Orange и Paradox представят: До границата на виреене. Еротика и насилие

Orange и Paradox представят: До границата на виреене. Еротика и насилие

февруари 23, 2016
Категория: Orange отблизо, Събития
0 2129 4
Orange и Paradox представят: До границата на виреене. Еротика и насилие

Orange и Paradox представят: До границата на виреене. Еротика и насилие

Orange Center и издателство Paradox започват амбициозно литературно партньорство. В рамките на настоящата година започваме инициативата „Литуратурни разговори“, които ще са посветени на различна тема. В рамките на всеки един литературен разговор гости ще бъдат преводачи, редактори, издатели, а всички ще могат да видят и интересни видеоматериали.

Първият литературен разговор ще се проведе на 29-и февруари от 18:30 часа в кафе-книжарница Orange Books Cafe (намираща се на ул. „Граф Игнатиев“ 18). Темата е „До границата на виреене. Еротика и насилие“  – дискусионен прочит на темата през произведенията „Разпятие в розово“ (Хенри Милър), „Саломе“ ( Франсоа Вейерганс), „Животът на Костат Венетис“ (Октавиан Совиани) и „Раждане“ (предстоящо издание на Ян Моа).

Специални гости на дискусията са проф. д-р Владимир Трендафилов (автор на предговора на „Разпятие в розово“) и преводачите на книгите Светлана Комогорова – Комата, Силвия Вълкова, Аксиния Михайлова, Ванина Божикова, Владимир Сунгарски и Тома Георгиев. Ще ви покажем видео материали за авторите, анимирани видеоклипове, както и видеоинтервю с писателя Октавиан Совиани.

(Очаква ви и книжен подарък при закупуването на „Разпятие в розово“.)


Ако не сте чели точно тези романи и нямате желание никога да ги прочетете, не се притеснявайте. Елате и се включете в разговора със свои идеи и предпочитани от вас произведения, които отговарят на темата. Всички нюанси ни вълнуват, пък били те и с уклон 50% към сивото, за потрес на любимия ни Хенри.

Присъединете се към фейсбук събитието, за да следите за подробности.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *