Кои бяха 100-те топ романа на 2022 година?

Кои бяха 100-те топ романа на 2022 година?

януари 8, 2023
Категория: Нашите предложения
0 595 0
Кои бяха 100-те топ романа на 2022 година?

Кои бяха 100-те топ романа на 2022 година?

Много се случи през 2022 година, но едно със сигурност не се случи – годината не остана без интересни книги за четене. С хиляди нови заглавия и с безброй увлекателни истории, годината бе белязана от множество вълнуващи събития в литературния свят. Но кои романи попаднаха сред 100-те най-четени и най-търсени за 2022 година?

До 9 януари на сайта не само ще откриеш нашата класация от топ 100 романа за изминалите 12 месеца, но и можеш да ги поръчаш с 20% онлайн отстъпка.

А ако се чудиш кои от тях да избереш, тук ще откриеш нашата селекция с пет от книгите, които може да си пропуснал, а не трябва.

Виолета, Исабел Алиенде

Тази книга е като пътуване назад във времето, но и като надникване в човешката душа. В нея ще се запознаеш с Виолета – жена, родена през 1920 година, когато ехото на Войната все още се чува, а испанският грип застрашава нейната родина.

Виолета, Исабел Алиенде

Но това са едва първите изпитания в живота на главната героиня. А за всички тях тя си спомня в писмо, написано 100 години по-късно в последните дни от нейния живот. Писмо, което разказва за върховни радости и разрушителни разочарования и загуби. Писмо, което можеш да прочетеш и ти.

Виж още: 8 от най-добрите любовни романи за 2022 година

Ариадна, Дженифър Сейнт

През последните години множество книги почерпиха вдъхновение от гръцката митология. Но малко го правят така добре като „Ариадна“ от Дженифър Сейнт. Защото малко книги разказват легендите за известните герои и богове през погледа на забравените жени от митологията.

Ариадна, Дженифър Сейнт

Виж още: Запознай се с героите в „Ариадна“

Открий нечуваната история на Ариадна и на сестра ѝ, Федра, и се впусни се в един развихрящ въображението епос.

Резерват за хора и вълци, Здравка Евтимова

С отличителния подпис на Здравка Евтимова този роман разказва за герои, към които е невъзможно да не почувстваш симпатия.

Резерват за хора и вълци, Здравка Евтимова

Резерват за хора и вълци“ те отвежда в бедния квартал на Радомир, където живее Елена. Подобно на всички останали героини на Здравка Евтимова, тя също е със силен и упорит характер. И подобно на много други персонажи на любимата авторка, нейната съдба също е осенена с много моменти на радост, на тъга, но и на добрина.

Дяволският остров, Никола Бьогле

Никола Бьогле се нарежда сред кралете на трилърите през последните години, а „Дяволският остров“ е едно от доказателствата защо той заслужава титлата.

Дяволският остров, Никола Бьогле

Скрит ключ в мъртво тяло, страховит замък сред дърветата и много тайни, които чакат да бъдат разкрити – всичко това се преплита в историята, вдъхновена от реални исторически факти. Ще дръзнеш ли да я прочетеш?

Виж още: Кои бяха топ 100 романа на изминалата година?

Божият ген, Людмила Филипова

Людмила Филипова завладя читателите с още един вълнуващ роман, разкриващ тайна, пазена 2000 години. А каква е истината, скрита от първите обитатели на древните тракийски земи?

Людмила Филипова, Божият ген

Това, което се таи във вековни късчета от религията, архитектурата и изкуството, носи отговори. Прочети какви са те в „Божият ген“.

Ако останаха книги, с които ти се иска да се срещнеш, открий всички тях сред 100-те топ романа за 2022 година.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *