Време е за

Време е за „Камъните падат, всички умират“

септември 27, 2017
Категория: Ревюта
0 2669 1
Време е за „Камъните падат, всички умират“

Време е за „Камъните падат, всички умират“

Една от най-свежарските есенни книги чука на книжната врата. „Камъните падат, всички умират“ е YA роман на американската авторка Линдзи Рибар, който е идеално четиво за почитатели на Джон Грийн, Кат Кроули, Рейнбоу Роуъл, Вероника Рот, Дженифър Нивън и още куп други готини писатели. За да се влюбиш в най-новата книга на Orange Books е необходимо просто да си шантав и отворен към странни истории, в които героите са сравнително добри по душа, но се случва да вършат и неща със съмнителен характер.

А само до 4-ти октомври може да направиш предварителна поръчка на „Камъните падат, всички умират“ и да вземеш доста як торба подарък.

downloadГотов ли си? Историята е следната:

Семейство Куик са зверски добри крадци. Но не крадат пари, фафли или коли.

Те крадат мисли, чувства, спомени, копнежи и дори физически белези. Единственото, което им е необходимо, е контакт с вас или ваша вещ. Разбира се, никой не знае за дарбата им. Никой не знае и че ако Уилоу Куик не изпълнява редовно ритуала на триадата, Скалата, под която градчето Три Пийкс е сгушено, ще се срине върху всички.

Аспън Куик с удоволствие решава да изкара лятото у баба си. Особено когато приятелите му Тео и Бранди (в която Аспън е влюбен много тайно и много отдавна) решават да го придружат. Първоначално всичко върви добре. Той помага на баба си за ритуала, а скоро, сякаш с магия, Бранди зарязва Тео и се влюбва в Аспън. Случайност? Едва ли. Но нещата започват да се влошават, когато в играта се появява книжарката Лия и присъствието ѝ повдига въпроси за една неясна смърт, за едни съмнителни действия и за една зловеща семейна история.

Кои са всъщност семейство Куик и как можеш да се измъкнеш от притегателната им, манипулативна аура?

„Камъните падат, всички умират“ е книга, която ще заживее уютно първо в чантата си (защото ще искаш да я носиш навсякъде), а после ще стане любима част от библиотеката ти. Особено много ще те изкефи корицата, която е отвратително страхотна. Тя е дело на Живко Петров и самата Линдзи Рибар сподели, че я намира за феноменална. И как няма 🙂

Приятно четене!

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *