Orange препоръчва: 8 книги, които ще те отведат до нови светове

Orange препоръчва: 8 книги, които ще те отведат до нови светове

януари 16, 2023
Категория: Публикации
0 1139 0
Orange препоръчва: 8 книги, които ще те отведат до нови светове

Orange препоръчва: 8 книги, които ще те отведат до нови светове

Годината тепърва започва, а вече си търсиш бягство от реалността? Насреща са книгите фентъзи и фантастика.

Пътуването до нови вълнуващи светове е само на няколко страници разстояние. А за да си сигурен, че винаги ще можеш бързо да се отправиш на приключение, напълни библиотеката си с нови книги. До 22 януари взимаш 4, а плащаш само 3 книги фентъзи и фантастика.

Ако имаш нужда от идеи с кои романи от всички да започнеш, ето кои са нашите препоръки:

Предвестникът, книга 1: Буря и ярост, Дженифър Арментраут

Ако всички книги от поредицата на Дженифър Арментраут са толкова вълнуващи като първата, то тогава почитателите на фентъзитата скоро ще имат нов любим автор.

Предвестникът, книга 1: Буря и ярост, Дженифър Арментраут

В романа читателите ще се запознаят с Тринити – момиче, което, въпреки че губи зрението си, е спечелило дарбата да вижда призраци. Но точно тази дарба прави Тринити обект на търсене от демони, които искат да я погълнат, за да спечелят силите ѝ.

Охраняват я шейпшифтъри, но дори те няма да успеят да я опазят, когато избухне свръхестествената война. Ще се довери ли на загадъчния Зейн, ще оцелее ли след нападенията на демоните? Разбери в Предвестникът, книга 1: Буря и ярост.

Виж още: Най-добрите фентъзи книги за последните години

Туп!, Тери Пратчет

Има ли по-добър момент от сегашния да обновиш колекцията си от книги на Тери Пратчет с новите издания на романите? Предлагаме ти да започнеш с „Туп“.

Туп!, Тери Пратчет

В нея отново ще се срещнеш с командир Сам Ваймс от Анкх-морпоркската градска стража. Изправен пред опасността да предизвика битка между тролове и джуджета, той трябва да
да разнищи всички улики, да се изплъзне на всички убийци и да се изправи пред тъмнината, за да намери решението. 

Къща от Ада, книга-игра, Стийв Джаксън

Ако романите не стигат, за да си осигуриш бягство до нови светове, трябва да потърсиш нещо още по-голямо. „Къща от Ада“ от Стийв Джаксън ще ти помогне както в качеството си на книга с увлекателен сюжет, така и на вълнуваща игра.

Къща от Ада, книга-игра, Стийв Джаксън

Този път героят не е друг, а си самият ти. И като такъв трябва да се изправиш пред едно страховито изпитание.

След като колата ти се разваля по време на една мрачна нощ, ще се наложи да потърсиш подслон в порутено имение. Вместо убежище обаче в него откриваш затвор, който те изправя пред смразяващи кръвта премеждия.

По-късно, Стивън Кинг

Джейми е обикновено дете, но само в очите на хората, които успява да заблуди. В действителност обаче той бленува именно за това – нормалност, обикновено детство и край на тайните. Но свръхестествените му способности не позволяват това.

По-късно, Стивън Кинг

Той може да вижда това, което никой друг не може, но това идва с немалка цена. Ще разбере каква точно е тя едва когато нюйоркска детективка го въвлече в преследване на убиец, а животът на Джейми е в опасност.

Виж още: Най-популярните книги на Стивън Кинг

Не чакай да настъпи „По-късно“, а прочети вълнуващата история от Стивън Кинг още сега.

Вълшебният народ, книга 1: Жестокият принц, Холи Блек

Всеки почитател на епични фантастични саги трябва да прочете поне една от книгите на Холи Блек. А „Жестокият принц“ е страхотно начало.

Вълшебният народ, книга 1: Жестокият принц, Холи Блек

Джуд е само на седем години, когато убиват родителите ѝ, а тя и сестрите ѝ са отведени да живеят във Върховния двор на елфите. Десет години по-късно Джуд трябва да се пребори, за да остане в този свят, въпреки че смъртните са мразени в него.

За да постигне това, което най-много иска – да бъде приета от елфите – тя трябва да надвие Кардан, най-младият и най-зъл син на краля. Преди да има възможност да направи това обаче, Джуд се оказва въвлечена в гражданската война в света на елфите. За да спаси сестрите си, а може би дори цялото кралство на елфите, тя ще трябва да рискува живота си. А това е само началото.

Корона от корал и перли, Мара Ръдърфорд

Ако вече си прочел и обикнал „Жестокият принц“, значи ще харесаш и „Корона от корал и перли“.

Океанският народ на Вариния отдавна е под владичеството на Илара. А за да запази бедния си, но мирен начин на живот, океанският народ изпраща най-красивата жена от всяко поколение за съпруга на принца на Илара. Нор заема мястото на сестра си и е изпратена в страховития планински дворец над Вариния, а там среща неочаквана реалност.

Виж още: Кои са най-добрите фентъзи и фантастични книги на 2022 година?

В тази книга легендите и тайните се срещат на всяка страница, а най-голямата тайна е тази, която народът на Илара пази от жителите на Вариния.

Вещерът, книга 1: Последното желание, Анджей Сапковски

Бихме казали, че „Последното желание“ ти предоставя възможност да се запознаеш с вещера Гералт от Ривия, но малко са хората, които да не са чували за него вече. Бихме го нарекли герой, но той не е спасител, а yбиец на чyдoвищa, който работи cpeщy зaплaщaнe.

Той е последният от своя род, той е и легенда. А това е началото на неговата история.

Вещерът, книга 1: Последното желание, Анджей Сапковски

Ако все още не си се докоснал до вълнуващата поредица, сега е моментът да поправиш тази грешка и да вземеш книгата, променила света на фентъзитата.

Звездни дневници, Станислав Лем

А ако наистина искаш да попълниш пропуските си сред класиците на жанра, не пропускай Станислав Лем. Неговите „Звездни дневници“ разказват за невъобразимите пътешествия из Вселената на чудака Ийон Тихи.

Звездни дневници, Станислав Лем

Поднесена с немалка доза хумор, самоирония и ирония, а на места дори и с подигравка, сатирата засяга множество философски теми. Както за технологиите, за същността на човешкия интелект, за ограниченията, така и за величието на човешката природа. И именно затова много критици смятат това произведение за най-доброто на Лем.

Посрещни новата година с пълна библиотека – избери си 4 от тези книги или от множеството други фентъзи и фантастика предложения и плати само 3 от тях. А ако изборът е твърде труден, защо не вземеш всички осем романа?

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *