Три предложения за самостоятелни графични романи

Три предложения за самостоятелни графични романи

май 12, 2020
Категория: Публикации
0 3222 5
Три предложения за самостоятелни графични романи

Три предложения за самостоятелни графични романи

Независимо дали планираш да започнеш мощно колекциониране на комикси или просто искаш да прочетеш нещо развлекателно, нашите три предложения ще ти свършат работа. Те са подходящи дори за тези, които смятат, че не разбират от комикси и графични романи, защото са едни от класиките в жанра. Доказани комикси, станали вдъхновение за филми, сериали и цели течения в модерната култура.

Remember, remember the 5th of November…

Гледали ли сте филма V for Vendetta? Да, това е същото, но и различно. Графичният роман на Алан Мур буквално е класика не само в света на комиксите, но в литературата изобщо.Той е самостоятелен роман и няма продължения. Действието се развива в тоталитарна Англия, а тайнствен мъж с бяла маска и анархистична душа иска да създаде нов свят…

Друга библия от света на комиксите е друг графичен роман на Алан Мур. Watchmen е брилянтна история за супергерои, злодеи, машинации, война… и най-вече за това къде е балансът между доброто и злото и възможен ли е изобщо. По графичния роман има пълнометражен филм от 2009 година, дело на Зак Снайдер, а 10 години по-късно HBO пуснаха супер успешния едноименен сериал.

Миналата година беше годината на Жокера. Благодарение на брилятния филм на Тод Филипс и актьорската игра на Хоакин Финикс най-откаченият злодей в света на комиксите се завърна във фокуса на внимание на зрители и читатели. Batman: The Killing Joke е може би най-важния комикс за Жокера, създаван някога. Не е нужно да си чел други истории за Батман, за да прочетеш тази и да нямаш проблеми с разбирането.

автор: Десислава Желева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *