Очаквайте

Очаквайте „Ето така я губиш“ на Джуно Диас

юни 12, 2017
Категория: Публикации, Ревюта, Събития
0 2974 6
Очаквайте „Ето така я губиш“ на Джуно Диас

Очаквайте „Ето така я губиш“ на Джуно Диас

„Ето така я губиш“ е сборник с разкази на носителя на „Пулицър“ Джуно Диас, който лесно стопля и разбива сърцето ти. Прави го буквално за секунди – с думи, образи, ситуации и герои. Обичаме тази книга от години, още когато се запознахме за пръв път с Джуно Диас като автор. Днес вече ние от Orange Books сме горди издатели на първата му книга с разкази на български език.

„Ето така я губиш“ ще е на книжния пазар след 20 юни, а дотогава във фейсбук страницата на изд. Orange Books сме ви подготвили 9-дневна изненада9 дни преди появата на „Ето така я губиш“ ще ви споделяме по един любим цитат от 9-те разказа в книгата, представени от снимки на деветима обаятелни и чаровни мъже.

IMG_9351

На 25 юни (неделя) от 18 часа в кафе-книжарница Orange Books Cafe ще се състои премиерата на „Ето така я губиш“ . По време на премиерата ще бъде представена и импровизирана изложба със снимките от фотесисята. Самите модели също ще са част от събитието, не се съмнявайте, че ще е много вълнуващо! Официален фотограф на инициативата е Петър Хаджиколев.

Умееш да губиш жените в живота си. Като им изневеряваш, като не ги обичаш достатъчно или като ги обичаш със закъснение. В същото време дори не ти пука толкова, колкото може би се очаква от теб. Какво да направиш? Свиваш рамене, изправяш гордо загорялото си от слънцето лице и се усмихваш – полуразпадът на любовта продължава вечно.

Чувал си, че един ден и твоето сърце ще бъде разбито. Възможно е. Но какво да направиш? Усмихваш се и продължаваш да вървиш по плажовете на Доминиканската република. След това се прибираш и продължаваш да пишеш романа си. По-често си сам, но не си изненадан. Защото знаеш дълбоко в невярното си сърце, че понякога начало е всичко, което получаваме.

junot-diaz„Ето така я губиш“ е книга на загубите, но не само на любовните загуби. Главният герой почти винаги е един и същ, грешките му често се повтарят, но въпреки това всеки един разказ представя любовта и раздялата от нова гледна точка. Понякога става дума за романтична любов, друг път за братска, понякога за бащинска… Но болката от липсата винаги е една и съща.

Джуно Диас (1968) е роден в Доминиканската Република, но живее в САЩ. Преподава творческо писане в Масачузетския технологичен институт и е редактор на „Ето така я губиш“, както и на романа „Краткия чуден живот на Оскар Уао“. Носител е на много награди, сред които Наградата на американската литературна критика (2007) и Пулицър (2009), а „Ето така я губиш“ става финалист за Националната литературна награда на САЩ

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *