Саманта Йънг – историята зад поредицата „Дъблин Стрийт”

Саманта Йънг – историята зад поредицата „Дъблин Стрийт”

септември 2, 2014
Категория: Личности, Публикации
0 4741 10
Саманта Йънг – историята зад поредицата „Дъблин Стрийт”

Саманта Йънг – историята зад поредицата „Дъблин Стрийт”

През пролетта на миналата година романът „Дъблин Стрийт” от Саманта Йънг е начело на красацията за бестселъри  на „Ню Йорк Таймс”. Феновете му често го оприличават на всеизвестния „Петдесет нюанса сиво”. Книгата е на българския пазар от февруари тази година, а съвсем скоро излезе от печат и втората книга от поредицата – „Лондон Роуд”.

След големия успех, Саманта Йънг споделя, че сполуките ѝ са породени от семейни мъки.

В „Дъблин Стрийт” срещаме главната героиня Джоселин Бътлър в момент, в който се бори с последиците от загубата на семейството си. За съжаление борбата с такава тежка загуба не е непозната за Саманта, която тогава е на 26 години. Тя е само на шест, когато губи 12-годишния си брат Робърт в тежка катастрофа. Няколко години преди да напише своя бестселър, другият ѝ брат, Дейвид, е диагностициран с мозъчен тумор, който се оказва доброкачествен и е премахнат след операция. Последиците от болестта обаче са тежки. Саманта започва да пише и осъзнава колко много това ѝ помага.

Идеите за „Дъблин Стрийт” са вече в главата ѝ, но Саманта планира книгата да излезе на пазара през 2015г. Когато „Петдесет нюанса сиво” и „Кросфайър” излизат на пазара и започват да се изкачват в класациите, тя решава, че ще е голяма грешка да не се възползва бързото популяризиране на жанра. Завършването на романа не ѝ отнема много – само шест седмици.
sy1-

Самата Саманта казва за себе си, че като по-малка никога не си е представяла, че един ден дните ѝ ще минават във фантазиране на истории, които да се харесват на хората. Само на 28 години, тя има зад гърба си 19 романа. Тъй като е много привързана към Шотландия, тя е благодарна, че читателите ѝ харесват това място, тъй като то е ключово в романите ѝ.

„Обичам всичко, което ме кара да бъда креативна, което значи, че най-много обичам семейството си.”, казва Саманта на официалния си уебсайт.

Съвсем скоро Йънг отправи специално послание до българските си читатели:

„Много съм щастлива да напиша съобщение до българските си читатели. Това е толкова вълнуващо! Казвам на всички ЗДРАВЕЙТЕ от Шотландия! Много се радвам да чуя, че българските читатели са харесали „Дъблин Стрийт“ и се надявам да харесат историята на Кам и Джо в „Лондон Роуд“ също толкова. Приятно четене и всичко най-добро. Саманта Йънг“

Източници:
Daily Record
samanthayoungbooks.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *