Коя е

Коя е „Най-красивата жена във Флоренция“?

юни 13, 2017
Категория: Ревюта
0 2439 0
Коя е „Най-красивата жена във Флоренция“?

Коя е „Най-красивата жена във Флоренция“?

Ако се чудите към кой нов роман да насочите вниманието си тази седмица, нашата препоръка е да обърнете внимание на „Най-красивата жена във Флоренция“ на Алиса Паломбо (изд. СофтПрес). Романът е вдъхновен от живота на младата красавица от Генуа Симонета Катанео, която се превръща в муза на художника Сандро Ботичели. Сигурни сме, че сте виждали неговата картина „Раждането на Венера“. В нейния център е именно Симонета, с която той изживява забранена, но чувствена любовна история. Днес картината е изложена в галерия Уфици, Флоренция.

1024px-Sandro_Botticelli_-_La_nascita_di_Venere_-_Google_Art_Project_-_edited

Защо забранена ли? Защото още на 16-годишна възраст Симонета е сгодена за Марко Веспучи, което директно я изстрелва в най-елитните кръгове на Флоренция. Самите братя Медичи попадат в плен на нейния чар и далеч не остават единствени. Всъщност именно по този начин Ботичели се запознава с прекрасната дама.

Ренесансът е изумително богат на великолепни истории период, още повече ако мястото на събитията е Флоренция. Изкуство, преплетени опасни връзки, лицемерие, страст и изящество се преплитат като лиани и създават невероятно плодородна за романи почва. Неслучайно Алиса Памболо за пореден път обръща писателския си поглед към Италия. Предишният й роман „Цигуларят от Венеция“ е посветен на тайната любов на Вивалди.

29939028

Нормално е да предположите, че подобна история крие много поведе подводни камъни, отколкото изглежда. Не всичко е цветя и рози, а една толкова красива и желана жена може да се окаже и истниско проклятие.

„Най-красивата жена във Флоренция“ е роман с невероятна атмосфера, която ще ви потоби в един от най-живописните периоди в историята. Освен това стилът на авторката бързо ще ви плени с елегантността си. Ще се насладите на изукството в неговите различни форми, ще научите много за живота в този пъстър период и ще избягате от настоящето, за да се потопите в един друг свят.

Паломбо вдъхва живот на жената, обезсмъртена от Ботичели в „Раждането на Венера“, като я поставя в центъра на роман, който е перфектното съчетание между изкуство, история и романтика. Флоренция от времето на Медичите сияе във великолепните краски на Ренесанса, а на преден план е изведено пленителното сътворение на един шедьовър. Книгата е завладяваща и красиво написана… Паломбо майсторски слива история и реалност, с което се нарежда до автори като Трейси Шевалие и Розалинд Лейкър.

Romantic Times

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *