5 искрено препоръчани любовни романа в месеца на любовта

5 искрено препоръчани любовни романа в месеца на любовта

февруари 10, 2022
Категория: Публикации
0 1845 1
5 искрено препоръчани любовни романа в месеца на любовта

5 искрено препоръчани любовни романа в месеца на любовта

В месеца на любовта е напълно естествено да обърнем по-специално внимание на любовните романи. Но не толкова на онези, с които всеки е свикнал и знае наизуст като “Гордост и предразсъдъци” или “Мостовете на Медисън”, а по-скоро на модерните, новите, свежите романтични книги. Онези, които последните години са на върха на класациите за читателско внимание. Някои от тях са романтични и приключенски, други еротични или забавни. Но общото е, че ще ви накарат да се влюбите в историята им. А и другото, което ги свързва е, че са включени в тематичната ни селекция и може да ги откриете с 20% отстъпка до 14.02.2022 г.

„Когато я целуна, нещо се пропука в празното ѝ, вкаменено сърце, разцъфтя. За пръв път разбра за какво пише в любовните романи; осъзна, че пейзажът на женската душа може да се промени също толкова бързо, както светът по време на война.“

Ще започнем с ултимативната нова класика сред любовните романи, макар чисто жанрово той да надскача тази рамка. Безапелационен бестселър в цял свят, който още с излизането си на световния пазар през 2015 г. отвя сърцата и умовете на читателите не само с вълнуващия си сюжет, но и с взрива от емоции още в първите глави. “Славея” на Кристин Хана е историята на две сестри с диаметрално противоположни характери. Втората световна война и окупацията на Франция белязва животите им по коренно различен начин и ги изправя пред различни предизвикателства и трудности.

Има ли значение от коя страна на барикадата е човек, за да бъде човечен? Има ли значение от коя страна на барикадата е човек, за да бъде обичан и да обича? На какво е способна една майка, за да защити не само собствените си, но и чуждите деца? На какво е способна жена, за да се превърне в герой на военното поле?

“Славея” не е сладникав любов роман, а роман приключение, роман битка, който печели сърцата на всеки, разгърнал страниците му. Въпросите, които поставя, историческият период, в който се развива, както и начинът, по който е написан, го превръщат в задължителна книга за почти всеки.

„Исках да притисна всяко късче от мен в него. Исках да му влея волята си. Исках да споделя с него всяка глътка живот и да го принудя да живее.“

Надали е останал човек, който да не е чел, гледал или поне чувал за “Аз преди теб” на Джоджо Мойс – романът, който разби сърцата на много хора по света. Необходимостта от нова, модерна, трогателна, чиста и вълнуваща любовна история растеше от “Тетрадката” на Никълъс Спаркс насам и накрая се случи. Нейният наследник в света на любовните романи се появи.

Младата Луиза Кларк е шантаво и лъчезарно момиче, което по стечение на обстоятелствата се оказва болногледачка на богат, красив и интелигентен млад мъж, когото съдбата е обичала много… до един момент. След катастрофа с мотор обаче той остава напълно парализиран не само физически. Желанието му за живот също потъва в апатия. Докато не се появява пъстрата Луиза със своята настоятелност и жажда за живот, които ще накарат Уил да си възвърне вкуса към света около себе си. Но дали ще е достатъчно?
“Аз преди теб” е романтична, но и тъжна, красива, но и страшна история за любовта без граници, но с край. Един любовен роман, на който да се плаче.

През 20-и век трона на романтичната литература си деляха няколко дами – Даниел Стийл, Джаки Колинс, Нора Робъртс, Сандра Браун. Днес обаче те са отстъпили кралския престол на други извънредно продуктивни и успешни дами, сред които е Сюзън Елизабет Филипс. Тя е неизчерпаем източник на любовни сюжети, които бързо я превръщат в една от най-важните, успешни и интересни писателки в жанра.

“Да целунеш ангел” е романтична, но е забавна история, която няма как да не създаде добро настроение у читателя. Не е помитаща и разтърсваща любовна драма, но пък е толкова увлекателна и неочаквана, че няма как да не те остави щастлив от срещата с нея. Дейзи и Алекс са двама млади, които трябва да се сключат уреден брак и да останат женени 6 месеца (поради ред причини). Двамата няма как да са по-различни – тя е екстровертна и разглезена богаташка дъщеря, а той затворен и преживял доста. И тъй като Алекс няма никакво намерение да се съобразява с глупостите на новата си съпруга, я взема на работа със себе си. А неговата работа е в цирка, където е управител. И така Дейзи се озовава в очукана каравана и на път с цирка, където трябва да се грижи за животни, от които по принцип я е страх. Но пък тя ще се окаже скрита лимонка, която няма да му остане длъжна. Пълен цирк, един вид.

“Всъщност строго погледнато, това не са точно любовни писма. Пиша ги, когато вече не искам да съм влюбена. Те са моето сбогуване. Защото, след като напиша писмото, вече не съм погълната от всепоглъщаща любов.”

Джени Хан е сензация сред по-младите читатели, но най-вероятно ти вече знаеш това, тъй като “До всички момчета, които съм обичала” буквално превъртя класациите за най-продавани книги последните години.

Лара Джийн е обичала пет момчета в рамките на 16-годишния си живот. Но не се е осмелявала да признае това на нито едно от тях. Вместо това излива душата си в писма до всяко едно от тези момчета, но с ясната идея, че НИКОГА няма да ги изпрати. Държи писмата в кутия за шапки и всичко е наред, докато един слънчев ден тези писма не стигат до адресатите си. И тогава кутията на Пандора се отваря и животът на Лара доста се променя.

“До всички момчета, които съм обичала” е тийн история, която може да се превърне в тайно удоволствие и за по-зрели читатели. Въпрос на вкус към романтиката, а нейните първи проявления винаги са безкрайно чаровни.

Чудехте се кога ще дойде време за малко по-секси предложенията ни ли? Ето ги. Разбира се, че “Петдесет нюанса сиво” води надпреварата, но да започнем с нея би било твърде очевидно и очаквано (и все пак може да си я поръчате с 20% намаление от сайта ни). Трилогията на Е. Л. Джеймс възроди еротичната литература като жанр и след нея се отприщи вълна на горещи романи. Едно от най-новите попълнения сред тях е “Скъпа Ейва” на Илса Мадън-Милс. Противоречива книга, която започва с ужасяващо събитие.

След бурен купон, на който е с гаджето си, Ейва се събужда сама в гората с брутална болка в корема и без бельо. Малко по малко започва да си спомня събитията от последните часове. Както и удар по главата, след който животът ѝ се променя. Ейва е жертва на насилие, но съучениците ѝ изглежда не смятат така. Тя се превръща в обект на подигравки и обвинения. Докато един ден не получава писмо, което ще сложи началото на страстна, ревнина, изсмукваща и брутална сексусална връзка.

Авторката Илса Мадън-Милс е автор на над 20 еротични романа. Но интересното в случая не е точно това. Тя дълги години е работила като библиотекар и учител по английски език и именно така черпи вдъхновение за сюжетите си… Колко особено, нали? А после библиотекарите били скучни.

Искате да разгледате още от предложенията ни за любовни романи? Разгледайте всички предложения от Love Sale!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *