Дисни ще публикува 20 нови книги за „Междузвездни войни“

Дисни ще публикува 20 нови книги за „Междузвездни войни“

март 16, 2015
Категория: Знаете ли, че...
0 2349 5
Дисни ще публикува 20 нови книги за „Междузвездни войни“

Дисни ще публикува 20 нови книги за „Междузвездни войни“

Преди много години в една далечна галактика…

… много неща са се случили след „Завръщането на джедаите“ от 1983-та година. За да проследим историята до момента, в който историята ще продължи с епизод 7 „Силата се пробужда“, Дисни обяви, че ще издаде 20 нови книги, разказващи случващото се между двата епизода.

Според Entertainment Weekly някои от книгите ще включват новите приключения на вече познати герои – принцеса Лея и C-3PO. Други ще описват събитията от последните три епизода, разказани от гледните точки на различни второстепенни герои. Сюжетът на всички книги от поредицата е съгласуван с филмовото студио, като много от новелистите разкриха, че внимателно са подбирали кои моменти да разкажат и какво да скрият от читателите. Поредицата ще носи името „Journey to Star Wars: The Force Awakens“.

Андрю Шугърман, вицепрезидент на Disney Publishing Worldwide, разкрива, че историята в седмия епизод на сагата е доста сложна. Затова много хора биха спекулирали с това от къде са произлезли някои от новите герои или локации. Именно поради това книгите ще разкажат историята, която води до филма.

Дисни планира да завърши новата трилогия до края на 2019 година. „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ е най-очакваният филм за 2015 година. Ще може да го видим на голям екран през декември.

Снимка: Disney/Lucasfilm

Източник: Disney/Guardian

Родена съм през 1989 г. Завършила съм 1АЕГ, а след това СУ „Св. Климент Охридски“, специалност книгоиздаване. В екипа на Orange center съм от 2010 година, а от 2013 година съм редактор в издателство Orange books. В момента уча магистратура в СУ, специалност Преводач-редактор. Oбичам да чета, да пътувам, често редя пъзели. Музиката е едно от най-важните неща в живота ми.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *