Книгите, с които да планираш следващото си пътуване

Книгите, с които да планираш следващото си пътуване

май 5, 2022
Категория: Нашите предложения, Публикации
0 413 0
Книгите, с които да планираш следващото си пътуване

Книгите, с които да планираш следващото си пътуване

Месец май е тук – нека официално започне подготовката за лятото. Вече планира ли кое ще бъде първото ти пътуване за сезона на почивките?

Наближава моментът да излезем извън страната или да посетим местата в България, до които не сме се докосвали досега. Да се запознаем с кътчетата, изпълнени с красива природа, или пък с тези, които разказват необичайни истории и легенди.

За да ти спестим от времето за планиране, събрахме няколко предложения за книги за пътуване, с които няма да имаш нужда от екскурзовод. Така че още по време на следващия уикенд можеш да поглезиш авантюриста в теб.

101 отбивки: Презареждане, Иван Михалев

101 отбивки: Презареждане, Иван Михалев

Още една книга от известната поредица „101 отбивки“, още 101 места, които да посетим. Новият проект на Иван Михалев е посветена на дестинации, на които можеш да презаредиш и да се освободишот натрупалия се стрес.

Сред тях ще откриеш съвсем нови отбивки, създадени или открити през последните години. Но също така и ще срещнеш пътеводител към свещени места и вековни дървета. В книгата ще откриеш всичко, което може да развълнува пътешествениците и търсачите на силни усещания.

52 по-малко познати пътеки за всеки, Ели Иванова

52 по-малко познати пътеки за всеки, Ели Иванова

България е толкова богата откъм дестинации, че вероятно цял живот няма да ти стигне, за да видиш всички от тях. Опознай и по-малко популярните места.

Ели Иванова ще те отведе до някои от по-малко познатите кътчета у нас, изпълнени с история и спиращи дъха гледки. Места, подходящи за начинаещите туристи, както и за опитните катерачи.

На три часа от… – 894 вълнуващи кратки пътешествия близо до любими градове

На три часа от... - 894 вълнуващи кратки пътешествия близо до любими градове

Ако вече си бил турист из улиците на Лондон, Париж и Рим, идва ред на по-малко познатите, но също толкова вълнуващи дестинации близо до тях. Тези 894 спирки ще са твоето спасение и в случаите, в които по средата на почивката си жадуваш да избягаш от шума на града.

В книгата пътеводител ще намериш дестинации, които да задоволят интересите ти в множество сфери – изкуство, култура, музика и кино. Има по нещо за любителите на хубавата храна, виното и напитките, както и за тези, които търсят интересните фестивали и събития в близост до любимите градове.

50-те най-загадъчни места в България

50-те най-загадъчни места в България

Ако искаш да опознаеш историята на България, не ти трябва учебник, а пътуване. До днес са познати доказателства за живот по нашите земи, датиращи от преди 200 – 100 хиляди години, и за тях ни засвидетелстват стотици места. В тази книга ще се срещнеш с 50 от тях.

От дяволския мост на река Арда до Татул и още много между тях – сред всички тези кътчета се крие загадка. За някои от тях се говори, че церят болести, а в историята на други се крият проклятия. Дръзни да ги опознаеш и ти.

Планините на България, Иван Панкев

Планините на България, Иван Панкев

Има много причини защо да обичаме природата на България, а планините са едни от най-големите ѝ богатства. Сега те оживяват в цялата си величественост сред редовете и снимките на Иван Панкев.

В книгата си с пътеписи той разказва за всички 42 планини в страната ни и скритите им чудеса. От красивите гледки, през необятните гори и бистрите води до древната история, която пазят.

Независимо дали търсиш кой да е следващият връх, който да покориш, или искаш да пътуваш, без да излизаш от дома си – тази книга ще ти бъде чудесен събеседник.

Животът в Япония, Ютака Ядзава

Животът в Япония, Ютака Ядзава

Ако пътуването до Япония не е по бюджета ти в момента, тази книга ще те запознае с красотата на Страната на изгряващото слънце. За най-любопитното сред японските обичаи, начина на живот, изпълнен с хармония, кухнята и дизайна разказва Ютака Ядзава

Книгата му ще те потопи в тази така различна култура. Разбери всичко за Япония – от традиционните церемонии до съвременния лайфстайл.

Седем дни в Родопите. От Ивайловград до Гоце Делчев, Ели Иванова

Седем дни в Родопите. От Ивайловград до Гоце Делчев, Ели Иванова

Седем дни, изпълнени с вълнуващи преживявания, събрани в една книга. Това предлага авторът на блога „Друми в думи“, Ели Иванова.

В нейната книга ще откриеш цели 44 туристически обекта в Родопите. Сред тях попадат както красиви пътеки и водопади, така и китни градчета и крепости с любопитна история. Примерният маршрут, описан в книгата, обхваща много от забележителностите, които все още не са така известни сред пътешествениците у нас.

Около Исландия за 14 дни, Крум Крумов

Около Исландия за 14 дни, Крум Крумов

А ако през този сезон разполагаш с малко повече свободно време, вдъхнови почивката си от Крум Крумов. Той обикаля Ринг Роуд на велосипед за немислимите 14 дни и всички свои впечатления от необичайното преживяване събира в една книга.

Дори и да не си готов за толкова дръзко пътуване, редовете, написани от триатлониста и преводач, ще бъдат достатъчни, за да те пренесат в атмосферата на Исландия.

Успяхме ли да събудим желанието ти за приключения? Точно сега е дори още по-лесно да избереш следващата си дестинация с помощта на книгите за пътуване – до 23 май те са с 20% отстъпка при онлайн поръчка. Виж намалените заглавия ТУК.

Независимо дали на днешния ден заявявам любовта си към нова книга на Стивън Кинг, а вчера съм била запленена от поредно заглавие от Агата Кристи - всеки ден съм влюбена в книгите. От малка не спирам да съм вярна на кримитата и научната фантастика, но като копирайтър в Orange непрестанно се докосвам до нещо ново, различно и вълнуващо.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *