Руска зимна приказка в

Руска зимна приказка в „Мечокът и Славеят“

декември 11, 2017
Категория: Ревюта
4 4066 6
Руска зимна приказка в „Мечокът и Славеят“

Руска зимна приказка в „Мечокът и Славеят“

Да, тази зима в книжният пазар наистина се появиха страхотни издания. Вълнуващи и важни книги с впечатляващи оформления. Истинско изкушение. Едно от тях е романът „Мечокът и Славеят“ на американската писателка Катрин Арден.Той е подходящ за всички романтици и приключенци, които искат да изживеят зимата по най-приказния начин. Красивият език, магическата история, напомняща руска приказка, и топлината, които ще срещнете в нея, ще ви усмихнат и сгреят.

„Мечокът и славеят“ е универсален магически роман, в който ще се влюбят хора от всяка възраст. Луксозното му оформление го прави още по-подходящ за подарък.

В прегръдките на руската пустош зимата трае цяла вечност, а снежните преспи са по-високи от къщите. Но на Василиса това не ѝ пречи. Тя прекарва вечерите сгушена около топлината на огъня, обградена от обичните си близки, докато слуша приказките на бавачката си. Любимата ѝ приказка е за Мраз – синеокия зимен демон, който се появява в ледените зимни вечери, за да отведе непредпазливите души. Бавачката разказва, че мъдрите хора се боят от него и че почитането на духовете предпазва дома им от зло.

След като майката на Василиса умира, баща ѝ отива в Москва и се връща с нова съпруга. Тя ненавижда селските порядки и забранява почитането на духовете. Всички смирено се съгласяват, но Василиса е ужасена, защото усеща, че това ще донесе само нещастия.

И се оказва права – реколтите загиват, зли същества от гората започват да се приближават и нещастие се настанява в селото. През това време мащехата на Василиса става все по-сурова с нея.

Опасността приближава и Василиса трябва да се противопостави дори на близките си, като призове опасни дарби, които дълго е потискала. Възможно ли е най-страшните приказки на бавачката всъщност да се окажат реалност?

„Мечокът и Славеят“ е една от книгите, които стопроцентово заслужават вниманието ви тази зима!

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

4 коментара

 1. Теодора
  Отговори

  Здравейте, интересува ме дали ще публикувате и следващите части от трилогията и кога можем да очакваме втората част? Виждам, че тя вече е излязла на англоезичния пазар.

  1. Orange center
   Отговори

   Здравейте, Теодора, втората част на книгата предстои да излезе от печат съвсем скоро, и е налична за предварителна поръчка тук.

   Поздрави,
   екипът на Orange center 🙂

  1. Orange center
   Отговори

   Здравейте 🙂 По информация, подадена ни от издателство Orange books, можем да очакваме третата част от книгата напролет! 🙂 Следете сайта, блога и фейсбук страницата ни, за да научавате всички новости! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *