Как се оцелява в

Как се оцелява в „Отвъдземя“ на Тахере Мафи?

ноември 3, 2017
Категория: Публикации
0 1880 1
Как се оцелява в „Отвъдземя“ на Тахере Мафи?

Как се оцелява в „Отвъдземя“ на Тахере Мафи?

Знаете ли, че „Отвъдземя“ на Тахере Мафи излиза до броени дни, благодарение на изд. Orange Books? В момента може да направите предварителна поръчка и да получите специален комплект подаръци, свързан със света на Отвъдземя.

Това е магически детско-юношески роман на добре познатата у нас съпруга на Рансъм Ригс, (автор на на Домът на мис „Перигрин за чудати деца“). Книгата е подходяща за читатели на всякаква възраст, стига да са готови да се потопят във фантастичен свят на цветове, приключения и неизвестност.

Защо ви препоръчваме „Отвъдземя“?

  • адски интересна е
  • магическият свят е изграден оригинално и умно
  • героите са такива, които ще ви накарат да искате да сте им приятели
  • авторката има необичаен подход при кръщаването на отделните глави

За Алис Алексис Куинсмедоу някои факти са изключително прости и очевидни:

  • На майка ѝ няма да ѝ е много мъчно, ако Алис изчезне.
  • Магията и пъстротата не я обичат много.
  • Баща ѝ изчезна преди три години и Алис трябва да го намери.

CoverКакво се случва в „Отвъдземя“?

Родена в свят, който е изтъкан от цветове и багри, Алис трябва да се примири с факта, че е странното момиченце с кожа и коса в млечен цвят. Колко скучно. Във Ферникова гора всеки притежава парченце собствена магия, а Алис не може да се похвали и с това. Но най-важното за нея е да открие баща си, а за тази цел трябва да предприеме пътешествие през мистичните и опасни територии на Отвъдземя. В Отвъдземя всичко е необикновено – долу понякога е горе, ляво може да е дясно, aхартията оживява. Единственият спътник на Алис е Оливър, магическата сила на когото се крие в лъжата и заблудата.

За да открие баща си обаче, Алис трябва да открие първо истинските цветове на душата си и да се научи да открива любов и добрина дори в лицето на загубата.

Автор на феноменалната корица е Матея Аркова, която направи истинско вълшебство!

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *