Потопи се в света на Professor Puzzle

Потопи се в света на Professor Puzzle

Потопи се в света на Professor Puzzle

Потопи се в света на Professor Puzzle

Обичаш ли пъзели? Добър ли си в тривия игрите? А как се справяш с класическите игри или тези за навън? Ако който и да е от този тип занимания привличат твоето внимание, значи вероятно вече познаваш Professor Puzzle.

Но ако за първи път ти предстои да се потопиш в света на марката за забавни пъзели и игри, позволи ни да те запознаем с новия ти любим професор.

Той създава увлекателни предизвикателства, които да тестват логиката, познанията, сръчността, а понякога и физическите ти способности. Но във всеки един от случаите игрите и пъзелите ще осигурят нужната доза забавление.

Как започва всичко?

Историята на Professor Puzzle започва преди малко повече от 20 години, когато създателят на бранда гостува в Колката, Индия. Там той се натъква на уличен продавач, който предлага разнообразни пъзели, изработени от извити метали.

Идеята му допада дотолкова, че на момента сключва сделка и избира да се научи директно от източника как да създава подобни пъзели.

Мини 3D пъзел Professor Puzzle Perplex

Мини 3D пъзел Perplex

Връщайки се в Лондон, той стартира бизнес, който първоначално носи името „Ben’s Baffling Brainbenders“. Пъзелите се създавали единия ден, а се разпродавали още на следващия, събирайки тълпи от хора, чакащи да тестват способностите си.

Скоро след това интересът е бил толкова голям, че бизнесът се разширява. И така през 2002 година се появява Professor Puzzle.

Днес марката създава не само метални пъзели, но и дървени такива, наред с разнообразие от игри, подходящи за всеки. А популярността им достига до множество кътчета от света.

Популярните поредици от Professor Puzzle

За почитателите на логическите игри и пъзелите, изработени от дърво или метал, Professor Puzzle предлага най-голямо разнообразие.

Сред продуктите на марката ще откриеш пъзели, вдъхновени от великите умове от историята – Айнщайн, Нютон, Галилей, Мария Кюри, Худини и много други. Малките пъзели, създадени от извит метал, които стоят в центъра на бранда от създаването му, пък до днес не губят популярността си.

3D пъзел Professor Puzzle - сет 8 бр.

3D пъзел – сет 8 бр.

Традиционните пъзели също имат своя Professor Puzzle версия, както и книжна версия. Ще откриеш картини в кутии като от книжно тяло, изобразяващи любими литературни сцени.

Марката създава и разнообразни настолни игри за малки и за големи с интересни правила, мистерии, а често и включващи образователен елемент.

Класическите игри като шах, дама, домино и още получават нов облик в стила на Professor Puzzle.

Комплект игри Professor Puzzle: 6 в 1

Комплект игри: 6 в 1

Ако пък обичаш да влизаш в ролята на детектив, серията Sherlock Holmes ще бъде подходящо предизвикателство за теб.

Игра Professor Puzzle: Шерлок Холмс - Случаят с лулата

Шерлок Холмс – Случаят с лулата

Ако често посещаваш куиз вечери или обичаш да тестваш познанията си, ще харесаш малките игри за големи забавления от серията на марката. Сред тях ще откриеш и преносими игри с карти, както и такива със забавни правила, които ще разсмеят всички.

Накрая, но не на последно място, остават и забавните занимания за навън.

Още интересни факти за марката:

  1. Professor Puzzle се стреми да предоставя иновативни игри, които провокират въображението, мисълта и желанието за игра;
  2. Брандът произвежда своите продукти във Великобритания, но има офиси в множество кътчета от света;
  3. Марката е FSC® сертицифирана и използва дърво само от сертифицирани гори;
  4. За текста върху продуктите се използва соево мастило, което е много по-щадящо към природата;
  5. Брандът използва все по-малко пластмаса в продуктите си и работи върху иновативни начини за използване на по-малко излишни материали.
  6. На сайта на марката играчите могат да открият как да решат всички пъзели, които ги затруднят.

За малки или за големи, за опитни играчи или такива, които за първи път постъпват в света на настолните игри и пъзелиProfessor Puzzle предлага безброй решения за моментите на скука. Коя игра или пъзел ще избереш?

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *