Нов сериал по роман на Стивън Кинг

Нов сериал по роман на Стивън Кинг

март 10, 2016
Категория: Знаете ли, че..., Идеи, Публикации
0 4218 2
Нов сериал по роман на Стивън Кинг

Нов сериал по роман на Стивън Кинг

Знаете ли, че има нов сериал по роман на Стивън Кинг? Първите няколко епизода на 11.22.63, базиран на едноименния роман на Стивън Кинг, вече са факт. В главната роля е актьорът Джеймс Франко, който се превъплъщава в учител, който намира времеви портал и се връща назад във времето.

9789544093259А времето е конкретен ден от октомври 1960 година. Мисията – да се предотврати убийството на Джон Кенеди.

Идеята за романа се ражда в главата на Стивън Кинг преди повече от 40 години. Първоначално е обмислял заглавието „Split Track“, но така или иначе тогава не се стига до това, тъй като писателят преценя, че за написването на подобен исторически роман, му е нужна много повече подготовка. Случва се онова, което става първоначално и с „Под купола“ – писателят се отдръпва от идеята, за да може тя да отлежи и се връща към нея години по-късно.

11-22-63Романът „11/22/63“ (датата на убийството на Кенеди) излиза на английски език на 8-ми ноември 2011 година, а на български през 2012-та в превод на Адриан Лазаровски. Обемната книга безспорно е една от най-добрите на Кинг. Интересът към него се възроди и с появата на сериала, който печели безапелационните симпатии на зрителите.

Сериалът може да гледане на онлайн платформата Hulu, а романa потърсете в онлайн магазина ни!

 

 

 

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *