Най-търсените биографични книги в книжарница Orange

Най-търсените биографични книги в книжарница Orange

януари 2, 2023
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 764 1
Най-търсените биографични книги в книжарница Orange

Най-търсените биографични книги в книжарница Orange

„Не чети исторически книги, а само биографии, защото това е животът без теории.“ – Бенджамин Дизраели

Неслучайно на всички биографични книги се гледа като на едни от най-стойностните литературни произведения. Те са не само път до интересни истории, но и възможност да научиш ценен урок и да вземеш пример от онези хора в историята, от които всеки си струва да се поучи. 

Кой всъщност чете биографични книги?

Има ли наистина хора, които все още четат мемоари и биографични книги? Статистиката от последната година гласи гръмовно „да“. Именно този тип четива попадат на най-високо място сред най-продаваните нехудожествени книги. Същевременно в списъците на най-новите бестселъри особено често попадат именно този тип книги. 

През последните няколко години малко по малко броят на автори на биографични книги нараства, но през последните три години този отрязък от литературата среща своята кулминация. Някои издатели смятат, че актуалните събития и чувството за несигурност поражда нуждата да се докоснем до историите на другите хора, както и да разкажем своята собствена.  

Според други пък биографиите никога не са спирали да предизвикват интерес у хората. Самата Агата Кристи пише своята автобиография, наричайки я най-интересната си книга. В текста тя споменава за често срещаното смятане, че всеки рано или късно започва да мисли за своята биография. Очевидно това се оказва истина за нея и за много други автори.

Кои са най-търсените заглавия в книжарница Orange?

Както при всеки друг жанр, така и при различните типове биографични книги има по-търсени заглавия. В книжарница Orange няколко биографии се открояват като по-популярни от другите, и то с ясна причина – те са изпълнени с полезните съвети и интересните преживявания на личности, заслужили вниманието на цял свят.

А ако читателите в Orange обикнаха тези книги, ще ги обикнеш и ти. Ето кои са те.

Зелени светлини, Матю Макконъхи

През последните години множество актьори и известни личности написаха своите автобиографии, за да илюстрират всички онези моменти от живота им, които остават скрити отвъд светлините. Един от тях бе и Матю Макконъхи. 

Зелени светлини, Матю Макконъхи

Зелени светлини, Матю Макконъхи

Неговата книга обхваща темата на последните 35 години от живота му, през които той е водил подробни дневници със своите мисли, преживявания и спомени. За това как печели „Оскар“ за най-добър актьор, как се бори за своето собствено щастие и как търси себе си. 

Виж още: 12 от най-добрите любовни романи на всички времена

Искрените признания в книгата печелят сърцата на хиляди читатели, което бързо превръща автобиографията му в бестселър, прочетен от над милион души по света. Ще се включиш ли към тях и ти?

Queen: Извън прожекторите, Питър Хинс

Ако си почитател не само на „Queen“, но и на музиката като цяло, има една книга, която не трябва да пропускаш да прочетеш. За групата, а и за Фреди Меркюри се е писало много, но съществуват малко книги, които предоставят поглед от човек, близък на членовете на „Queen“. 

Queen: Извън прожекторите, твърди корици, Питър Хинс

Queen: Извън прожекторите, Питър Хинс

Питър става част от вътрешния екип на групата точно в зората на успехите. Той е отговарял за сценичното представяне на Фреди и като такъв е бил част от най-светлите моменти, но и от най-мрачните такива.

Затова и неговият разказ за всички страни, най-вече тези, които прожекторите не познават, е такъв, до който всеки почитател на музиката ще иска да се докосне.

Агата Кристи. Автобиография – най-интересната книга на великата писателка, Агата Кристи

Кралицата на кримитата е позната на читателите с много свои вълнуващи книги, но не по-малко интересна е и автобиографията ѝ. Кристи стартира книгата с идеята да запази правото си да разкаже своята история, за да не оставя другите да я разкажат вместо нея. 

Агата Кристи. Автобиография - най-интересната книга на великата писателка

Агата Кристи. Автобиография – най-интересната книга на великата писателка

Започва да пише през 1950 година, без да осъзнава, че книгата ще напише нея също. Работи по текста в продължение на 15 години и го завършва едва една година преди смъртта си. 

В автобиографията тя дава отговор на много от задаваните въпроси за живота си, но отново запазва много от читателя – дотолкова, че да поддържа усещането за мистерия така, както само тя може.

Последното момиче, Надя Мурад

Всяка човешка история има силата да вдъхновява, но тази има способност да те накара да погледнеш по съвсем различен начин на живота. 

Последното момиче, Надя Мурад

Последното момиче, Надя Мурад

Надя Мурад е родена и израснала в Северен Ирак, където като всяко друго момиче на света, е имала семейство и мечти за бъдещето си. Докато един ден животът ѝ не се преобръща – бойци на „Ислямска държава“ нахлуват в селото ѝ, избиват цялото ѝ семейство, а нея похищават, за да превърнат в секс робиня. 

След поредица от нечовешки изпитания, тя успява да избяга от своя плен. Днес Надя разказва историята си с нова мечта – да бъде последното момиче на света с подобна съдба. 

Жената, която има план, Мей Мъск

Вероятно всеки познава фамилията Мъск – зад нея стои обаче не само Илон, но и Мей Мъск. Жена, чийто живот днес изглежда бляскав и щастлив, макар и невинаги да е бил такъв. 

Жената, която има план, Мей Мъск

Жената, която има план, Мей Мъск

На 31 години Мей Мъск избира да сложи край на домашното насилие, да се разведе и да остане сама с трите си деца. 

Бори се с болката с помощта на храната, но това не я спира да се пребори с излишните килограми и след това да се превърне в един от най-добрите диетолози в света, а днес попада и сред най-известните модели. 

Междувременно възпитава три преуспели деца, които не спират да променят света. А тази книга може да промени твоя свят. 

Зов за завръщане. Моята невероятна история, Арнолд Шварценегер

От момче, което мечтае да отиде в Америка и да стане шампион по бодибилдинг и кинозвезда, до мъжа, постигнал целите си и надминал собствените си очаквания. 

Зов за завръщане. Моята невероятна история, Арнолд Шварценегер

Зов за завръщане. Моята невероятна история, Арнолд Шварценегер

Само на 21 години Арнолд Шварценегер става Мистър Вселена и се превръща в най-великия състезател по бодибилдинг. Десет години по-късно управлява собствена печеливша компания, а още десетилетие по-късно вече е една от най-популярните кинозвезди в света и губернатор на Калифорния. 

Виж още: Шест биографични книги от и за вдъхновяващи личности

Между всичко това той създава едно перфектно семейство, но и го губи – а това е само малка част от неговата невероятна история. 

Изкуството на победата, Фил Найт

Всички сме виждали или носили върху дрехите си логото на легендарната марка „Найк“. Но не всички познаваме историята от създаването на компанията до наши дни. 

Изкуството на победата, Фил Найт

Изкуството на победата, Фил Найт

Защото, противоположно на всеизвестната фраза „Просто го направи“, в създаването на марката няма нищо просто. Историята на компанията е изпълнена с пречки, но и с уроци, от които всеки може да научи по нещо. 

Димитър Бербатов: По моя начин, Димитър Бербатов 

За всеки почитател на спорта и футбола, но и за всеки, който иска да почерпи вдъхновение – тази книга е красноречивият отговор на всичко търсено. Едно от най-известните и обичани лица в българския футбол, Димитър Бербатов, разказва своята история, изпълнена с успехи, но и с разочарования.

Димитър Бербатов: По моя начин, Димитър Бербатов

Димитър Бербатов: По моя начин, Димитър Бербатов

От асфалтовите пътища до големите стадиони – запознай се с историята на футболиста, разказана като никога до сега. 

Стефан Вълдобрев: Книга за песните, Стефан Вълдобрев

За човек, който пише музиката си не с формули и заучени тактики, а с усещане и чувство, писането на книга е не по-малко сложен процес. 

Стефан Вълдобрев: Книга за песните, 
Стефан Вълдобрев

Стефан Вълдобрев: Книга за песните, Стефан Вълдобрев

Стефан Вълдобрев подхожда към песните така – работи върху тях толкова, колкото е нужно, за да усети чувството, което показва, че е успял да създаде нещо специално. 

Независимо дали това ще му отнеме ден, седмица или година. Тази книга е създадена със същото търсене за емоция и съвършенство. Затова и тя показва музиката на думите като малко други биографични книги.

Това са само малка част от предложенията от категорията с биографични книги, които читателите търсят, когато пристъпят в книжарница Orange. Но ти можеш да се докоснеш до всяка една от тях, а и до хиляди други, само с един клик.

Избери следващото си четиво от нашата онлайн книжарница, а то ще пристигне при теб с бърза доставка, безплатна за поръчки над 49.80 лева.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *