Настолни игри, с които да разнообразиш тази есен

Настолни игри, с които да разнообразиш тази есен

октомври 8, 2021
Категория: Публикации
0 722 0
Настолни игри, с които да разнообразиш тази есен

Настолни игри, с които да разнообразиш тази есен

Ако студеното време навън те подтиква да прекарваш повече време вкъщи и си търсиш занимания у дома, разбираме те. Навън невинаги е подходящо за разходки, затова пък можеш да отделиш повече време за занимания със семейството и приятелите. А какво по-приятно от настолна игра, която да ви осигури няколко часа забавление?

За целта сме подбрали 5 настолни игри, които не са сред най-популярните, за сметка на това със сигурност има какво да предложат и с които часовете, прекарани вкъщи, ще са приятни и весели. По време на Дни на настолните игри можеш да ги закупиш от Orange с гарантирана отстъпка от 15% във всичките ни физически магазини, както и онлайн в периода 08.10.-17.10.21 г.

Коатъл

„Коатъл“

Искаш ли да се превърнеш в новия върховен жрец на ацтеките? Трябва само да създадеш най-красивата и голяма скулптура на пернатата змия Кетцалкоатъл!

Как става това? Коатълите се състоят от глава, опашка и множество различни части в средата. И могат да станат много дълги! Уловката е, че се редят по точно определени поредици цветове, в зависимост от картите-пророчества, с които разполага всеки играч, за да може да спечели възможно най-много точки.

„Игрално поле на Коатъл“

Ако си изиграе картите правилно, един играч може да спечели много точки само от един Коатъл. А играта приключва, когато един от играчите създаде 3 коатъла. Тогава се броят точките на всички и онзи, който е изпълнил най-много условия, става върховен жрец на ацтеките!


Брой играчи:

1-4

Продължителност:

30-60 мин.

Език на играта:

български

Препоръчителна възраст:

10+ години

Гибелапагос

„Гибелапагос“

След корабокрушение ти и групата ти успявате да стигнете до самотен остров, на който трябва да оцелеете, докато дойдат да ви спасят… ако дойдат.

Имате ограничени количества храна и вода и ще трябва да ловувате и да навлизате навътре в джунглата в търсене на провизии, но трябва да внимавате – в джунглата има змии и други опасни създания!

„Игрално поле Гибелапагос“

И това не е всичко. Над острова е надвиснала буря и трябва да се спасявате възможно най-бързо. За целта обаче трябва да сте ловки, хитри и съобразителни, защото колкото повече време прекарвате на острова… толкова по-зле за вас.


Брой играчи:

3-12

Продължителност:

20 мин.

Език на играта:

български

Препоръчителна възраст:

10+ години

Kitara

„Kitara”

Възроди величието на империята Китара, като увеличиш териториите си, завземайки още савани и антични руини!

В тази стратегическа игра са включени битки, завоевания и необходимост от мъдри решения. Колкото повече африкански територии контролираш, толкова по-големи възможности имаш. Но внимавай, опонентът ти се стреми към същото!

„Игрално поле Kitara”

За да завладяваш територии е необходимо да имаш могъща армия, затова трябва да увеличаваш силите на ловците, гепардите-кентаври и героите – ездачи на носорози. И не забравяй да защитаваш реколтата си от нашественици.

В играта няма правила на български език, но е слабо езиково зависима.


Брой играчи:

2-4

Продължителност:

45 мин.

Език на играта:

английски

Препоръчителна възраст:

10+ години

Mysterium

“Mysterium”

Ако си падаш по по-призрачни места и игри или пък винаги си усещал, че имаш способности на медиум, то „Мистериум“ е точната игра за теб!

В тази игра можеш да се превъплътиш в медиум и да се опиташ да разгадаеш убийството на човек в старо имение навръх Хелоуин.

„Игрално поле на Mysterium”

Един от играчите играе духа, който трябва да подсказва на медиумите елементите, довели до смъртта му, но само най-находчивите медиуми с най-силна интуиция ще познаят всички обстоятелства около убийството.

Има още една уловка и тя е… че имаш ограничено време да се справиш със задачата!


Брой играчи:

2-7

Времетраене:

42 мин.

Език на играта:

български

Препоръчителна възраст:

10+ години

Саботьор

„Саботьор“

„Саботьор“ е бърза, лесна и много увлекателна игра, в която изненади и блъфове дебнат отвсякъде!

Всички знаем колко много джуджетата обичат златото си. И като джудже, твоята цел ще е да събираш колкото се може повече злато, като копаеш тунели и търсиш още от ценния метал.

„Игрално поле на Саботьор“

Но в играта има и саботьори, чиято цел е да спънат работата на златотърсачите… и никой не знае дали другарчето му по работа е помощник, или саботьор!

Кой е твой съюзник и кой работи срещу теб, можеш само да гадаеш.


Брой играчи:

2-12

Продължителност:

30 мин.

Език на играта:

български

Препоръчителна възраст:

8+ години

Дни на настолните игри в Orange вече започнаха!  Вземи тези и още много други игри  с 15% гарантирана отстъпка и до 35% ексклузивни онлайн намаления!

Коя от игрите си избра?

, , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *