„Софийски магьосници“ – ревю

юни 21, 2017
Категория: Ревюта
0 2097 2
„Софийски магьосници“ – ревю

„Софийски магьосници“ – ревю

Книгата „Софийски магьосници” разказва за живота на група млади магьосници, които учудващо живеят в София. Срещаме се с един свят, който ни е много познат – живота в София, четем за нашите квартали и улици, но и се срещаме с „Шестте кьошета“, „Друг мост“, ул. „Дъждовна“, ул. „Съзаклятническа“ „Нощен магически трамвай 32“ (Ах, не си ли мечтаем всички за нощен градски транспорт). Авторът ни запознава и с цветни персонажи като: „Горгоната Глория“ – дамата, чиято коса не е съставена от змии, но пък погледа й е еднакво свиреп и вкаменяващ като на древногръцкото чудовище.  Книжарят Амос, чиято книжарница никога не си стои на мястото, а само дебне да се появи на някой нов ъгъл и пред нови клиенти. Главните герои на романа са Свилен, Иза, Белота и Игнат – всеки завладян от своя собствен свят, чиито истории не спират да ни показват смешни и забавни моменти. Героите прекарват известно време от романа в заведението на Горгоната – „Гладната сврака“, където магиите са забранени защото много често се случва някой барман да бъде омагьосан и нечия сметка да бъде погасена от въздуха.

sofiyski-magyosnitsi-9789542823339Освен веселата страна на историята на магията в София, от първите страници на книгата разбираме, че част от магьосниците малко по малко започват да изчезват. Никой не знае защо, но всички са уплашени и взаимно се обвиняват. Свилен, Иза, Белота и Игнат решават да се заемат със случаите на изчезнали магьосници и оттук книгата става още по-интересна.  Все пак книгата включва безплатно заклинание за възстановяване на продупчен билет! Забранено за служители на „Център за градска мобилност”, София

 

 

В книгата има много хумор, има много приключения и фентъзи. И както казва самия автор време е София да бъде разкрита като едно магическо място.

 

Мартин Колев е роден през 1989 г. в Бургас. Завършил е психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Публикувал е в „Култура“, „Капитал“, „Литературен вестник“, „НО поезия“, „Родна реч“, „Сега“, „Море“, „Гранта“. Автор на сборниците с разкази „Кучето на терасата“ (2009) и „Микро“ (2016).

Скромен човек, който търси добротата в себеподобни. Изумяващ се от хаоса и злобата в човешките отношения. Не харесвам прекомерната употреба на заучени фрази например като „Ще изчакате“ и „Нека ни е зле“. Удивявам се на хора, които успяват да са смели и да не престават да се борят. Обичам да пътувам в страни, които са ме впечатлявали по някакъв начин. Когато нямам достатъчно пари пътувам в света на книгите.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *