8 от най-добрите любовни романи за 2022 година

8 от най-добрите любовни романи за 2022 година

декември 29, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 3401 2
8 от най-добрите любовни романи за 2022 година

8 от най-добрите любовни романи за 2022 година

Времето, през което се готвим да изпратим старата година и да посрещнем новата, е и времето за равносметка… но книжна. А през 2022-ра романтиката завладя страниците на книгите. Затова и днес обръщаме поглед назад към онези любовни романи, с които ще запомним годината.

Прочети кои бяха 8 от най-добрите сред тях – тези книги се откроиха с оригинални сюжети, вълнуващи истории и герои, в които е трудно да не се влюбиш. А всички те участват в кампанията ни „4 за 3“. Затова до 30 декември можеш да закупиш 4 книги и ще платиш само 3 от тях.

Ето с кои любовни романи ти предлагаме да си подариш следколеден подарък за себе си.

Споменът за него, Колийн Хувър

Колийн Хувър e авторът с най-много книги, попаднали в класацията за най-четените бестселъри за 2022 година според New York Times. Затова и бе неизбежно неин роман да не попадне и в нашата класация.

Тази година читателите за първи път се срещнаха със Споменът за него. Трогващ роман за новото начало, прошката и любовта, която спасява душата.

Споменът за него, Колийн Хувър

В книгата се срещаш с Кена Роуан, която след една фатална грешка трябва да прекара пет години в затвора. Когато най-сетне отново е на свобода, главната ѝ цел е да се сближи с малката си дъщеричка. А единствената ѝ връзка с нея е чрез Леджър Уорд, собственик на бар в родното градче на Кена.

Завръщането ѝ е изпълнено с множество изпитания и трудности, но сред всички тях се крие и надеждата за любов.

Бриджъртън, книга 6: Очарователен негодник, Джулия Куин

Поредицата, която вече няколко години завладява любителите на романтичните истории, и тази година зарадва читателите.

В шестата книга идва ред на Франческа Бриджъртън да открие своята любов. Но не в лицето на мъжа, за когото ще се омъжи.

Бриджъртън, книга 6: Очарователен негодник, Джулия Куин

Майкъл Стърлинг, най-скандалният покорител на женски сърца, открива какво значи да се влюбиш в някого, когато среща Франческа. Чувствата му обаче го завладяват твърде късно – само след броени часове тя ще се омъжи за друг. Но това далеч не е краят на историята на Франческа и Майкъл. Научи каква е тя в „Бриджъртън, книга 6: Очарователен негодник“.

Сърцебиене, том 2, Алис Осман

Годината беше изпълнена с много истории от типа „момче среща момиче“, но една история от типа „момче среща момче“ надмина толкова много романи по популярност.

Сърцебиене, Алис Осман

Сърцебиене“ ни среща с двама съученици, изправени пред най-плашещия, но и най-вълнуващия момент от живота им – влюбването. А разказът за тях успя да завладее хиляди читатели по света и безброй зрители на сериала, вдъхновен от графичния роман.

Тези лъжливи клетви, Лекси Райън

А ако търсиш любовен роман, който ще те оплете в сложни взаимоотношения, любовен триъгълник и още много вълнуващи преживявания, то „Тези лъжливи клетви е книгата за теб.

Тези лъжливи клетви, Лекси Райън

В нея ще се запознаеш с Бри, едно човешко момиче, закотвено между два опасни елфически свята. За да спаси сестра си, тя минава през най-голямото изпитание в живота си.

Виж още: 10 от най-добрите фентъзи книги за деца от 2022 година

Но сред опасността тя открива и неустоимото привличане… в лицето на двама. На кого ще се довери, на кого ще отдаде лоялността си и сърцето си?

Превъзходство, Саманта Йънг, Кристен Калихан

Саманта Йънг отдавна е позната като кралицата на пламенните истории. А „Превъзходство“ е последното доказателство за титлата ѝ в списъка.

В този роман началото на любовната история не е съвсем типично. Когато кариерата на Паркър Браун зависи от впечатлението, което ще направи на шефа си, тя е принудена да потърси фалшиво гадже. Но когато среща грубия бивш боксьор Рийс Морган, тя осъзнава, че планът ѝ може да бъде възпрепятстван.

Превъзходство, Саманта Йънг, Кристен Калихан

Но както често се оказва вярно, противоположностите се привличат, а в този случай привличането е толкова голямо, че носи риск от възпламеняване при удара. Какъв ще е краят на историята на Паркър и Рийс?

Малката сладкарница в Париж, Джули Каплин

В града на най-сладките десерти Нина ще открие, че кроасаните, еклерите и френските макарони не са единственото изкушение.

Малката сладкарница в Париж
Джули Каплин

Това става още в началото на „Малката сладкарница в Париж“, когато Нина заминава за Париж, за да осъществи най-голямата си мечта – да изучава тънкостите на сладкарството. Но още с пристигането си открива, че работодателят ѝ е Себастиан Финли. Същият този Себастиан, който е тайният обект на тийнейджърските чувства на Нина. Какво би могло да се обърка?

Заподозрени, Даниел Стийл

Въпреки успешната кариера в сферата на модата животът на Тиодора Морган е белязан завинаги от кошмарно събитие – отвличането на съпруга и детето ѝ.

Когато най-сетне събира силите да се завърне към работата си обаче, тя отново е поставена в опасност. Този път заради един нехайно поканен гост – светския лъв Пиер де Вомонт, който отдавна е част от черните списъци на ЦРУ.

Заподозрени, Даниел Стийл

За да разследва отблизо случая, агентът на ЦРУ Майк Андрюс започва мисия под прикритие. Но не би могъл да предполага, че именно така ще открие любовта си към Тио. Какъв ще е краят на тази история – разбери в „Заподозрени“ от Даниел Стийл.

Където пеят раците, Дилия Оуенс

Още с първоначалното си публикуване „Където пеят раците“ се превърна в мигновен бестселър. Но тази година книгата бе открита от още повече читатели, след като бе екранизирана за първи път.

Виж още: Най-добрите биографични книги за 2022 година

А историята е такава, с която повече хора биха искали да се срещнат, защото тя успява да вдъхнови и да докосне като малко други. Прочети за Кая – момиче, изоставено като невръстно дете от всички свои близки, но отказващо да бъде жертва на съдбата.

Където пеят раците, Дилия Оуенс

Годината все още не е съвсем завършила, а през 2023-та ни очакват не по-малко книжни приключения. Не пропускай да се впуснеш в световете, които тези любовни романи създават. Вземи 4 от тези книги и плати само 3 от тях, за да заредиш библиотеката си за новото начало.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *