5 от най-скъпите пишещи средства в света

5 от най-скъпите пишещи средства в света

май 21, 2021
Категория: Публикации
0 1485 3
5 от най-скъпите пишещи средства в света

5 от най-скъпите пишещи средства в света

През последните години все по-често пишем на компютър или телефон, докато писането на ръка остава на заден план. Но въпреки това, замислял ли си се колко скъпа всъщност може да бъде една химикалка? В тази статия ще ти разкажем за пишещи средства, които освен със своята стряскаща цена, впечатляват с качество и изяществото си.

Montblanc Boheme Royal Pen

Започваме с най-скъпата химикалка в света. Едва ли за някого е изненада, че марката е Montblanc. Моделът носи името Boheme Royal Pen, а цената му е повече от впечатляваща – милион и половина долара. И ако се чудиш какво в една химикалка би струвало толкова много, ето отговора: писецът е ръчно направен от 18 карата злато. A основното тяло и капачката са изработени от платина и инкрустирани с 1430 бели диаматна. Бихме се радвали да получим една такава химикалка като подарък, а ти?

Caran d`Ache 1010 Diamond

Вдъхновението за този модел химикалка идва от известни швейцарски производители на часовници. И името ѝ съвсем не е случайно – числото 1010 символизира 10 часа и 10 минути. Това е часът, в който стрелките на часовника изглеждат най-хармонично. И още нещо – химикалката е така създадена, че да наподобява часовников механизъм. Тази ексклузивна колекция съдържа 2 линии. Първата е сребърна и цената ѝ е по-ниска. От нея са произведени общо 500 химикалки като всяка от тях струва 19 000 долара. Втората серия е по-луксозна и златна. От нея са произведени едва 10 броя. След време компанията разширява серията, като произвежда нов модел, направен от бяло злато и инкрустиран с диаманти. Цената му е 1 милион долара.

Caran d`Ache Gotica pen

Швейцарските творци от Caran d`Ache обогатяват пазара на луксозни пишещи средства, като представят нов модел Gothic Edition като допълнение към предходния модел Gaudi-styled. Новият модел химикалка разбива мита, че готическият стил трябва задължително да изглежда сив, хищнически и средновековен. Химикалката е с шестоъгълна форма, обсипана с диаманти в светли цветове. Оценена е на 407 хиляди долара.

Visconti`s Ripple H.R.H.

През 1997 година са създадени само 39 лимитирани броя на химикалката. Тя е дело на италианския брад Visconti след трагичната смърт на принцеса Даяна. Абревиатурата „H.R.H” означава „Her Royal Highness” (нейно кралско величество). Химикалката е инкрустирана с 8-каратови диаманти и е направена от бяло злато и платина. Цената ѝ, в сравнение с химикалките, за които ти разказахме по-горе, е едва 57 хиляди долара.

Crew 60 Tibaldi

Приключваме представянето на луксозни химикалки с една на почти „символична“ цена – 43 хиляди долара. Химикалката Crew 60 Tibaldi е създадена от италианския бранд Tibaldi съвместно с Bently Motors през 2008 година. Представена е точно на 90-тата годишнина на автомобилната компания. Химикалката е изцяло направена от бяло злато.

Тук нашето представяне приключва. Сподели ни в коментар за коя от 5-те химикалки ти е било най-интересно да научиш.

Напомняме ти, че в Orange center те очаква месец на пишещите средства с големи отстъпки на луксозните ни писалки, химикалки и ролери . Виж всички ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *