8 книги, с които да п(р)очетеш силата на жената

8 книги, с които да п(р)очетеш силата на жената

март 2, 2023
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 212 1
8 книги, с които да п(р)очетеш силата на жената

8 книги, с които да п(р)очетеш силата на жената

В живота на всеки от нас присъства поне една жена супергерой. Майка, сестра, баба, половинка или приятелка – независимо каква роля е заела, тя ни показва постоянно с какви суперсили са надарени жените и ни спасява в моментите на нужда. Но какъв е криптонитът на жената? Липсата на подкрепа и вдъхновение.

Затова за специалния ден на дамите подари на една от тях или на себе си точно това, от което една жена се нуждае. Източник на мотивация като книгите за женската сила.

В книжарница Orange сме събрали богат избор от именно такива четива, а всички можеш да откриеш с 20% онлайн отстъпка до 8 март. Почерпи идеи на коя от тях да се спреш сред нашите осем предложения. Но не спирай само с тях.

Тайните, които не разкрихме, Лара Прескот

В тази книга главните героини са няколко, но всички те са силни и вдъхновяващи жени, за които ще искаш да прочетеш.

Една от тях е Олга Ивинская – любовница и муза на Борис Пастернак, която заради него е била заточена в „Гулаг“. Но вероятно за много хора днес тя е позната повече в образа си на Лара от „Доктор Живаго“.

Тайните, които не разкрихме, Лара Прескот

Тайните, които не разкрихме, Лара Прескот

Другите главни героини срещаме в лицето на две жени, натоварени с мисията да откраднат този роман. Очарователната Сали е опитен разузнавач, превърнала в оръжие своята привлекателност. Ирина пък е начинаеща, но под ръководството на Сали, бързо се научава как да бъде опасен шпионин.

Научи каква е тяхната история и кои са онези тайни, които те избраха да не разкрият.

Мадам Пиаф и песента на любовта, Мишел Марли

La vie en rose – песен, която днес се е наместила сред ненадминатите любимци на французите и на толкова много хора от цял свят. Песен, написана от непрофесионална авторка, а след това превърнала се във вдъхновение за някои от най-успешните певици.

Мадам Пиаф и песента на любовта
Мишел Марли

Мадам Пиаф и песента на любовта,Мишел Марли

Защо песента на Едит Пиаф е толкова докосваща и обичана? Защото е плод на дълбока и искрена любов? Защото е провокирана от чувства, които извират дълбоко от сърцето?

Проследи пътя на песента с книгата на Мишел Марли, за да откриеш историята на мадам Пиаф и нейната любов с Ив Монтан.

Виж още: 8 от най-влиятелните писателки

Скандалният живот на Евелин Хюго, Тейлър Дженкинс Рийд

Романът на Тейлър Дженкинс Рийд се нареди сред най-търсените за последните няколко години поради много причини. Заради увлекателния сюжет, неочакваните обрати, силните женски образи и посланието, което носи.

Скандалният живот на Евелин Хюго, Тейлър Дженкинс Рийд

Скандалният живот на Евелин Хюго, Тейлър Дженкинс Рийд

В книгата научаваме историята на Евелин Хюго, която тя е чакала дълго да разкаже. И избира да го направи пред неизвестната журналистка Моник Грант. Разказът ѝ ни отвежда до златната ера на киното, за да разкрие истината за скандалния живот на една звезда, за нейните седем съпруга и за тайната, останала скрита от жълтите заглавия.

Мерилин Монро: Поверително и лично, Мишел Морган

Малко са хората, които са поглеждали снимка на Мерилин Монро и са останали равнодушни. Малко са и хората, които да не са проявявали интерес към нейната съдба.

Мерилин Монро: Поверително и лично, Мишел Морган

Мерилин Монро: Поверително и лично, Мишел Морган

А познатото за живота ѝ не е достатъчно, за да изгради цялостен образ за Монро. Въпреки всички моменти, прекарани под прожекторите, много тайни от миналото ѝ остават в сенките.

В тази книга Мишел Морган прави опит да промени това. В търсене на всички малки или големи подробности от живота на иконата от ХХ век авторката провежда над 50 интервюта с личности, изиграли ключова роля в задкадърните премеждия на Мерилин.

Щастието ти отива: Пътеводител за по-добър живот, Тина Търнър

Щастието е най-красивият аксесоар и Тина Търнър иска всеки от нас да го притежава. Жената, превърнала се в жива легенда, споделя своята лична история, която показва, че дори невъзможното може да стане възможно.

Щастието ти отива: Пътеводител за по-добър живот, Тина Търнър

Щастието ти отива: Пътеводител за по-добър живот, Тина Търнър

В книгата Търнър споделя как всеки от нас може да изпълни целите си и да се справи с житейските изпитания. Как да подобрим живота си, как да обогатим своя личен път и какви са нейните съвети за постигане на успехи – научи в пътеводителя на известната певица.

Тя, Цветана Манева, колекционерско издание, Георги Тошев, Яна Борисова

За да илюстрира вътрешния свят на Цветана Манева, тази книга събира написани и ненаписани писма, споделени и несподелени тайни, моменти от представления, филми, сцени и снимачни площадки.

Тя, Цветана Манева, колекционерско издание, Георги Тошев, Яна Борисова

Тя, Цветана Манева, колекционерско издание, Георги Тошев, Яна Борисова

Георги Тошев и Яна Борисова се обръщат към близките, семейството и колегите на Манева и изграждат една дълбоко емоционална биография.

Колекционерското ѝ издание е още по-специално, защото в него са включени още три пощенски картички и аудиозапис с монолог от пиесата „Тъгата на кралиците“.

Виж още: Най-търсените биографични книги в книжарница Orange

Щастлива съм, д-р Анна Напауан

Всеки ден, пред който се изправяме, е изпълнен с предизвикателства. Във всеки ден присъства и стресът. Трудно е обаче всеки ден да запазваме радостните моменти с нас.

Всички тези неща са истина, но е истина и че можем да променим начина, по който се изправяме пред тях и по който гледаме на щастието и нещастието. Тази книга включва упражненията, които ще ти помогнат за това.

Щастлива съм, Д-р Анна Напауан

Щастлива съм, д-р Анна Напауан

В нея ще откриеш техники за когнитивно-поведенческа терапия, съвети как да поддържаш позитивен начин на мислене и как да се учиш от преживяванията си.

Богата жена – Книга по инвестиране за жени, Ким Кийосаки

Тази книга не е такава, която всяка жена иска да прочете. Но е такава, която може да бъде полезна на всяка жена. В нея ще се срещнеш с трудните истини, но и полезните решения, които ги съпътстват.

Един такъв пример е фактът, че седем от всеки десет жени в някой период от живота си ще бъдат бедни. Но същевременно книгата ни среща с част от стъпките, които предотвратяват това.

Богата жена - книга по инвестиране за жени, Ким Кийосаки

Богата жена – книга по инвестиране за жени, Ким Кийосаки

Авторката ѝ, Ким Кийосаки, както много други жени, е позната предимно заради съпруга си – Робърт Кийосаки. Но пишейки своя аналог на „Богат татко, беден татко“, тя променя наратива. И го прави не заради славата, а за да помогне на хиляди жени да поемат първата крачка към финансова свобода.

Ким пише своята книга още през 2006 година, но уроците, които се съдържат в нея, продължават да са ценен ориентир за жените във финансовия свят, все така доминиран от мъжете и до днес.

Виж още: Топ 15 идеи за подаръци за нея

Книгите, с които можеш да п(р)очетеш силата на жените, са един страхотен подарък, на който всяка празнуваща на осми март ще се зарадва – независимо дали го получава като подарък, или сама го е избрала за себе си.

Но ако продължаваш да търсиш нещо подходящо за повода, сме събрали още хиляди идеи за подаръци. А ако имаш нужда от помощ, избирайки сред всички тях, полезен ще ти бъде нашият gift guide.

А ти с какво ще зарадваш жената в своя живот на осми март? А с какво ще зарадваш себе си? Сподели ни в коментар.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *