Пет романа, които да четеш през лятото

Пет романа, които да четеш през лятото

май 18, 2021
Категория: Нашите предложения
0 1478 1
Пет романа, които да четеш през лятото

Пет романа, които да четеш през лятото

По-топлите майски дни ни подлъгват, че лятото е дошло и започваме да мислим за лятната почивка, когато ще можем да се отдадем на четене и да изчетем вече закупеното. Ако пък търсиш с какво да допълниш библиотеката си и се оглеждаш за летни романи, които да повдигнат настроението ти, сме ти подготвили няколко предложения.

По време на Книжния фестивал на Orange Center можеш да ги откриеш с примамливи отстъпки в сайта и в магазините.

Припомняме, че от 14.05. до 20.05. всички книги са с намаление от 15%, а онлайн имаме и специални отстъпки до 70%!

„Малката книжарничка на любовните истории“ – Джейми Адмънс

„Малката книжарничка на любовните истории“

Случвало ли ти се е да мислиш, че си човекът с най-малко късмет в целия свят? А какво ще направиш, ако спечелиш… цяла книжарница от томбола?

В един понеделник, в който на Хали ѝ се струва, че светът е настроен срещу нея, защото губи поредната си работа, съдбата ѝ се усмихва широко. Тя получава имейл, който я известява, че е изтеглена в томбола за спечелването на цяла книжарница. И в миг мечтата на Хали  се сбъдва!

Това носи със себе си други предизвикателства, пред които ѝ предстои да се изправи. А с „Имало една страница“ идва и Димитри – чаровен художник, който използва книжарницата за ателие и там работи по илюстрациите на различни книги. Двамата неусетно стават съюзници, обединени от обща кауза. А покрай нея творят и собствената си любовна история.


Автор

Джейми Адмънс

Брой страници

368

Издателство

Сиела

Рейтинг в Goodreads

4.27

„Меденият изгрев над хълма“ – Джо Томас

„Меденият изгрев над хълма“

Ако ти се пътува до остров Крит, грабвай „Меденият изгрев над хълма“, настани се удобно и се наслади на романа.

Като по-млада Нел се влюбва в този остров и в планините му, но се налага да ги напусне. По-късно, когато е вече в средата на 30-те си години, тя е изправена на кръстопът. Работата ѝ е в застой, дъщеря ѝ се изнася от дома, за да бъде самостоятелна, и на всичкото отгоре открива, че дългогодишният ѝ приятел ѝ изневерява.

Останала сама със спомените и мислите си, Нел решава да се върне на остров Крит – мястото, на което преди години е открила любовта. Оказва се, че пчелна ферма в близост до мястото, на което е живяла преди, има нужда от помощ, затова се залавя за работа там. Докато се труди над производството на мед, започва да търси отговори, от които зависи и бъдещето ѝ. Тъкмо там осъзнава, че истинската любов е като критския мед – сладка и неопитомена, и си заслужава да я изчакаш…


Автор

Джо Томас

Брой страници

304

Издателство

Ера

Рейтинг в Goodreads

4.12

„Лятото, когато срещнах Джак“ на Мишел Гейбъл

„Лятото, когато срещнах Джак“

Мишел Гейбъл ни представя една пикантна история за фамилията Кенеди – любовната история между Джон Ф. Кенеди и първата му годеница, Алисия Дар.

Светът го познава като Джон Кенеди, но за най-близките си той е просто Джак. Така се представя и на русата чаровница Алисия една лятна вечер на полуостров Кейп Код през 1950 година. Любовта, която пламва между двамата, е неизбежна, пламенна… и разбира се, невъзможна.

Скоро след това пътищата им се разделят, а Алисия няма друг избор, освен да забрави лятото, в което го среща и да продължи по пътя си. Тя заминава за Холивуд, където се запознава със знаменитости като Катрин Хепбърн и Мерилин Монро, и излиза с легенди като Гари Купър.

Джак обаче остава неизменна част от живота ѝ и когато 10 години по-късно се срещат отново, в навечерието на встъпването му в длъжност, те трябва да изяснят какво значат един за друг.


Автор

Мишел Гейбъл

Брой страници

512

Издателство

СофтПрес

Рейтинг в Goodreads

3.76

„Да се срещнем във Венеция“ – Барбара Ханей

„Да се срещнем във Венеция“

Семейните тайни развалят взаимоотношенията.

Година след като Дейзи губи съпруга си Лео, тя решава да го почете като събере отново семейството и организира пътуване за нея и трите им, вече пораснали деца. Дестинацията им е Венеция, родния град на Лео.

Всеки от тях крие своите тайни, които все по-трудно задържа под повърхността. Марк е далеч от перфектния съпруг. Анна крие провала на кариерата си. А Ели не иска да признае, че не желае да ходи в университет, както се очаква от нея.

Наяве излизат тайни от миналото на Лео, постепенно падат и маските на четиримата. Цялото преживяване преобръща представите им за семейството, любовта и щастието. Дали героите ще се справят с моралните дилеми, пред които са изправени?


Автор

Барбара Ханей

Брой страници

328

Издателство

Хермес

Рейтинг в Goodreads

4.08

„Басейнът“ – Либи Пейдж

„Басейнът“

Кейт е журналистка, която работи за малък, местен вестник в Лондон. Затънала в самота и депресия, малко неща в живота ѝ са вълнуващи. Всичко се променя, когато най-сетне получава истинска задача – да отрази затварянето на местния басейн „Брокуел“.

От седемдесет години 86-годишната Розмари – жизнена и духовита жена – ходи да плува там всяка сутрин. Басейнът е бил неизменна част от целия ѝ живот. Там е намерила първата любов и е преодоляла всевъзможни трудности. Затова намира силата и куража в себе си да защити това място, за да не бъде затворено.

Двете жени бързо се сприятеляват и успяват да въздействат на близки и познати от квартала да защитят басейна, защото той е биещото сърце на тази общност.


Автор

Либи Пейдж

Брой страници

320

Издателство

СофтПрес

Рейтинг в Goodreads

3.88

Ако все още не знаеш на кои летно романи да се спреш, може да разгледаш тези и много други предложения на нашия сайт, сега и с отстъпка.

Сподели в коментар кои бяха романите, които прочете миналото лято и харесаха ли ти?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *