Заз - магията на френската музика

Заз – магията на френската музика

януари 19, 2016
Категория: Личности, Публикации
0 1126 7
Заз – магията на френската музика

Заз – магията на френската музика

Шансът да не сте чували за Заз –   феноменалното момиче от улиците на Париж, което очарова с глас, дух, усимвка и вълшебство, наистина нищожен. Наистина, нима е възможно поне веднъж да на сте потропвали ритмично с краче, докато си тананикате „Je veux d’l’amour, d’la joie, de la bonne humeur…”?

Заз е 36-годишна млада дама, която успя да накара хора от различна възраст, различни части на света, различни полове и музикални вкусове да си спомнят красотата и изяществото на френската музика. Дебютният й албум излиза през май 2010-та година, но кариерата й започва с с блус бандата „Filthy fingers“. След това Заз пее в голяма джаз група, с която обикаля страната в рамките на две години. С излизането на едноименния й първи албум идват и първите музикални награди.

Неотдавна Заз имаше концерт в България, който се състоя в зала 1 на НДК. Там тя, облечена в семпли тъмни дрехи и кецове, успя да накара всички да станат от местата си и да танцуват заедно с нея. Сигурни сме, че нейните песни имат магически ефект върху всеки, който им се довери.

Затова ви препоръчваме да чуете последния й албум, озаглавен Paris, Encore, който съдържа кавъри на популярни френски песни.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *