Представяне на

Представяне на „Разкази с неочакван край“

януари 24, 2017
Категория: Публикации, Събития
0 2422 0
Представяне на „Разкази с неочакван край“

Представяне на „Разкази с неочакван край“

Издателство „Изток-Запад“ и Orange Center ви канят на представянето на сборника с разкази на Емил Йотовски „Разкази с неочакван край“. То ще се проведе в кафе-книжарница Orange Books Cafe на на 26 януари (четвъртък) от 18:30 часа, с участието на Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев и Ани Михайлова.

 

Има няколко вида разкази с неочакван край.
Такива, които само така се наричат, но са предсказуеми и банални. Други, които искат да впечатлят с оригиналност, но никой не ги разбира (поне на автора му остава утехата, че това е сигурен белег за гениалност). И трети, които те оставят без дъх. Те обръщат перспективата надолу с главата и те карат да погледнеш на себе си и света под друг ъгъл. Именно това са историите, които се помнят.
В живота на човек има моменти, когато вдъхновението го връхлита просто така – рязко и безпричинно. Някаква невидима сила го кара да се чувства значим, щастлив и всеможещ. За съжаление, повечето хора приемат с доверие тази невидима сила и започват да творят. Някои започват да рисуват, други да пишат стихове. А трети пък се самозабравят дотам, че си въобразяват, че всичко, което правят, е правилно, уместно и дори симпатично.
Разказите на Емил Йотовски са страховити и забавни, смешни и тъжни, абсурдни и логични… Едно обаче е сигурно: те никога не са скучни. Ще се срещнете с ангели и с демони. Ще се потопите в други измерения и ще се пренесете в паралелни реалности. Ще се натъкнете на хора, които изглеждат като чудовища и чудовища, които изглеждат като хора. Ще се се сблъскате със смъртта и ще преживеете последствията от личния избор. Но най-вече: ще надзърнете в бездната на собствената си душа.
Готови ли сте? Приключението започва..

 

Фейсбук събитието може на намерите тук.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *