Разгадай мистерията на най-новите крими романи

Разгадай мистерията на най-новите крими романи

февруари 23, 2022
Категория: Публикации
0 1255 0
Разгадай мистерията на най-новите крими романи

Разгадай мистерията на най-новите крими романи

Зимата още е тук и все си мислим, че най-много ѝ подхождат трилърите и криминалните романи. Може би заради ранното стъмване, студа и мрачната тишина, които са идеален фон за една хубава мистерия. А може би просто защото е наистина хубаво да се сгушиш на дивана с чаша чай, топли чорапи и чужди престъпления, в които да завреш нос, и след което да се върнеш към спокойния си реален живот. И именно защото добре познаваме това чувство, ти препоръчваме три нови криминални романа, които със сигурност ще те закачат от самото си начало. За да ти помогнем в разгадаването на мистериите им, ти предлагаме всички Трилър и Крими книги с -20% до края на месеца.

“Гробът на сестра ми”, Робърт Дъгони

“Гробът на сестра ми” си е чист литературен феномен. Излязъл на англоезичния пазар през 2014 година, криминалният роман се превръща в безспорен бестселър с повече от осем милиона читатели. Затова може би е странно, че у нас се появява едва в началото на тази година, но по-добре късно, отколкото никога.

Разбира се, става дума за убийство. Неразрешено. Мистериозно. Пълно с тайни.

Сара и Трейси са две сестри от малко градче, които са много близки. Затова, когато след състезание по стрелба, в което и двете участват, Сара не се прибира вкъщи, животът и спокойствието на Трейси са срутени. Тялото на Сара не е открито, но за престъплението е осъден Едмънд Хаус – насилник с минало.

Двайсет години по-късно Трейси е измъчвана от съмнения, че той е виновникът. Затова решава, че ще зареже досегашната си работа на учителка и ще стане детектив, който е способен на всичко, за да се бори за истината. Когато останките на Сара са открити край родното им градче, историята ще започне отначало, този път, за да приключи завинаги.

“Гробът на сестра ми” е разкошен съдебен трилър, който увлича читателя в пъзел от тайни, опасности и неочаквани обрати.

“Бездна”, Ирса Сигурдардотир

За трилърите и криминалните романи отдавна е ясно, че колкото по на север живее авторът, толкова по-интересен, нестандартен и добър е. Ирса Сигурдардотир е наричана Кралицата на исландския криминален роман с книги, преведени на 35 езика и продадени в над 3 милиона екземпляра. Тя вече е добре позната на българските читатели с цели три книги, а по книжарниците вече и най-новият ѝ роман “Бездна”.

Комисар Хюлдар, герой и в предишните романи на Ирса Сигурдардотир, отново тръгва по следите на убийство…

Скалата на обесения е легендарно място в покрайнините на Рейкявик. Известна е с това, че някога там са се изпълнявали екзекуции и затова се е превърнала в атракция за туристите. Докато една сутрин отново не се превръща в сцена на зловеща смърт, когато млад и богат инвеститор е намерен обесен и с пирон в гърдите. И това далеч не е най-фрапиращото в случая – полицията открива 4-годишно момченце в апартамента на убития. То няма обяснение как се е озовало там, следователите не успяват да установят връзка между него и жертвата, нито да издирят родителите. Но рисунките, излизащи изпод детската ръчичка, са ясен знак, че е станало свидетел на нещо ужасяващо…

Да ти настръхнат косите от ужас, нали?

“Откраднаха ни. История на едно престъпление”, Людмила Петрушевска

Людмила Петрушевска пише криминални романи от ново поколение. Тя е писател, поет, драматург. Започва кариерата си с писане на пиеси, които Съветския съюз обикновено забранява или цензурира. Често прозата ѝ се сравнява с тази на Чехов и Солженицин. А сега и криминален роман от такава писателка? Няма как книгата да не бъде добра.

Макар и мистерия, романът отразява съвременната руска действителност и разказва страшна история, която звучи почти фантастично.

На московското летище майка изпраща синовете си в богатата страна Монтегаско при баща, който очаква единствения си син.

Странното е, че паспортите на двете момчета са идентични – те не само са родени на една и съща дата, но и имената им са еднакви. Как е възможно това – ако бяха близнаци, собствените им имена щяха да са различни? Каква е връзката между тях?

Сега можеш да разгадаеш тези и още мистерии с 20% намаление. Просто си харесай нещо от специалната категория в сайта ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *