Романите, които събуждат апетита на тийнейджърите към книгите

Романите, които събуждат апетита на тийнейджърите към книгите

юни 2, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 359 0
Романите, които събуждат апетита на тийнейджърите към книгите

Романите, които събуждат апетита на тийнейджърите към книгите

Вероятно много биха се съгласили с твърдението, че тийнейджърите невинаги се хвалят с голяма любов към книгите. Но има някои романи, които са толкова интригуващи, че имат способността напълно да пробудят любопитството на младите читатели към литературните произведения.

Точно сега в Orange center сме се отдали на това да събудим апетита на колкото се може повече хора към книгите по време на нашия Книжен фестивал. До 6 юни можеш да се възползваш от до 50% отстъпка на избрани заглавия, така че сега е перфектният момент да зарадваш тийнейджъра вкъщи с увлекателно четиво. Или пък по същия начин да намериш и следващото заглавие за себе си.

Ако се чудиш кое точно да бъде то, можеш да почерпиш вдъхновение в редовете по-долу:

Ясновидците, Либа Брей

Ясновидците, Либа Брей

Пренеси се в Ню Йорк през двайсетте години на миналия век – време за джаз и бляскав живот. Но на фона на дори този привидно перфектен сценарий се случват престъпления.

В центъра на едно такова събитие се оказва главната героиня в книгата на Либа Брей. Ийви има специална дарба, която я превръща в единствения човек, способен да разреши загадката зад смъртта на младо момиче. Но дали разкриването ѝ няма да събуди тъмната страна на Ийви?

Ще се видим в Космоса, Джак Чън

Ще се видим в Космоса, Джак Чън

Книгите са най-добрият начин, по който тийнейджърите да се вдъхновят да преследват мечтите си. А коя книга би ги мотивирала по-добре от тази, която разказва за момче, чиито мечти стигат буквално до небесата?

„Ще се видим в Космоса“ разказва за 11-годишния Алекс и неговата амбиция да последва примера на Карл Сейгън, който през 1977 година изстрелял своята Златна плоча с Вояджър. Вместо плоча обаче Алекс иска да запрати в Космоса златния си айпод.

За да постигне мечтата си, той има да научи много и да извърви дълъг път. А на всяка крачка от него той среща интересни хора с вълнуващи истории.

Къщата на фуриите, Маделин Ру

Къщата на фуриите, Маделин Ру

Ще се осмелиш ли да постъпиш в свят, в който границата между вселената на духове и тази на хората е призрачно тънка?

Луиза Дитън търси спасение, а открива точно тази страховита реалност. Немного след това тя се оказва тази, която трябва да спаси някой в опасност, но дали ще се довери на правилния човек?

Книгата на Маделин Ру развълнува хиляди читатели с историята си за един мрачен пансион, изпълнен с тайни. Изданието е обогатено с илюстрации от художничката Айрис Компие и фотоколажи, които дават живот на книгата за още по-вълнуващо преживяване от четенето ѝ.

Спящият град, Мартин Вопенка

 Спящият град, Мартин Вопенка

Ден, в който всички родители ще заспят непробуден сън, а светът ще принадлежи на децата, е мечта, която вероятно немалко тийнейджъри са имали поне за малко. Но в подобна реалност щастието никак не е гарантирано.

Това откриват Крищоф, близначките Ема и Кристина, както и малкият им брат Самуел, когато един ден намират родителите си дълбоко заспали. В същото състояние са и всички други хора с деца по света, а причината е неоткриваема. Будни остават единствено децата и възрастните, които никога не са били родители, а в резултат възцарява истински Апокалипсис.

Книгата на Мартин Вопенка ни представя какво би било в един такъв свят. Научна фантастика, сравнявана с „Денят на трифидите“, несъмнено попада сред книгите, които ще вдъхновят тийнейджърите да прекарат повече време в литературния свят.

Отровена, Дженифър Донъли

Отровена, Дженифър Донъли

Една по-различна история за Снежанка – това те очаква между страниците от новата книга на Дженифър Донъли.

Само че в нейната версия развитието на действието е по-мрачно, а злата кралица не е единствената заплаха. В този случай принцесата не попада в дълбок сън, чакаща да бъде спасена, а сама открива своя път и потегля на приключение. Ще се впуснеш ли в него и ти?

Мракът идва отвътре, Тюра Теодора Трунста

Мракът идва отвътре,  
Тюра Теодора Трунста

Награждаван с приз за най-добър детско-юношески роман, „Мракът идва отвътре“ е едновременно разказ за град, превърнал се в бойно поле, но и история за ежедневните несправедливи трагедии.

С него проследяваш действието през погледа на двама тийнейджъри от враждуващи страни, но обединени от желанието си да спрат насилието и разрухата.

Как ще открият кои са техни приятели и кои са техни врагове, когато мракът идва отвътре?

Откри ли подходящо заглавие сред книгите, които подбрахме за тийнейджърите? Всички от изброените, заедно с още стотици други, в момента могат да бъдат закупени с до 50% отстъпка по време на нашия Книжен фестивал. Открий всички тук.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *