Любимите нови книги на книжаря – юни

Любимите нови книги на книжаря – юни

юли 12, 2021
Категория: Нашите предложения
0 1621 2
Любимите нови книги на книжаря – юни

Любимите нови книги на книжаря – юни

През месец юни излязоха много, много хубави нови книги и да се изберат най-любимите беше голямо предизвикателство. В рубриката „Любимите нови книги на книжаря“ ти споделяме за онова, което ни привлече вниманието най-много през юни, макар да е наистина трудно да избираме само по няколко книги за тази цел.

Имай предвид, че зад изброените тук книги се крият по още поне 3 непрочетени, но набелязани заглавия. Знаеш как е – твърде много хубави книги, твърде малко време.

„Зулали“ – Нарине Абгарян

„Зулали“

Нарине Абгарян този път ни изненадва със сборник с разкази, който носи духа и усещането, съдържащи се и в останалите ѝ книги. „Манюня“ е по-скоро хумористична. „Три ябълки паднаха от небето“ засяга предимно скърбите и ежедневието на хората от едно малко арменско селце. „Хората, които са винаги с мен“ е семейна сага, изпълнена с горчилка, страх и кръвопролития.

 „Зулали“ е сбор от всичко това. Сборникът е един пъстър килим от личности и ярки образи, в който са вплетени огромна гама от чувства и емоции – от болка и мъка, през надежда и светлина до щастието в най-чистата му форма.

Сборникът носи името на героинята Зулали от едноименния разказ, защото тя като нежно цвете разцъфва и се превръща в жена, същевременно щом заговори разбираме, че чиста като ангел и олицетворява невинността.


Автор

Нарине Абгарян

Брой страници

256

Жанр

Съвременна проза

Издателство

Лабиринт

Рейтинг в Goodreads

4.27

„Миракъл Крийк“ – Анджи Ким

„Миракъл Крийк“

В малкото градче Миракъл Крийк, Вирджиния, се извършва специална терапия с хипербарна оксигенация в центъра „Чудодейната подводница“. Терапията представлява прилагане на кислород при по-високо от нормалното атмосферно налягане и се провежда в специално проектирани камери.

Смята се, че лечението е благоприятно за различни състояния, включително аутизъм, но част от факторите, които ограничават полезното действие на терапията, е опасността от възникване на  пожар…

И точно това се случва в Миракъл Крийк. Стаята за лечение експлодира, докато в нея има пациенти. Анджи Ким ни превежда през личната история на всеки от участниците и случилото се бива разкривано малко по малко, докато стане ясно кой е виновникът за тази трагедия.


Автор

Анджи Ким

Брой страници

544

Жанр

Мистерия, трилър, съвременна проза

Издателство

Orange books

Рейтинг в Goodreads

3.88

„Евангелието на Локи“ – Джоан Харис

Ако си мислим за любими антигерои, Локи неизменно излиза в съзнанието ни, особено предвид филмите на Marvel, както и сериала, носещ неговото име, излъчван по Disney+.

В този роман Джоан Харис си позволява много творческа свобода по отношение на митовете и легендите, за да създаде привлекателен образ на бога на Хаоса и да разкаже историята му през неговия поглед.

Локи разкрива както част от своите тайни и грехове, така и пикантни неща, които се прикриват зад бляскавата фасада на Асгард. Той създава проблеми на всички, но повелителят на Хаоса е нужен, за да донесе необходимата промяна. И сякаш само Один разбира това.


Автор

Джоан Харис

Брой страници

392

Жанр

Фентъзи, митология

Издателство

Сиела

Рейтинг в Goodreads

3.73

„Смъртният грях“ – Мария Грунд

„Смъртният грях“

Готов ли си за смразяващ кръвта трилър в летните горещини?

Мария Грунд се заиграва със седемте смъртни гряха, като поставя 7 различни маски на животни на 7 деца.

Децата са свързани с два инцидента, които привидно нямат общо помежду си. Едно момиченце се удавя в река, след като влиза доброволно в нея, а възрастна дама е убита по брутален начин.

Оказва се, че зад всичко стои дълго пазена тайна, която бива разкривана стъпка по стъпка и наяве излизат все по-страшни престъпления и издевателства над беззащитни.


Автор

Мария Грунд

Брой страници

376

Жанр

Трилър, съспенс

Издателство

Сиела

Рейтинг в Goodreads

3.32

„Пътешествието“ – Ричард Пол Еванс

„Пътешествието“

Ако напрежението от ежедневието ти идва в повече, може да ти се прииска да захвърлиш всичко и да избягаш.

Алън Кристофърсън тръгва на пътешествие, целта на което е да прекоси Америка от край до край, след като в живота му се случват едно след друго няколко големи нещастия.

Той губи жена си в нелеп инцидент, а фирмата му бива ликвидирана с измама. Точно когато му е най-тежко и дори започва да се прокрадва мисълта за самоубийство, той тръгва на път в търсене на надеждата.

По пътя научава много уроци и му се случват неща, които той самият описва като трудни за вярване. Среща много хора, които му помагат да спаси живота си.


Автор

Ричард Пол Еванс

Брой страници

236

Жанр

Съвременна проза, пътепис

Издателство

Сиела

Рейтинг в Goodreads

4.15

„Учителка на новото време“ – Лаура Балдини

„Учителка на новото време“

Какво знаеш за живота на Мария Монтесори?

Издателство Емас стартират новата си поредица „Бунтарки“ именно с роман за учителката на новото време, Монтесори.

В края на 19. век в Рим жените все още са много далече от равнопоставеност на мъжете. На тях все още не се гледа като на нещо повече от домакини.

В този свят младата Мария решава, че нейният път е да следва медицина и да помага на хората. Но това означава да навлезе в една строго мъжка професия. Като единствена жена студентка в университета тя е подложена на присмех и най-различни ограничения, свързани с пола ѝ, но това не я спира.

Днес името ѝ е световноизвестно, а методите ѝ са прилагани при отглеждането на много деца. Всичко това, благодарение на упоритостта на Мария Монтесори.


Автор

Лаура Балдини

Брой страници

238

Жанр

Исторически роман, биографичен роман

Издателство

Емас

Рейтинг в Goodreads

4.20

„Алкатрас срещу злите библиотекари“ – Брандън Сандерсън

Кой е Алкатрас?

Едно тринадесетгодишно момче-сирак, което умее да си навлича само неприятности. Никой никога не казва добри неща за него – обикновено го описват с епитети като разрушителен и нечестен.

Той не може да си обясни защо родителите му са го кръстили на затвора с най-мрачна слава в Съединените щати, нито пък защо, когато навършва 13 години и получава семейното си наследство, то представлява само… една кесийка с пясък.

Още по-малка представа има защо, малко след като получава кесийката (и опожарява кухнята на приемните си родители), злите библиотекари открадват торбичката от него. Но последвалата поредица от събития ще му разкрие отговорите на всичките му въпроси, а дори и много повече това.


Автор

Брандън Сандерсън

Брой страници

302

Жанр

Фентъзи, young-adult

Издателство

Артлайн Студиос

Рейтинг в Goodreads

3.90

Ти коя от тези нови книги искаш да прочетеш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *