Само за пътешественици: Приемаш ли предизвикателството?

Само за пътешественици: Приемаш ли предизвикателството?

ноември 7, 2017
Категория: Идеи, Ревюта, Събития
0 2468 5
Само за пътешественици: Приемаш ли предизвикателството?

Само за пътешественици: Приемаш ли предизвикателството?

Пътуването се превръща в преживяване на съвсем друго ниво, когато имаш подръка тесте, което карта по карта да те предизвиква да правиш неща, които са някъде на ръба или извън зоната ти на комфорт. А когато всяко предизвикателство ти носи точки и се състезаваш за първото място с приятели, е гарантирано, че ще пиеш ракия с непознати дядовци, ще вършиш странни неща в обедната си почивка, ще изрязваш от картон главата на любимия си приятел или ще говориш на чужд език на непознати в собствения си град.

 

Тези и още куп забавни дейности може да ти се паднат от картите “Предизвикателства за пътешественици”, създадени от авторите на книгата “203 предизвикателства за пътешественици”със съдействието на изд.Orange Books.

 

Сред картите за пътешественици има предизвикателства, които са на открито, лесни, такива за размисъл, странни, откровено странни и такива, които ще те принудят да подходиш креативно (особено когато участва мечка в гори тилилейски).

 karti_3

Кое от следните предизвикателства би приел?

 

  1. Отиди на гарата и си купи билет за следващия влак/автобус, за където и да пътува. Качи се. Избери си случайна спирка и слез.
  2. Организирай тематичен пикник. Пийник, ако е само с пиене. Всичко да е в един цвят. Ястия от различни държави. С настолни игри. +1 точка: ако мравки ви изнесат храната без да забележите.
  1. Тази година празнувай рождения си ден различно. В чужбина. Във влак. На плаж. На планински връх. На лодка. В манастир. +1 точка: ако си с непознати.
  2. Практикувай “йокота” (gökotta) – шведската традиция да станеш преди изгрев, за да чуеш първите песни на птиците. Избери парк или гора. Навий таймера на телефона си за 10 минути, затвори очи и слушай звуците на природата.
  3. Изкъпи се във водопад. Езеро. Река. Под дъжда. +1 точка: без дрехи.

 karti_4

Тестето с 60 карти “Предизвикателства за пътешественици” можете да намерите по книжарниците в цялата страна и онлайн тук. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *