Orange center и УНИЦЕФ България – една година заедно

Orange center и УНИЦЕФ България – една година заедно

март 26, 2015
Категория: Публикации
0 1902 3
Orange center и УНИЦЕФ България – една година заедно

Orange center и УНИЦЕФ България – една година заедно

Щастливи сме да обявим, че вече една година Orange center подкрепя каузата на УНИЦЕФ България „Всяко дете има право на образование”. В рамките на партньорството нашият екип създаде редица успешни кампании, които допринесоха за популяризиране на инициативата.

През месец април 2014 година проведохме конкурс за разказ „Децата на България разказват… истории от празната дъска”.  Неговата цел бе да даде възможност на млади таланти да се включат със свои творби и същевременно да повиши информираността на обществото за причините за отпадане и незаписване на децата в училище. Избраните разкази бяха публикувани в сборник, а приходите от неговата продажба Orange center дарява в подкрепа на каузата на УНИЦЕФ България.

От юни месец 2014 година Orange center дарява за съвместната кауза 5 ст. от всяка сметка, направена в търговските ни обекти.

През изминалата година проведохме конкурс за коледна картичка, като творбите на отличените деца бяха включени в специална благотворителна колекция. Над 5 хил. дарители взеха участие и закупиха от коледните картички, чиято цел бе популяризирането правото на образование на всяко дете.

Благодарение на съвместните ни усилия през изминалата година бяха събрани над 50 000 лв., които ще бъдат използвани за подобряване подготовката за училище и ранната детска грамотност. Това ще се случи чрез насърчаване четенето на книги на глас на малки деца и бебета. Практиката ще стартира в областите Шумен и Сливен.

„Достъпното и качествено образование е право на всяко дете. Реализирането на това право е изключително важно за бъдещето на децата на България, защото ще им даде шанс да развият пълния си потенциал. Orange ще продължи да подкрепя програмите на УНИЦЕФ и през 2015 г., тъй като споделяме виждането, че образованието може да е  скъпо, но цената на невежеството е много по-висока“ – сподели госпожа Валя Диаманди, изпълнителен директор на Orange center.

Съвместното ни партньорство с УНИЦЕФ България предоставя възможност да дарите средства директно на касите в нашите търговски обекти или като посетите уебсайта http://unicef.orangecenter.bg/, създаден специално за инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *