Настолни игри, вдъхновени от книги

Настолни игри, вдъхновени от книги

февруари 22, 2016
Категория: Идеи, Публикации, Ревюта
0 3900 4
Настолни игри, вдъхновени от книги

Настолни игри, вдъхновени от книги

Книгите са неизчерпаем източник на вдъхновение. Една история може да вдъхнови филм, театрална постановка, песен…и настолна игра. Представете си само вие да сте герой в някой от любимите си романи, дали историята му би се развила по различен начин? Със сигурност.

Има много настолни игри, вдъхновени от книги – „Хари Потър и философския камък“, „Ад“ (по Данте), „Дюн“, „Играта на Том Сойер“, „Мускетари“ (тримата), „Одисей“… За съжаление изброените дотук все още нямат български версии. Но пък тук ще ви представим няколко още по-интригуващи настолни игри. Пригответе зарчетата!

DISCWORLD   nastolna-igra-discworld-ankh-morpork1

Разбира се, намирате се в Света на диска. Можете да играете и без да сте чели книги на Пратчет, но ако сте, то тогава ще се забавлявате МНОГО повече, защото познавате георите.

На случаен принцип се превръщате в един от героите там и имате индивидуална мисия, съобразена с характера на персонажа си. Може да сте алчния Хризопраз, чиято цел е да събере 50 злато. Или пък Ваймс, който трябва да направи така, че всички карти от тестето да свършат преди друг да победи. Има голям шанс и да се превъплътите в Dragon King of Arms и да имате за задача да всявате смут в света на диска, като създавате враженски единици.  С когото и да играете, наблюдавайте и останалите играчи. Отгатнете каква е тяхната задача и се опитайте да я възпрепятствате. Трупайте пари, купувайте сгради и властвайте в колкото се може повече зони. Всяко едно от тези неща може да ви е от полза.

298770330582_4 298770330582_3

029877041039PILLARS OF THE EART (Устоите на земята) 

Чели ли сте страхотния роман на Кен Фолет „Устоите на земята“? Спомняте ли си през какви трудности трябва да мине отец Филип, за да построи катедралата на мечтите си – онази, която ще олицетвори и подслони вярата на всички около него, а и на много повече? Знаете, че героите минават през поредица от интриги, машинации, нещастия… В играта ви очаква същото – не очаквайте да ви е лесно. На отец Филип със сигурност не му беше. Шансът плановете ви за строеж да се провалят са големи, но всичко зависи от вас – трупайте ресурси, използвайте ги по най-добрия начин, управлявайте работниците си разумно и си пазете гърба!

9781616615888 ИГРА НА ТРОНОВЕ

Още в началото отбезлязваме, че става дума за играта с карти, а не за голяяямата настолна игра „Игра на тронове“. Тази с картите е по-бърза, по-лека, по-забавна и не толкова отегчителна (признаваме, че другата е прекалено тромава и досадна).

Играе се от двама души, всеки от които поема управлението на дома Ланистър или Старк. Битките между тях се водят във Вестерос и целят да унищожат противника.

9789542989660 ВЕЩИЦИТЕ

„Вещиците“ е втората игра от серията, базирана на феноменалните книги на Тери Пратчет за „Света на диска“. За разлика от първата тази е значително по-лесна и по-забавна. Можете дори да я играете сами и пак няма да скучаете.

Вие сте вещица, която изпълнява различни задачи, за да поддържа света спокоен и в равновесие. В тази игра играчите влизат в ролята на обучаваща се вещица като Тифани Сболски и Аннаграма Ястребска – пътувайки из Ланкастър, вещиците помагат на хората и се борят със злото и други проблеми във най-разнообразни форми. Повечето проблеми могат да бъдат решени с малко главознание, но понякога ще има нужда и от магия. Твърде много от второто обаче може да превърне невнимателната млада вещица в следващата Черна Алис. Всичко ще е наред обаче, докато редовно пийваш чай с колежките – вещици…

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *