Какви книги крадат крадците в САЩ?

Какви книги крадат крадците в САЩ?

юни 15, 2016
Категория: Забавно, Публикации
0 4537 4
Какви книги крадат крадците в САЩ?

Какви книги крадат крадците в САЩ?

Попаднахме на любопитна статия, която описва какви книги крадат крадците в САЩ. Оказва се, че крадците си падат по сходни заглавия и споделят не само психологически профил на джебчия. Допълнително любопитното е, че героите в тези най-крадени книги са по-особени представители на обществото. Такива, които не обичат да спазват закони и норми. О, иронията.

9786191641789 velikijat-getsbi3

Най-крадените книги в американските книжарници са написани от Чарлз Буковски, Уилям Бъроуз, Джак Керуак и Фицджералд. 20 век изглежда е любим на крадците по книжарниците. Въпреки добрия им литературен вкус обаче, все пак мислим, че придобиването на книги по този начин е крайно недопустим. Все пак има библиотеки, които са идеален вариант за онези, които не могат да си позволят закупуването на книга.

jeni1 pijanska-amnezija1

А като заговорихме за библиотеки, най-крадените книги от там са по-различни. Първенството държи Библията! Но онези, които я крадат, със сигурност не са запознати с нейното съдържание. Или поне не го смятат за релевантно. Особено момента с „Не кради“. След библията се нареждат книгите с рекорди на Гинес.

Taschen-4

Купуването на книги поддържа бизнеса (естествено). Ако не можете да си позволите да си купите книга, помолете приятел да ви заеме някой негов любим роман, отидете в библиотеката или се насочете към някоя къщичка за книги, където свободно можете да вземете книга и да я въртене след това. Но не крадете. Чуждият труд не заслужава това. Книгите също.

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *