„Чудовища и будители“ – новата книга на Светослав Иванов

септември 25, 2017
Категория: Публикации, Събития
0 3675 3
„Чудовища и будители“ – новата книга на Светослав Иванов

„Чудовища и будители“ – новата книга на Светослав Иванов

До броени дни на книжния пазар излиза „Чудовища и будители“ (изд. Вакон) – сборникът с коментарни текстове на един от най-чаровните и вдъхновяващи български журналисти. Светослав Иванов е човек, за когото не е нужно представяне, защото е добре познат на зрителите с дългогодишната си работа на репортер в BTV и като създател и водещ на предаването „120 минути“.

И все пак. „Чудовища и будители“ е книга, в която текстовете могат да бъдат четени разбъркано и на малки или големи глътки, в зависимост от нуждата и настроението ви. Важното е, че след дори един коментар от книгата, ще усетите как съзнанието ви започва да препуска и да разсъждава по проблема, който е развълнувал и Светослав Иванов. Едно от най-силните качества на книгата е именно това – задължителното събуждане на мисли и емоции, които карат духа на четящия да се разбунтува. А не е ли това най-важното, постоянно да мислим за правилното, доброто и да се опитваме да се борим за тях?

„Чудовища и будители“ включва 72 коментара върху наистина разнообразни теми – политически, социални, човешки. Такива, които засягат всеки един от нас. Такива, които са важни в контекста на съвременно общество. Такива, които са създадени, за да кажат нещо важно.

Може би ще е полезно да спомена, че предговорът е написан от Иво Иванов. Ние, от Orange Center, очакваме книгата с нетърпение. Сигурни сме, че това важи и за вас.

Премиерата на книгата ще се състои на 27 септември от 18 часа в зала 42 на НДК.

Междувременно може да си припомните и „Там, където загинаха дърветата“ – предишната книга на Светослав Иванов, която остава една от любимите книги на екипа ни.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *