Любимите нови книги на книжаря - юни

Любимите нови книги на книжаря – юни

юни 26, 2017
Категория: Забавно, Публикации, Ревюта
0 4414 5
Любимите нови книги на книжаря – юни

Любимите нови книги на книжаря – юни

Изборът на любими нови книги винаги е предизвикателство, но книжарите (както винаги) се справят.

Юни дойде и отлетя със скоростта на отдавна чакана отпуска. Честно, нямаме никаква идея как месецът се изтъркули и дали няма някаква брутална измама в ситуацията с лятото и бързината, с която лети. Спомняме си, че беше топло, че беше студено, че валеше, че ни печеше слънце, но всичко е покрито в мъгла. Единственото нещо, което знаем със сигурност, е кои нови книги ни харесаха най-много. Затова преминаваме към съществото на нещата – рубриката Любимите нови книги на книжаря.

eto-taka-ya-gubish-9786191710386„Ето така я губиш“, Джуно Диас

Не, изобщо не си мислете, че започваме с тази книга, защото е издадена от Orange Books. Сборникът с разкази на носителя на Пулицър Джуно Диас е воайорство в душата на един мъж. Мъж, пълен с всички страхотни и ужасни качества, които може да притежава един огнен доминиканец.

„Ето така я губиш“ е сборник с 9 разказа, които се обединяват около Юниор – доминиканец, който емигрира в САЩ и който свободно, честно и открито споделя любовните и житейските си провали. Знаете ли колко лесно се губи жена? Много. Зверски лесно се губи, особено, когато си падаш малко лъжец, малко несериозен, малко неверен…и много карък. Юниор е силно автобиографичен герой и чрез него читателят опознава Джуно Диас. Но не само него. Юниор е събирател образ и на доминиканските мъже – от страстите им, до тревогите и провалите им. Разбира се, доколкото може да се обединяват под общ знаменател.

Прочетете „Ето така я губиш“ и имайте предвид, че четете разкази, които могат да бъдат възприемани през различни призми – любовна, емигрантска, човешка, семейна. Гледната точка зависи от вас.

slyapata-vaysha-9786191863303„Сляпата вайша“, Георги Господинов и Тео Ушев

„Сляпата вайша“ е разказ, който ни е познат отдавна, още от сборника „И други истории“. Затова и радостта ни покрай късометражния филм на Тео Ушев и номинацията му за Оскар беше наистина искрена и голяма. Отделното издание на разказа е луксозно, цветно и с твърди корици. То съдържа оригиналните рисунки на Тео Ушев, а дизайнът е дело на Кирил Златков.

Разказът на Георги Господинов се преражда в нови одежди. Изданието съчетава изяществото на анимацията на филма със силно въздействата история за момичето, което с едното око вижда миналото, а с другото бъдещето. Къде остава настоящето ли? За Вайша то не съществува.

„Сляпата Вайша“ е алегория, която след като прочетеш те кара да затвориш очи и да се замислиш какво виждаш. И в каква посока гледаш.


serafina-i-cherniyat-plasht-9786191513710„Серафина и черният плащ“, Робърт Бийти

Без значение, че „Серафина и черният плащ“ на теория е детски роман, магията и очарованието му могат да бъдат оценени от много хора, независимо на каква възраст са. Ако сте привлечени от приключения, мистерии и страхотните герои, то този роман със сигурност ще ви помогне да изкарате няколко уютни вечери в компанията на Серафина. Тя е 12-годишно момиче, което живее в подземието на замък, има жълти очи и магическа аура около себе си. Ако беше обикновено момиче, това щеше да е обикновена история, но и Серафина, и книгата са необикновени. Момичето е единственото, което може да разгадае загадката около изчезващите деца и мъжа с черния плащ, който има пръст в това.

Книгата има група във фейсбук, където може да обсъждате впечатленията си от прочетеното и да научите любопитни неща за историята и автора.

gam-9789542823438„Гам“, Ерих Мария Ремарк

Ремарк е един от авторите, за когото си мислехме, че знаем много. И бяхме сигурни, че няма негова книга, за която да не сме чували. Е, оказа се, че грешим, защото не бяхме чували за  „Гам“ – история, което искрено ни изненада и зарадва. В света ни се появи нов роман на любим писател – какво по-страхотно?

Романът е пътуване през различни екзотични места и пътуване из света на Гам – красива дама, която търси любовта. Но в търсенето Гам ще намери нещо много по-важно – ключа към самата себе си. Всичко това е облечено в изящния и омайващ стил на Ремарк.

formulata-na-lyubovta-9789542616764 „Формулата на любовта“, Симона Спарако

Знаем, че често на романтичните книги се гледа като на несериозни четива, които не предлагат нищо по-различно от временно забавление. За някои книги това е вярно, но за други – не. „Формулата на любовта“ е от онези романтични истории, които ще ти дадат много повече от средство за следобедна почивка. Това е роман, който дълго ще остане в съзнанието ви и който ще искате да препоръчвате отново и отново на свои приятели.

„Формулата на любовта“ е европейски роман, който изтънчено ще ви пренесе в живота на Лея и Виторио, което се преместват да живеят в Сингапур. Нещо обаче не е както трябва и това нещо кара Лея да обърне поглед към миналото си и към мъж, който е останал в сърцето й.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *