Любопитни факти за Рей Бредбъри

Любопитни факти за Рей Бредбъри

юни 7, 2017
Категория: Знаете ли, че..., Личности, Публикации
0 3315 2
Любопитни факти за Рей Бредбъри

Любопитни факти за Рей Бредбъри

Рей Бредбъри е автор на месеца в Orange Center! Избрахме го заради непреходния му магнетизъм и страхотните нови издания на книгите му. Днес решихме да ви споделим любопитни факти за него, защото сме сигурни, че сте запознати с по-голямата част от книгите му. Ако не сте или просто искате да задълбочите познанията си – заповядайте в нашия онлайн магазин, където книгите на Бредбъри ви очакват с 20% намаление.

 97895458598611. Рей Бредбъри така и не е изкарал шофьорска книжка. На 16-годишна възраст става свидетел на автомобилна катастрофа с фатален край и оттогава твърдо вярва, че автомобилът е най-опасното нещо в обществото.

2. Бредбъри е мразел и компютрите. Наричал ги просто нов вид пишеща машина и намирал интернет за „старомоден“.

3. През 1947 Бредбъри е още неизвестен, но редакторът на сп. Mademoiselle попада на негов разказ и го изпраща в престижния конкурс О.Хенри. Разказът на Рей Бредбъри печели конкурса и така дава началото на кариерата му. Този находчив редактор е самият Труман Капоти.

dzen-v-izkustvoto-da-pishesh-9789542822868

4. Бредбъри пише „451 градуса по Фаренхайт“ в мазето си за едва 9 дни.

5. Писателят смята, че библиотеките са много по-важен източник на информация и знания от колежите, защото, за да влезеш в колеж ти трябват пари. За да влезеш в библиотека – само желание.

6. Бредбъри и Уолт Дисни били много добри приятели.

97895458594107. Първоначално писателят е искал да бъде кремиран и прахта му да бъде сложена в консервена кутия от доматена супа, след което да бъде посадена на Марс. Това желание обаче се променя, защото писателят решава, че не би било зле да има място, където читателите му да ходят, за да го навестят. На надгробната плоча на писателя има надпис „постави глухарче тук“ в чест на „Вино от грухарчета“.

8. Бредбъри винаги е твърдял, че помни собственото си раждане.

 9. Бредбъри среща съпругата си Маги в книжарницата, където тя работи. Той е облечен в дълго палто с големи джобове и носи куфарче, което се струва подозрително на Маги и тя решава, че той е влязъл да краде.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *