Orange препоръчва: 7 книги, които да изядеш с кориците

Orange препоръчва: 7 книги, които да изядеш с кориците

май 31, 2023
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 799 1
Orange препоръчва: 7 книги, които да изядеш с кориците

Orange препоръчва: 7 книги, които да изядеш с кориците

Лятото може да наближава, но те съветваме да поставиш диетата си на пауза. Имаме прекалено големи изкушения… но само за читатели. Книги от всякакви жанрове и автори са с до 50% онлайн отстъпка до 4 юни по време на Книжния фестивал в Orange.

Но понеже изкушенията са прекалено много, сервираме порция вдъхновение с кои да започнеш. Препоръчваме ти да включиш в менюто си тези седем книги от различни жанрове, но още много други чакат да ги вкусиш.

Топ заглавия

РазДелени, Нийл Шустърман

Законът ясно гласи – човешкият живот не може да бъде прекратяван от момента на зачеването до 13-годишна възраст. Но човешкият живот може да продължи и под други форми. Родителите избират процеса, наречен „разделяне“. Технически погледнато с него животът на детето не свършва, защото всяка част на тялото му се използва отново от живи реципиенти. 

РазДелени, Нийл Шустърман

В такъв страховит свят ни кани с новата си поредица Нийл Шустърман. В нея той ни среща с Конър, Рита и Лев – съдбата и на тримата е да бъдат подложени на разделяне. Но никой от тях няма да се даде без битка.

Световна съвременна литература

Първа кръв, Амели Нотомб

Да загубиш някой твърде рано, без да имаш възможност да се сбогуваш с него. И да го направиш с книга. Това е „Първа кръв“ от белгийската писателка Амели Нотомб, но и още много друго.

В нея авторката говори от името на баща си, Патрик Нотомб, за да направи трогващ разказ за връзката между дете и родител, за животопроменящите избори и за ледената зима в Ардените и жаждата и глада, които я придружават. За да разкаже как мъж, който припада при вида на кръв, се оказва хладнокръвен свидетел на кървава баня.

Първа кръв, Амели Нотомб

Разказът ѝ е изпълнен с любов и хумор, с уважение и ирония – затова и впечатли критиците от цял свят. Книгата спечели престижната награда The Strega European Prize 2022, както и награда „Рьонодо“ през 2021 година.

4 3 2 1, Пол Остър

Годината е 1947-а, а мястото е Нюарк, Ню Джързи. Там, където се ражда Арчибалд Исак Фъргюсън. Единствено дете в семейството, но неговият единствен живот поема по четири паралелни повествователни пътеки.

4 3 2 1, Пол Остър

Всеки един от четиримата Фъргюсън води едновременно напълно идентично и напълно различно съществуване. Всеки от тях е достигнат от бурната действителност на Съединените щати от средата на миналия век. И съдбата на всеки от тях допринася за развиването на тази виртуозно конструирана сага, смятана от много за най-добрата книга на Пол Остър.

Световна класика

Сърца за изтръгване, Борис Виан

Вече 70 години след издаването си романът „Сърца за изтръгване“ продължава да е сред най-знаковите произведения на Борис Виан. В нея главният герой, психоаналитикът Жакмор, се озовава сред обитателите на несъществуващо село. Там живеят гротескови образи с необичайни нрави в един абсурден и ирационален свят.

Сърца за изтръгване, Борис Виан

С всяка страница обаче читателят се убеждава колко добро огледало за нашата реалност е тази измислена вселена на Виан. Авторът успява да третира проблема за човешката свобода и за насилието, което приемаме като нормално в своя живот, по необичайно зловещ начин. Но именно затова романът му се закотвя завинаги в съзнанието на всеки, който го прочете.

Биографии

Резервният, Принц Хари

Дългоочакваните мемоари на принц Хари са тук, за да променят начина, по който сме гледали на британското кралско семейство. Тази книга не помества традиционната приказка за принц, макар че накрая в нея любовта все пак побеждава над скръбта.

Резервният, принц Хари

Вместо приказна история обаче ще прочетеш неочаквани откровения, тайни и самокритика. И именно затова цял свят не спира да обсъжда тази книга още от момента, в който тя беше обявена.

Психология и личностно развитие

Разпилян ум, Д-р Габор Мате

Днес много се говори за така наречения синдром на дефицит на вниманието, но д-р Габор Мате започва да говори по темата още в края на миналото хилядолетие. Издава „Разпилян ум“ през 1999 година, а в днешни дни тя е по-актуална от всякога.

Разпилян ум, Д-р Габор Мате

В динамичния и все по-взискателен свят, който предизвиква близко до епидемично състояние на синдрома, тази книга е особено нужна. В нея д-р Мате цели да обори мита за генетичната предопределеност на СДВ и чертае реални хоризонти за приемането и преодоляването му.

А кой метод той смята за най-важен при борбата с проблема? Осигуряването на стабилна семейна среда. Защото отношенията с родителите са земята и дъждът, слънцето и сянката, в които процъфтява умственото и психическото развитие на детето.

Книги за лятото

Ресторантът на Роуз, Памела Кели

Колко близки могат да бъдат три сестри, които живеят на стотици мили една от друга? Отношенията на Манди, Ема и Джил отдавна не са това, което са били преди… поне докато всичко не се промени.

Ресторантът на Роуз, Памела Кели

Трите сестри получат наследство от баба си, за което никоя от тях не е подозирала – най-популярния ресторант на родния им остров. За да го получат, обаче има едно условие. Трите трябва да управляват заведението заедно в продължение на поне една година, преди да решат да го продадат или не.

За всяка една от тях това носи драстични промени. Срещи с бивши партньори, жертви и семейни проблеми стоят пред тях. Заедно с всичко това обаче се разкриват дори повече нови възможности… но и скрити тайни.

Събудихме ли апетита ти към книгите вече? Избери още от менюто за читатели тук.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *