и тъжните моменти, мечтите и трепетните чувства. 

Фрида Кало и цветовете на живота, Каролине Бернард

Във Фрида Кало и цветовете на живота двамата художници още не знаят, че са предопределени един за друг. Но заедно се изправят пред всички цветове от палитрата на човешкия живот. 

Татуировчикът на Аушвиц, Хедър Морис

Любовта има способността да разцъфва както в най-щастливите мигове от живота, така и в най-тъжните и трудните. Този роман е сърцераздирателна история от втория тип. 

Татуировчикът на Аушвиц, Хедър Морис

Татуировчикът на Аушвиц е трогващ разказ за любовта и за саможертвата, за страданието и за силата на духа. Макар и книгата да засвидетелства за един от най-мрачните моменти от историята ни, тя ще успее да предизвика цяла гама от емоции у читателя. Както тъжни, така и щастливи.

Мадмоазел Коко и ароматът на любовта, Мишел Марли

Издателство „Емас“ са отговорни за едни от най-популярните любовни книги бестселъри у нас. В този роман Мишел Марли се съсредоточава върху една от жените в историята, които са вдъхновили най-много книги, филми и творци – Габриел Шанел.

Виж още: 12 от най-добрите любовни романи на всички времена

В „Мадмоазел Коко и ароматът на любовта ще срещнеш повече от една любовна история. Известната дизайнерка никога не оставя сърцето си да бъде завладяно напълно от един човек. Това е така, защото в него винаги е запазено едно специално място за Chanel. 

Но в тази книга ще успееш да се срещнеш с много от онези иначе скрити кътчета от сърцето на тази невероятна жена. Научи както за мъжете в живота на Коко, така и за миналото ѝ и създаването на емблематичния парфюм Chanel №5.

Мадмоазел Коко и ароматът на любовта

Има още хиляди романи, които заслужават да бъдат включени в този списък. Но тук се постарахме да съберем на едно място само едни от най-харесваните сред тях – тези, които успяха да вдъхновят хиляди читатели да мечтаят за любов.

Тези, които доказаха, че най-красивите чувства, които човешката душа може да изпита, са споделяни от хора от всеки момент от историята. А ако сред тези заглавия не успя да откриеш следващото си четиво, разнообразието от любовни романи в книжарница Orange те очаква с още много други интересни предложения.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *