Идеи за парти игри за възрастни

Идеи за парти игри за възрастни

септември 20, 2022
Категория: Нашите предложения
0 10739 0
Идеи за парти игри за възрастни

Идеи за парти игри за възрастни

Какъв е ключът към партитата, които никой не би забравил? Храна, напитки, музика – всичко може да е налице и все пак нещо да липсва. Ако търсиш нещо, което да гарантира, че всички ще се забавляват, днес ще ти разкрием едно такова тайно оръжие – парти игри. 

Ако досега не си включвал настолните игри към заниманията за цялата компания, си пропуснал много забавления и смях. Няма значение дали партито е от само двама души или от дузина – когато всички се съберат около борда за игра, винаги е по-забавно. 

В случай че имаш нужда от още убеждаване по темата, събрахме малко насоки как да избереш най-подходящата игра, наред с идеи за парти игри за възрастни.

Какво отличава парти игрите?

С добра компания можеш лесно да се забавляваш с която и да е настолна игра. Но парти игрите са създадени специално за онези моменти, в които искаш забавлението да е гарантирано.

И също като всички останали бордови занимания, сред парти игрите има голямо разнообразие. 

Какви видове настолни игри за възрастни има?

За всяка компания има парти игра и за всяка парти игра има подходяща компания. Разнообразието сред предложенията, подходящи за малки и големи купони, не отстъпва по нищо на разнообразието, което ще откриеш сред всички видове настолни игри. Единственото общо между тях? Те гарантират още по-големи дози смях и вълнуващи моменти. 

Ето кои са основните типове парти игри.

Асоциативни игри 

Всеки може да покаже колко богато е въображението му по най-забавния начин с този тип игри. Цялата компанията ще се забавлява, а може би и ще се опознаете по-добре, когато всеки избере това, с което асоциира дадена картинка. Често в създаването на историята участват всички, но в игри като Dixit победителят може да бъде само един. 

Отборни игри за парти 

Мъже срещу жени, отбори по двойки или на произволен принцип – раздели компанията и нека най-добрият отбор да спечели. В тези игри състезателният дух на всички трябва да бъде налице, защото надпреварата е нечувана. 

Парти игри със загадки 

Ако искаш партито да се превърне в преживяване от типа на ескейп стаите, това са игрите, които да избереш. А ако всички в компанията обичате криминалетата, можете да се превъплътите в детективи, събирайки различни доказателства. 

Виж още: Страшни игри, които да играеш на тъмно

Шаради

Игрите с асоциации са любимо занимание за партитата още преди да съществува терминът „настолни игри“. Но сега има множество нови техни версии, които осигуряват още по-голямо ниво на забавление. 

Игри, с които ще се опознаете по-добре 

Отговаряйте на въпроси заедно и научете по нещо ново един за друг. Този тип игри могат да бъдат два вида – такива, при които всеки трябва да отговаря на въпроси за себе си и да разказва лични истории, или такива, при които ще трябва да отговаряте на въпроси, свързани с живота на останалите участници, за да проверите колко добре се познавате. 

Тривия и quiz-ове 

Кой има най-много познания от обща култура или на дадена тема, кой отговаря най-бързо? Разбери кой в компанията се справя най-добре при познатия и обичан формат на quiz-овете.

Игри за бързина и сръчност

Ако quiz-овете не са по вкуса на компанията, събуди състезателния дух у всички и постави под изпитание тяхната сръчност и бързина. Игри като „Дюнер Коте Коза Сирене Пица“, „Открадни знамето“ и Hammer Shots са подходящи за всички, които обичат да боравят с ръцете си. 

Забавни игри за възрастни

Ако пък всички в компанията са над 18-годишна възраст, парти игрите могат да бъдат много по-различни. Приготви се за надпивания, запомнящи се признания, дръзки предизвикателства и какво ли още не.

Как да изберем подходяща игра?

Почти всяка настолна игра може да изненада компанията, като развесели всички по неочаквани начини. Но все пак има някои игри, които сякаш са създадени според предпочитанията на играчите. Ако искаш да откриеш най-подходящата парти игра, няколко са основните стъпки, през които да минеш. 

На първо място провери кой ще се включи в играта. Има някои игри, които са страхотни за онези партита, в които всички искат да вземат участие в забавлението. Но ако планираш да играете по-малка група от хора, не забравяй, че някои игри не са подходящи за компании под трима души.

Освен това имай предвид и възрастовите ограничения. Някои от най-забавните парти игри включват надпивания и дръзки предизвикателства, но този тип занимания не са подходящи за всяка компания. 

Всичко останало зависи от вкуса и интересите на хората, които ще играят. А разнообразието е голямо, така че със сигурност ще откриеш нещо интересно за своята компания. 

Кои са най-продаваните парти игри?

Дженга 

Има ли по-класическа парти игра от Дженга? Много са хората, които са се наслаждавали на именно тази емблематична игра по време на парти. 

Дървена Дженга Legami

Дървена Дженга Legami

Неслучайно Дженгата е толкова разпознаваема – има семпла концепция, лесни за разбиране правила, а забавлението, когато я играем с подходящата компания, е незаменимо. Макар и играта да изисква немалко сръчност и добра стратегия, всеки може да се забавлява с нея – независимо от възрастта и интересите му.

Виж още: 14 интересни факта за любимите ти настолни игри

Експлодиращи Котета, нецензурирана версия

Игра с котета, експлозии, лазери, а понякога и с кози е такава, която не предполагаш, че ще успее да забавлява всички играчи. И все пак „Експлодиращи Котета“ е абсолютен бестселър – както сред парти игрите, така и сред всички останали.

Експлодиращи Котета, нецензурирана версия

Експлодиращи Котета, нецензурирана версия

В тази версия, запазена само за възрастните, има още повече невероятни експлозии и безброй поводи за смях. 

На Вуте да му е зле

Кой ще бъде „Господар на панелкатаׅ“ и кой ще си скъса нервите заради съседите? Тази игра е създадена за хората, които имат богато чувство за хумор и силни нерви. 

настолна игра - На Вуте да му е зле

На Вуте да му е зле

Играта пресъздава съседските взаимоотношения по един смешен, но много реалистичен начин и пренася всички играчи в панелен блок, от който ще оцелее само един. Приготви хапчетата за глава, защото ще са ти нужни. 

Върколаци

Настъпва нощта в спокойното селище и мракът призовава всички към заслужена почивка. Но през нощта не всичко е това, което изглежда– сред селяните бродят върколаци. Ще вземат ли своите жертви те или ловците ще ги уловят? 

Настолна игра: върколаци

Върколаци

В тази хитова игра всеки има своя роля – едни се превъплъщават в спокойните селяни, други – във върколаци. Някои влизат в ролята на Червената шапчица, на Купидон, а може би и ще се превъплътят в лечител, който спасява жертвите. Всеки обаче може да бъде следващата жертва. 

Rory’s Story Cubes – кубчета за истории

Ако в компанията попадат много читатели, а и писатели, всички ще се забавляват, създавайки свои чудати истории. За начало на сюжетната линия служат безбройните комбинации, които се раждат от хвърлянето на заровете

Rory's Story Cubes - кубчета за истории

Rory’s Story Cubes – кубчета за истории

От тази игра могат да се родят както безкрайно много и различни истории, така и цели романи. 

Дръж ми шапката

Една от любимите концепции – тази на игрите с асоциации – оживява в нов вид и с по-различни правила. В тази версия на играта действието е разделено на три кръга. Всеки отбор получава дума, която трябва да бъде обяснена, като това може да се случи чрез описание, една дума и чрез мимики.

Настолна игра: Дръж ми шапката

Дръж ми шапката

Кой ще познае думите, кой ще събере най-много точки и кой ще каже на другите „Дръж ми шапката“? 

Игра с шотове – Hammer Shots

Това е една от игрите, които гарантират, че цялата компания ще се забавлява, някой ще се напие и всички ще си създадат незабравими спомени заедно. 

Игра с шотове - Hammer Shots

Игра с шотове – Hammer Shots

Тази игра има прости правила – всеки се редува да удари с чукчето, а според това колко силен удар успее да направи, се пада различно предизвикателство. Но предизвикателството е насочено не към този, който е на ход, а към неговата жертва. 

Преди да удариш, насочваш стрелката към някого от компанията и с удара си му сервираш неговата присъда. Дали ще изпие една чашка, дали ще изпее песен, или ще разкаже виц – зависи от това как умееш да удряш. 

Настолна игра Activity Club-Edition: Само за възрастни! 18+

Познатата и особено обичана игра, но този път само за възрастни. В тази версия на Activity – играта, при която всички трябва да правят забавни асоциации – думите, които ще трябва да обясняваш, са по-провокативни, а цялото преживяване е още по-вълнуващо. 

Само бъдете внимателни децата да не влязат по време на играта.  

Настолна игра Activity Club-Edition: Само за възрастни! 18+

Настолна игра Activity Club-Edition: Само за възрастни! 18+

Направи купоните и срещите с приятелите по-интересни и избери парти игри. Коя от всички ще бъде специалният гост на следващото ти парти?

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *