Кои са интересните нови детски книги?

Кои са интересните нови детски книги?

ноември 14, 2017
Категория: Публикации, Ревюта
0 4556 8
Кои са интересните нови детски книги?

Кои са интересните нови детски книги?

Кои са интересните нови детски книги?

darovete-na-vlahvite-9786197055382Започваме избора си с новата книга на издателство „Лабиринт“ – „Даровете на влъхвите“. Илюстрациите са на Соня Дановски. Приказка подходяща както за малки, така и за големи. Разказва историята на любовта в погледа на Дела и Джим. Припомняме си първия жест на подарък от влъхвите към младенеца и си спомняме какво показваме в знаците на подарък към близките.

 

Две нови детски книги с приказки на Николай Райнов. Български приказки“ и „Приказки от цял свят“ с илюстрации на Любен Зидаров. Ако досега не сте попадали на негови приказки сега е момента. Книгите принадлежат на издателство „Захарий Стоянов“ и напомнят първите издания с приказки на автора. Любен Зидаров е познат с илюстрации на много други книги някои, от които са: Марк Твен, Карл Май,Жул Верн и Ханс Кристиан Андерсен.

 

feyata-ot-zaharnitsata-9786197131321Нова книга от Катя Антонова и издателство „Рибка“ – „Феята от захарницата“, илюстрации на Мила Лозанова. Много забавна и приключенска. Разказва се за малкия Филип и феята Ванилия. „Рибка“ са издателство, познато с оригиналните и различни детски книги, които създава. 

 

Разглеждаме две нови детски книги на издателство „Софтпрес“ Маша и Мечокът“ е първото от тях. Маша и Мечокът е познато заглавие на българския пазар. За първи път я виждаме с твърди корици. В същия формат и с твърди корици е и „Палечка“ отново на издателство Сорфпрес.

 

palechka-9786191513970Малко по-далеч от света на приказките откриваме „Гоблини“. Книгата ни  разказва за света на гоблините, такъв какъвто го познаваме, пълен със същества, които са кръвожадни и обичат да се бият, но срещаме Скарпър, който е пълната им противоположност. Само той се опитва да разбере, че стара магия се надига от крепостта Разцепената скала. Скарпър се гмурка в едно забавно приключение.

 

 

 

 

 

АВТОР: ПЕТЯ СТАНКОВА, УПРАВИТЕЛ НА КНИЖАРНИЦА ORANGE CENTER „ГРАФ ИГНАТИЕВ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *