Шест биографични книги от и за вдъхновяващи личности

Шест биографични книги от и за вдъхновяващи личности

Шест биографични книги от и за вдъхновяващи личности

Шест биографични книги от и за вдъхновяващи личности

Очарованието на всички биографични книги се крие в това, че ти позволяват да се учиш от чуждия опит по начин, по който иначе не би могъл. Независимо дали са написани от страничен наблюдател, или са автобиографични – това са четива, от които можеш да почерпиш много поуки и уроци.

Но именно, защото изборът на книги от този жанр е толкова интригуващ и богат, понякога е трудно да се спреш на едно заглавие. Затова и сме ти приготвили шест препоръки за книгите, които заслужават вниманието ти. Всички те участват в нашия Книжен фестивал и сега можеш да ги закупиш с до 50% отстъпка.

А ако не можеш да се спреш на само една от тях, не се притеснявай. Предложенията за повода ще продължат до 6 юни, така че имаш време да направиш избора си. Или да добавиш повече книги в кошницата.

Уил, Уил Смит

Уил, Уил Смит

С право можем да наречем „Уил“ една от най-обсъжданите биографични книги за тази година. Все пак тя разказва за човека, за когото всички говорят от Оскарите насам.

Книгата си заслужава да бъде прочетена по няколко причини. Не само заради безсъмнено интригуващите събития в живота на известния актьор, но и заради нейните автори. Съставени са от Уил Смит в колаборация със създателя на световния бестселър „Тънкото изкуство да не ти пука“, Марк Менсън – дуо, което гарантира интересен краен резултат.

Артър Конан Дойл: Шерлок Холмс – Това съм аз, Анна Покровская

Артър Конан Дойл: Шерлок Холмс - Това съм аз, Анна Покровская

Всички познават Шерлок Холмс, но не всички познават Артър Конан Дойл, какъвто е той отвъд редовете. А може би не можеш да познаваш единия, без да познаваш другия?

Тази книга предлага поглед към многобройните страни на характера на известния автор. Обогатена с редки негови снимки от различни етапи от живота му, тя е като библия за феновете на Холмс.

Заслужава ли си да я прочетеш? Много просто, Уотсън – отговорът е „да“.

Стив Джобс, Официална биография, Уолтър Айзъксън

Няма нужда да убеждаваме когото и да е било, че историята на Стив Джобс е уникална сама по себе си. Но в тази книга постиженията му са илюстрирани по начина, по който наистина заслужават.

Авторът на редица биографични книги, превърнали се в бестселъри, Уолтър Айзъксън, разказва историята на cъздaтеля нa Аррlе майсторски, напълно в стила на Джобс. В резултат получаваш четиво, което да те мотивира да се устремиш към дори най-щурите си амбиции.

Джони Деп. Романтичният хулиган, Берта Браун

„Джони Деп. Романтичният хулиган“ - Берта Браун

Историята на актьора, който умее успешно да се превъплъщава в някои от най-чудати герои в света на киното, е не по-малко вдъхновяваща. Но вероятно е по-скандална.

В момента името му се споменава всеки ден в медиите, но още преди началото на борбата му в съда с Амбър Хърд любовният му живот интригуваше милиони по света. В тази книга можеш да надникнеш зад кулисите и да разбереш някои малко познати тайни от личния свят на актьора.

Аз, Елтън Джон, Елтън Джон

Аз, Елтън Джон, Елтън Джон

Тази година Елтън Джон навършва 75 години и провежда своето последно турне – неговия начин да каже „сбогом“ на музиката и на сцената. Кога би бил по-подходящ момент да прочетеш за живота му в неговите собствени думи от сега?

Автобиографията му се отличава с това, че не спестява нищо на читателя. В нея можеш да прочетеш както за най-щастливите, така и за най-трудните моменти от живота на Елтън Джон, и то от първо лице.

Лейди Даяна: Принцесата на хорските сърца, София Бенуа

Лейди Даяна: Принцесата на хорските сърца, София Бенуа

Четейки книгата за принцеса Даяна, можеш да я сбъркаш с някоя приказка, макар и такава с тъжен край. Никоя друга съвременна кралска особа не е достигала същото ниво на любов и уважение, с което Лейди Ди е можела да се похвали.

Животът й, магичен, но и трагичен, е вдъхновил множество филми, пиеси и книги. А в тази биография той е разказан повече от увлекателно от София Бенуа.

Тези и още много други биографични книги ще те вдъхновят да се устремиш към целите си и да прегърнеш живота с две ръце. Книжният фестивал в Orange center пък ще те вдъхнови да прегърнеш изкушаващите оферти с отстъпки до 50%. Разгледай всички предложения тук.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *