Препоръчано от книжаря: „Двор от рози и бодли“

Препоръчано от книжаря: „Двор от рози и бодли“

юли 11, 2017
Категория: Ревюта
0 1654 7
Препоръчано от книжаря: „Двор от рози и бодли“

Препоръчано от книжаря: „Двор от рози и бодли“

Disclaimer –  „Двор от рози и бодли“  се води teen!

 

Чете ли ви се история с:

  • Магии

  • Вълшебства

  • Елфи

  • Чудовища

  • И много други?

     

Ако отговорът е „да“, то „Двор от рози и бодли“ е вашата книга.

9789542711667Нека се запознаем с автора. Сара Дж. Маас е родена в Ню Йорк, завършва „Творческо писане“ в колежа „Хамилтън“. Първата ѝ издадена книга е „Стъкленият трон“ от по-известната за читателите поредица със същото заглавие. Тя бързо става световен бестселър сред младите читатели. След издаването на книгата Маас не спира да пише и да издава книги една след друга (вземи пример Мартин). Съветва бъдещите автори: „Пишете за това което обичате и никога не се извинявайте“.

„Двор от рози и бодли“ (изд. Егмонт) книга с впечатляващ рейтинг от 4,29 звезди (до този момент), за който гласа си са дали над 175 хиляди читатели в Goodreads, е една от тези книги, пренасящи те в нов, интересен и завладяващ свят. Свят, в който да си човек, е опасно.

 

9789542716471Главният герой, 19- годишната Фейра, е човек. Но не какъв да е човек тя е силна, борбена и решителна. Ловец, борещ се да оцелее и да изхранва семейството си в един мрачен сват. Силата ѝ с лъка се равнява с тази на Катнис, а защо не и със силата на Леголас (това е шега, няма по-добър с лъка от Леголас!)

В един от дните си на лов, Фейра убива вълк, който в последствие се оказва един от безсмъртните елфи. Живот, за който тя ще трябва да заплати със собствения си. Пренесена от място на мизерия и глад в свят на блясък и охолство, Фейра ще трябва да прави много избори, доста от които ще са грешните.

Да, книгата е teen, но е и много повече… Свят, равняващ се на великите фентъзи поредици. А любовната история (почти) не е захаросана и клиширана.

Поредицата ми направи силно впечатление, защото Маас не се страхува от това да е различна (ако стигнете до втората книга „Двор от мъгла и ярост“ ще разберете защо), а също така рядко срещано явление е втората книга да е по-добра от първата!

 

АВТОР: ЕВГЕНИ ПЕТРОВ, ORANGE CENTER THE MALL

, , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *