Нови книги, които заслужават вниманието ти

Нови книги, които заслужават вниманието ти

май 17, 2021
Категория: Нашите предложения
0 1062 1
Нови книги, които заслужават вниманието ти

Нови книги, които заслужават вниманието ти

Ние знаем, че понякога е много трудно да избереш следващото си четиво сред морето от нови книги, които се появяват в книжарниците. Затова подготвихме този списък с десет заглавия, на които може да се спреш.

В периода 14.05.-20.05. провеждаме Книжен фестивал и може да откриеш тези нови книги с 15% отстъпка в нашите книжарници или онлайн на Orange Center, където те очакват и ексклузивни намаления до 70%.

Агата Кристи. Автобиография – най-интересната книга на великата писателка

„Агата Кристи.Автобиография – най-интересната книга на великата писателка“

„Агата Кристи.Автобиография – най-интересната книга на великата писателка“ Агата Кристи ревниво е пазила личния си живот в тайна и за нея се знае твърде малко. Досега. Тази автобиография е издадена малко след смъртта ѝ и дава любопитна информация за почитателите ѝ. Като това, че е била добра пианистка, страстна любителка на сърфинга и морето и е мечтаела да стане оперна певица.


Автор

Агата Кристи

Брой страници

600

Издателство

Гнездото

Рейтинг в Goodreads

3.98

„Тъмни приливи“ на Филипа Грегъри

„Тъмни приливи“

„Тъмни приливи“ е втората част от новата семейна сага на Филипа Грегъри, но както и останалите ѝ романи, може да се чете самостоятелно. Романът се концентрира върху бурните времена от Реставрацията в Лондон. Спокойният живот на зханарката Алинор ще бъде нарушен от двама неочаквани посетители. Сюжетът ни потапя в мистерии, заплахи, предизвикателствата и предателствата, пред които са изправени жените в един патриархален свят. 


Автор

Филипа Грегъри

Брой страници

560

Издателство

Еднорог

Рейтинг в Goodreads

3.81

„Край никой път“ на Мия Коту

„Край никой път“

В сборника с разкази на мозамбикския разказвач Мия Коту са представени местната култура, тежестта на спомените, историческата памет и политическите особености в Мозамбик. Свръхестественото се преплита с човешкото, природата и митовете съжителстват с предците и войната. Жанровете и стилистичните граници в неговите произведения са размити, заради което авторът е наричан „императорът на португалския език“.


Автор

Мия Коту

Брой страници

292

Издателство

Жанет 45

Рейтинг в Goodreads

5.00

„Хотел Тито“ на Ивана Бодрожич

„Хотел Тито“

Ивана Джорджевич ни прекарва през ада на войната в Хърватия, погледната през детски очи. През седем от деветте си години главната героиня е бежанка, загубила е дирите на баща си и живее без собствен дом с майка си и брат си. Романът е изпълнен с духовна сила и проследява първите влюбвания, срещи и разочарования, пред които се изправя младото момиче, докато се справя с последиците от войната.


Автор

Ивана Бодрожич

Брой страници

270

Издателство

Киви

Рейтинг в Goodreads

5.00

„Писмата на Джеф Безос: 14 принципа, с които да развиете бизнеса си като Amazon” на Стив Андерсън

„Писмата на Джеф Безос: 14 принципа, с които да развиете бизнеса си като Amazon”

Избраният за един от най-големите инфлуенсъри в LinkedIn Стив Андерсън разглежда писмата на Джеф Безос до акционерите и ни запознава с бизнес плана на една от най-успешните компании в света – Amazon. Той отличава 14 принципа, които богът на електронната търговия и най-богатия човек в света от 2017-а година насам, е прилагал през годините.


Автор

Стив Андерсън

Брой страници

264

Издателство

Кръг

Рейтинг в Goodreads

4.00

„Мексиканска готика“ на Силвия Морено-Гарсия

„Мексиканска готика“

Когато Ноеми получава мистериозно писмо от сестра си Каталина, в което пише, че съпругът ѝ се опитва да я отрови, Ноеми оставя светския живот, който води в мексиканската столица. Без много да му мисли се отправя към дома на сестра си в провинцията, за да разбере каква е истината. Къщата, в която живеят обаче, има притегателна сила и започва да трови сънищата ѝ с мрачни картини и насилие.


Автор

Силвия Морено-Гарсия

Брой страници

280

Издателство

Лабиринт

Рейтинг в Goodreads

3.71

„Апокалипсис сега с деца“ на Калоян Явашев

„Апокалипсис сега с деца“

Прочелите „Дневникът на един татко звероукротител“ вече знаят колко забавни са изповедите на татко Калоян. Той посвещава и втората си книга, „Апокалипсис сега с деца“ на веселата страна на родителството. Историите са вдъхновени от съпругата и трите му деца и често оставят читателите без дъх от смях. Тази книга е за уморените родители, които търсят как да отдъхнат временно от апокалипсиса в собствения си дом.


Автор

Калоян Явашев

Брой страници

296

Издателство

СофтПрес

Рейтинг в Goodreads

4.00

„Мъжете от фара“ на Ема Стоунекс

„Мъжете от фара“

През 1972 година в Корнуол трима мъже изчезват от фар на километри от брега при загадъчни и необясними обстоятелства. Двадесет години по-късно жените на тримата изчезнали все още се опитват да преодолеят загубата, която ги отчуждава все повече една от друга. За да излезе истината наяве, трите жени трябва да се изправят пред страховете си.  Романът на Ема Стоунекс е вдъхновен от действителен случай.


Автор

Ема Стоунекс

Брой страници

240

Издателство

Лабиринт

Рейтинг в Goodreads

3.74

„Уди Алън: Само да вметна“

„Уди Алън: Само да вметна“

Забраняваната и отхвърляна в много страни автобиография на Уди Алън е дългоочаквана изповед, в която той прави равносметка на живота си. Книгата осветява както кариерата, така и личния живот на известния режисьор, комик, актьор и писател.


Автор

Уди Алън

Брой страници

360

Издателство

Кръг

Рейтинг в Goodreads

4.05

„Художничката на северната светлина“ на Лена Йохансон

„Художничката на северната светлина“

Скандинавският север в началото на 20-и век е сурово място, което обаче вече е дало на световната литература няколко Нобелови лауреати, известни художници, драматурзи и композитори. В центъра на Норвежката бохема, младата художничка Сигне Мунк ще се опита да пробие и да се наложи като творец в този мъжки свят, борейки се с предразсъдъците на времето си.


Автор

Лена Йохансон

Брой страници

416

Издателство

Емас

Рейтинг в Goodreads

4.05

А ти имаш ли списък с новите заглавия, които  искаш да прочетеш?

Ако тези нови книги са те впечатлили, напомняме, че само до 20.05. можеш да ги закупиш от нашия сайт или във физическите ни книжарници с отстъпка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *