Очарователната история на „Graffiti Moon“

Очарователната история на „Graffiti Moon“

март 20, 2015
Категория: Публикации
2 5891 8
Очарователната история на „Graffiti Moon“

Очарователната история на „Graffiti Moon“

Може ли животът ни да се промени за една нощ? Достатъчни ли са 24 часа, за да откриеш себе си, както и всичко, което търсиш? В „Graffiti Moon“ животът на двама младежи се променя именно в рамките на една нощ.

Новата книга на издателство Orange books може да намерите в книжарниците от 24 март или пък да я поръчате онлайн още сега ТУК.

Ето какво ви очаква в нея:

Луси е завършила гимназия и е измислила идеалния начин да отпразнува това – да намери Сянката, тайнствения художник на графити, чиито творби се виждат из целия град. Тя е запленена от творчеството му, което сякаш ѝ говори нещата, които тя има нужда да чуе. Той е някъде там, в стъкления мрак, и пръска багри, рисувайки птици и сини небеса. Луси знае, че някой, който рисува като Сянката, е човек, когото би могла да обикне истински.

Covers_28,1x20cm.inddВ последната вечер от гимназията, Луси и приятелите ѝ се впускат в неочаквано приключение – тя е твърдо решена да намери Сянката, приятелките ѝ Джаз и Дейзи искат да намерят любовта, а Ед и Лео се забъркват в опасна схема, за да изплатят свои дългове.

Последният, с когото Луси очаква да прекара нощта, е Ед – момчето, с което е имала единствената несполучлива среща в живота си. Ала когато Ед казва, че знае къде да открие Сянката, Луси е принудена да го следва. Двамата се впускат в среднощно издирване, посещавайки местата, където върху градските стени отеква разбитото сърце и желанието за бягство на Сянката.

Пътешествието им е изпълнено с емоции и препятствия. С напредването на нощта Луси научава, че Сянката не е точно такъв, какъвто си го представя. Представите ѝ за околния свят започват да се променят. Някои загадки стават все по-големи. А всъщност най-същественото е точно пред очите ѝ.

„Graffiti Moon“ е остроумен и романтичен роман. Историята показва любовта към изкуството по изключително очарователен начин.

За автора:

Кат Кроули е родена през 1971 година във Виктория, Австралия. Започва да се занимава с писане в по-късен етап от живота си. Като по-млада винаги е разказвала истории, но никога не ги е записвала. Когато се премества да живее в Европа, тя започва да пише писма на брат си – Антъни Кроули. Завръщайки се в Австралия, Кат установява, че брат ѝ е използвал нейните писма, за да направи мюзикъл, който се играе в три театъра в Мелбърн. Кроули казва, че това я е подтикнало за почне да пише.

Нейната първа книга, The Life and Times of Gracie Faltrain, е публикувана през 2004 година и добива голям успех. От тогава тя е написала пет книги, две от които са от поредицата за Gracie Faltrain.

A Little Wanting Song е първият ѝ роман, публикуван в САЩ.

„Graffiti Moon“ е най-популярната ѝ книга. Към момента е издадена на над 10 езика. Романът е носител на наградите:

 • NSW’s Premier’s Literary Awards: Ethel TurnerPrize for Young People’s Literature
 • Prime Minister’s Literary Awards, YA fiction
 • Honour Book, Children’s Book Council of Australia Book of the Year Award

Издава: Orange books

Цена: 11.90лева

Родена съм през 1989 г. Завършила съм 1АЕГ, а след това СУ „Св. Климент Охридски“, специалност книгоиздаване. В екипа на Orange center съм от 2010 година, а от 2013 година съм редактор в издателство Orange books. В момента уча магистратура в СУ, специалност Преводач-редактор. Oбичам да чета, да пътувам, често редя пъзели. Музиката е едно от най-важните неща в живота ми.

Вижте другите ми публикации

2 коментара

 1. Александра Капсъзова
  Отговори

  Книгата изглежда интересна .
  В цялата страна ли ще бъде разпространена (Кърджали) и в кои книжарници?

  1. Савина Николова (автор)
   Отговори

   Здравейте, Александра!
   Да, книгата ще бъде разпространена в цялата страна. Ако не успеете да я намерите във вашия град обаче, може да я поръчате от линка в статията!
   Хубав ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *