Любимите нови книги на книжаря: месец май

Любимите нови книги на книжаря: месец май

май 30, 2015
Категория: Ревюта
0 3129 3
Любимите нови книги на книжаря: месец май

Любимите нови книги на книжаря: месец май

Май месец беше особено благодатен на нови заглавия, които ни изкушиха. Споделяме с вас десет от тях и се надяваме да се доверите на нашия избор и да споделите с нас впечатленията си.

  1. сърцето ти нося (в сърцето си го нося)“ – Е.Е. Къмингс1

Представете си собствената ви библиотека. Представете си, че имате рафт с най-красивите издания, които някога сте си купували или са ви подарявали. Помислете си за твърдите им корици, за белите им страници, за изящните илюстрации, за миризмата на мастило. Сега погледнете добре – има ли сред тях стихосбирката на Къмингс, издадена през месец май от изд. Жанет 45? В превод на Манол Пейков? Илюстрации Люба Халева? Не? Заповядайте при нас, за да поправите тази грешка. Ние с удоволствие ще ви препоръчаме и любимите си места в книгата. Защото обичаме да споделяме красивите неща с приятели.

  1. Честна измама“ – Туве Янсон2

Очаквахме тази книга с такова нетърпение, че когато дойде, се наложи да си честитим едни на други. Всяко ново издание на Туве Янсон няма как да не се превръща в празник за нас. Книгата се чете на един дъх, а разговорите за нея могат да продължат с часове. Може да прочетете подробното ревю на „Честна измама“ тук.

  1. „Смрък“Тери Пратчет

Излишно е да ви препоръчваме Пратчет. Сигурни сме, че знаете поне 36 причини да сте му верен почитател.

  1. Бог да бди над детето“ – Тони Морисън4

Тони Морисън е писателка, която заслужава цялото ви внимание, не само защото е носителка на Нобелова награда за литература и не само защото е една от най-влиятелните авторки за изминалите няколко десетилетия. Драматичните взаимоотношения между майка и дъщера – разделени от цвета на кожата си, но сплотени от една лъжа. На какво е готово едно дете, за да получи майчината обич, от която е било лишено?

5.  „Ман“ – Ким Тхуи

Още с пристигането си в книжарницата тази книга привлече погледа на една от най-опитните ни колежки и й прави компания няколко вечери.Очаква ви една прекрасна и топла история.

97861917101196. „Валс с дванайсет богове“ – Лена Манда

Обичаме древногръцката митология. Нейните властни и избухливи богове, заплетените им взаимоотношения и хаоса, над който се опитват да властват. Хаосът сме ние –простосмъртните. А кой по-добре може да оплете богове и смъртни в роман от една гръцка писателка? Съдбата на четирима души се преплита и в рамките на 12 месеца 12 божества ще предопреледят съдбата им.

7.„Между Нирвана и Самсара“ – Атанас Куцев

Няма как да сме обективни тук. Наско ни е близък приятел и очаквахме тази книга дълго време. В нея ще намерите чудесни фотографии и описание на едно невероятно пътешествие, което г-н Кутсев пресъздава в книгата си специално за вас.

8. „Кутия за птици“ – Джош Малерман 9789542817147

Тази красива корица няма как да не привлече погледа ви. А мрачната и напрегната история няма как да не привлече интереса ви. Позволете на света, който не може да видите, да превземе съзнанието ви и да изостри сетивата ви.

  1. „Писма до мъртвите с любов“ –  Ава Дилийра

Ние сме банда момичета, чието детство е минало под звуците на песни на Нирвана. Тази книга ни връща там и ни разкрива живота на едно момиче, претърпяло голяма загуба. И механизмите, по които се справя с нея. Като пише писма до мъртви артисти, писатели и други личности, белязали живота й, Лоръл успява да се справи с липстата на сестра си. Доколкото това е възможно.

 10. „Стъкленият ключ“ – Дашиъл Хамет

Няма нищо по-добро от добър криминален роман. Стар, заплетен, мрачен.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *