Orange препоръчва: 8 книги, с които да напълниш библиотеката си

Orange препоръчва: 8 книги, с които да напълниш библиотеката си

октомври 12, 2022
Категория: Нашите предложения
0 491 2
Orange препоръчва: 8 книги, с които да напълниш библиотеката си

Orange препоръчва: 8 книги, с които да напълниш библиотеката си

Време е да се запасим за зимата… с книги. Началото на студените месеци от годината означава повече дни, прекарани у дома, а това означава и повече време за четене.

Затова и няма по-добър момент от сегашния да напълниш библиотеката си с нови книги. Направи го тази седмица в книжарница Orange – от 10 до 16 октомври можеш да избереш 4 книги, а да заплатиш само 3. На сайта те очакват хиляди заглавия, сред които да избереш новите попълнения към колекцията си.

А ако голямото разнообразие затруднява избора ти, сме събрали предложения за 8 книги, с които да напълниш библиотеката си. Вземи всички и ще платиш само шест от тях или избери онези 4 заглавия, които искаш да прочетеш първо.

Изкупление, Ирса Сигурдардотир

Освен че първите студени дни от годината са страхотно време за обогатяване на библиотеката, те са и най-подходящият момент да се насладиш на роман от кралицата на кримитата в Исландия – Ирса Сигурдардотир.

Изкупление, Ирса Сигурдардотир

В „Изкупление“ ще прочетеш за третия случай на комисар Хюлдар и детската психоложка Фрея. А именно в него отброяването до 3 придобива много по-зловещ контекст.

Започваме от 2, защото това е цифрата, изписана върху първото открито мъртво тяло. Жертвата е младо момиче, което немного преди смъртта си е било заснето да моли за прошка в ужас.

Съвсем скоро друг видеоклип се появява в мрежата – този път жертвата е момче. Когато тялото му е открито пък, върху него е изписано заветното „3“. Хюлдар и Фрея имат трудната задача да разкрият мистерията за смъртта на двамата тийнейджъри, наред с всички тайни, които те крият. А къде се крие и жертва „1“?

Под прикритието на нощта, Нора Робъртс

Още един роман, изпълнен с вълнение и опасности, от автор, който е заслужил вниманието на всички читатели. В „Под прикритието на нощтаНора Робъртс ни среща с един неповторим крадец.

Под прикритието на нощта, Нора Робъртс

Казва се Хари Буут и започва да краде, когато е едва на девет години. Но го прави само за да не остане на улицата заедно с болната си майка.

Когато тя губи битката с рака, Хари решава да напусне Чикаго, но не и нощната си работа. А когато правиш нещо достатъчно дълго, е неизбежно да не станеш добър в него.

Буут се превръща в изкусен крадец, но с морални принципи, на които никога не изневерява. Един от тях е да не привлича внимание, а другият – да не се привързва. Но дали правилната жена няма да промени всичко? А какво ще се промени, когато тя е поставена в опасност?

Висок залог, Даниел Стийл

Ако ти е нужна доза вдъхновение, тази книга ти предоставя цели пет. В нея ще прочетеш историите на пет жени, борещи се за успех в кариерата си в бутикова литературна и филмова агенция в Ню Йорк.

Висок залог, Даниел Стийл

Джейн Адисън е млада, но амбициозна и непримирима. Нейната шефка, Хейли Уест, пък е отдадена на работата си, въпреки голямата отговорност да отгледа три малки деца след преждевременната смърт на съпруга ѝ. Междувременно Франсис Ривърс, директорката на литературния отдел, също се бори с трудностите, типични за една самотна майка.

За сметка на тях Али Мур се наслаждава на работата с актьорите до нея – поне докато връзката ѝ с един от клиентите не поставя бъдещето на кариерата ѝ на карта. Трудностите в любовта не подминават и финансовата директорка в агенцията, Мериуедър Джоунс, чиито работни ангажименти застрашават брака ѝ.

Всяка една от тях крие своите тайни. Мястото, на което работят – също. Открий какви са те във „Висок залог“.

Японският любовник, Рани Маника

Ако жадуваш за ново четиво в стила на „Оризовата майка“, „Японският любовник“ е книгата, от която имаш нужда.

Японският любовник, Рани Маника

Романът носи всички отличителни белези на текстовете от Рани Маника. Сюжетът ще те срещне с една различна от нашата култура, и то в съвсем различни времена, но ще те грабне с един познат и обичан елемент в книгите. Това, разбира се, е любовната история.

И то такава поразителна любов, появила се там, където най-малко би била очаквана – в лицето на окупатора враг. Открий каква ще е съдбата на Парвати и се докосни до един вълнуващ разказ за забранените връзки и за силата на духа.

Как да говорим така, че малкото дете да слуша, Джоана Фабер, Джули Кинг

Ако си родител на дете на възраст между 2 и 7 години, тази книга е за теб. В нея можеш да прочетеш за изпитаните стратегии за оцеляване и ефективно общуване с деца.

Как да говорим така, че малкото дете да слуша, Джоана Фабер, Джули Кинг

Всички насоки в книгата са вдъхновени от реалния живот и ежедневните предизвикателства на родителя, превръщайки четивото в истински животоспасяващ наръчник.

Открий отговора как да се справиш с всички онези предизвикателства като това да помогнеш на братята да се разбират, да накараш детето да се храни здравословно, да мие зъбите си и да си ляга навреме.

Да си родител е отговорност, но и не само. С „Как да говорим така, че малкото дете да слуша“ ще откриеш как това да бъде и забавление.

Практиката, Сег Годин

Вдъхновението прекалено често е надценявано, а постоянството е много по-важно – това смята Сет Годин. А книгата му, посветена на творчеството, практиката и моделите за успех, е доказателството.

С „Практиката“ ще се научиш да танцуваш със страховете си и да поемаш рискове там, където те си заслужават. Умение, което е особено важно за тези, които са избрали творческата работа, при която никога няма гаранции.

Избери тази книга, ако имаш нужда от смелост и търсиш съвети как да превърнеш хобито си в нещо много по-значимо. Или я подари на приятел, който има нужда от насоки да избяга от творческия блокаж.

Малки жени, Луиза Мей Олкът

Библиотеката не би била завършена без класики в нея, затова и в нашия списък присъства „Малки жени“.

Малки жени, Луиза Мей Олкът

Вероятно отдавна познаваш сюжета на книгата, защото тя е обект за разговори на вече няколко поколения. Но това, което прави романа актуален и до днес, е именно начинът, по който са описани житейските предизвикателства.

История за четири сестри, чиито баща е призован да се сражава в Гражданската война – това е история, в която не всяко семейство се припознава. Но всеки млад човек може да получи важен урок как да отстоява свободата и независимостта си от книгата.

Червената вдовица, Алма Катсу

Когато кариерата ти се държи на косъм, трябва да проявиш волята да рискуваш всичко, за да разкриеш тайните на дори най-близките си хора. Пред такова изпитание се изправя Линдзи Дънкан в романа на Алма Катсу. С „Червената вдовица“ авторката изневерява на хорърите, но само за да ни подари един невероятно вълнуващ трилър.

Линдзи осъзнава, че кариерата ѝ в ЦРУ е застрашена, след като е изпратена в безсрочен отпуск. Единствената причина да я върнат на работа на управлението е, за да открие къртицата в отдела. Предателят може да е всеки един от агентите, които самата Линдзи е вербувала. А дали мрежата не е заплетена около новата ѝ приятелка, позната като „Червената вдовица“?

Зад името стои агент Тереза Уорнър, насочила цялото внимание към себе си след мистериозната смърт на съпруга си. Тайните продължават да се множат, но какво се крие зад тях?

Разбери в романа на Алма Катсу, а може би докато стигнеш до края му, ще имаш нова книга от авторката, който да прочетеш.

Червената вдовица, Алма Катсу

Вярно е, че 8 книги не стигат, за да съставиш цяла библиотека, но със сигурност са достатъчни, за да запълнят по приятен начин студените свободни дни.

А до края 16 октомври можеш да направиш това по-лесно, като закупиш 4 книги, а платиш само 3. Избери сред тези заглавията, за които вече прочете, или сред още хиляди интересни предложения. Разгледай всички ТУК.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *