Страховита Коледа с крими и трилър романи

Страховита Коледа с крими и трилър романи

декември 14, 2022
Категория: Публикации
0 373 0
Страховита Коледа с крими и трилър романи

Страховита Коледа с крими и трилър романи

Дори по Коледа могат да се случват страховити неща… Свободните дни около празниците позволяват на читателите да се обърнат към любимите си жанрове, за които невинаги имат време през останалата част на годината.

Ако ти попадаш сред почитателите на вълнуващите крими и трилър романи, вероятно вече си започнал търсенето на тематични за сезона мистерии. А коледното настроение застига еднакво много авторите на всички жанрове.

Затова и сред дори тези книги има сюжети, които съчетават най-доброто от кримитата и трилърите с най-доброто от празничните романи.

Виж още: Магична Коледа с детски книги

Отдавна известни са коледните мистерии с Поаро и с другите любими детективи. И почитателите на жанра вече вероятно са се докоснали до тях. Но ако тази година търсиш нещо по-различно, не търси по-далеч от списъка, който сме ти подготвили. В него се постарахме да съберем романи, които може би не познаваш като коледни, но които успешно пренасят духа на празника… наред със страховитите духове на мистериите.

Същевременно това са от романите за хората, които обичат нетрадиционната Коледа. За хората, които независимо от дадения ден от годината, искат да се потопят в празничното настроение. А ако ще четеш крими и трилър романи по Коледа, нека те да са празнични.

Празници в смъртта, Нора Робъртс

Как изглежда Коледата на един детектив? Ив Далас, както много други, има изготвени дълги списъци със задачи. Един списък за пазаруване за приема, който организира, един списък с подаръци и един списък с имена на заподозрени в убийство. Вероятно не всеки обаче има нужда от последния от изброените списъци.

Празници в смъртта, Нора Робъртс

Жертвата на убийството е фитнес треньорът Трей Зиглър. Мъж, който е оставил след себе си дълга диря от жени, които са били омайвани, но и използвани от него. А всяка една от тях може да е виновна за забития нож в гърдите на треньора.

Виж още: Романтична Коледа с любовни романи

Ще успее ли Ив да открие виновника преди Нова година? Разбери в Празници в смъртта“ от Нора Робъртс.

Призраци през зимата, Дан Симънс

„Лятото на страха“ продължава в „Призраци през зимата. В тази книга Дан Симънс съживява – както преносно казано, така и буквално – старите демони, за да разкаже нова история за зловещото градче Елм Хейвън.

Призраци през зимата, Дан Симънс

Уважаваният университетски професор и романист Дейл Стюарт търси уединение в някогашния дом на негов близък, загубил живота си в ужасен инцидент. Но там Дейл не е сам. Личните му демони са го последвали, а подранилата зима носи със себе си още кошмари.

Северни стихии, Рагнар Йонасон

Два дни преди Коледа настъпва трагедия. Млада жена е открита мъртва под скалите в отдалечено село. На същото това място, на което преди 25 години се е случила и друга трагедия – майката и сестрата на жертвата са загинали по плашещо подобен начин.

Северни стихии, Рагнар Йонасон

Зимата приближава, а с нея и безмилостно трупащият се сняг. Ари Тор Арасон разполага с малко време да открие отговора на мистерията. Разбери дали ще успее в Северни стихии“.

Снежна вихрушка, Кен Фолет

В лабораторията на Тони Гало, административния директор на шотландска фирма за медицински изследвания, се случва нещо, което може да застраши живота на много хора. Заек, тестван срещу патоген, по-опасен от Ебола, изчезва, а вирусът, който той носи, е откраднат, за да бъде използван при терористична атака.

Снежна вихрушка, Кен Фолет

Извършителите трябва да бъдат заловени, а снежната вихрушка в навечерието на Коледа прави задачата по-трудна. Ще бъдат ли спрени крадците, ще се спаси ли бъдещето на лабораторията и ще бъде ли предотвратена смъртоносната епидемия? Открий отговорите в „Снежна вихрушка“.

Малки тайни, Дженифър Хилиър

Всяко дете обича Дядо Коледа и му се доверява. Затова и когато добрият старец предложи любимата близалка на дете, то няма да се замисли и ще го последва нали?

Малки тайни, Дженифър Хилиър

В навечерието на Коледа синът на Мерин е отвлечен и началото на ада за нея започва. Година по-късно, а и след безброй безуспешни опити да си върне детето си, от досегашния перфектен живот на Мерин е останала само едва видима следа. А тя става все по-тънка, когато разбира, че съпругът ѝ Дерек ѝ изневерява, и то с много по-млада жена.

Но за разлика от похитителя на сина ѝ, другата жена е враг, който може да бъде видян. А това означава и че може да бъде унищожен.

Потопи се в Малки тайни, но се приготви за неочаквани обрати на всяка страница.

Убийствено студена, Луиз Пени

Втората книга от поредицата за главен инспектор Гамаш включва три подозрителни смъртни случая.

Убийствено студена, Луиз Пени

На фона на студа и предколедното настроение в планинското селце Трите бора се случва жестоко убийство в публиката на състезанието по кърлинг. Жертвата е най-мразеният човек в селцето, но той е едва първият от тримата, които ще загубят живота си в навечерието на Коледа.

Виж още: 10 от най-известните автори на криминални романи

Убийствено студенае мистерията, която Гамаш трябва да разкрие, а междувременно да се опази от невидим враг.

Свирепа зима, Йени Педерсен, Ким Фебер

Първият случай на разследващото дуо Юнкер и Кристиансен ги изправя пред неочаквани трудности.

Ужасяващо убийство разтърсва провинциалното датско градче – мъж е пребит до смърт, а съпругата му е безследно изчезнала. Със случая се заема Мартин Юнкер, който заради професионална издънка губи позицията си в Копенхаген и е изпратен в провинцията. Там, където случаите са винаги отегчителни, бруталното убийство е като ново предизвикателство за Мартин.

Свирепа зима, Йени Педерсен, Ким Фебер

Бившата му полицейска партньорка Сине Кристиансен пък отдавна е чакала да се отдаде на спокойна Коледа със семейството си. Но плановете ѝ рухват, когато в сърцето на Копенхаген мощна бомба отнема живота на 19 души. Случаите на двамата бивши партньори ги свързват отново – ще разрешат ли всички мистерии в Свирепа зима“?

Обогатихме ли списъка ти за четене през празничните дни? Ако харесваш крими и трилър романи и винаги търсиш ново заглавие, ще откриеш най-новите интересни заглавия в книжарница Orange. Разгледай ги и си подари една по-зловеща и мистериозна Коледа

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *