Как да не се самоубием, докато чакаме

Как да не се самоубием, докато чакаме „Игра на тронове“

септември 1, 2017
Категория: Забавно, Идеи, Публикации
0 9751 7
Как да не се самоубием, докато чакаме „Игра на тронове“

Как да не се самоубием, докато чакаме „Игра на тронове“

Този текст е предназначен за онези, които са гледали „Игра на тронове“, може би са чели книгите от поредицата „Песен за огън и лед“ и не обичат да се хвалят по три пъти дневно как нито знаят кой е Джон Сноу, нито ги интересува с кого какво прави.

Тъй като последната серия на сезон 7 е вече в миналото, а появата на следващия е далечна, трябва да запълним мизерното си съществуване с нещо сравнително интересно дотогава. Нищо няма да бъде достатъчно да запълни празнината, които голите тела на Джон, извинете Егон, и Денерис оставиха у нас. Нищо не е така красиво, както прерязаното гърло на кутрето. Нищо не е така пищно и страховито, както сринатия Вал. Нищо не е толкова драматично, колкото раждането на ъндед дракона. Но…мълчи, сърце!

Много мои приятели вече започнаха да се събират и да се гмуркат в света на една от настолните игри от света „Игра на тронове“Играйте я с приятели и влезте в представител на любимия си род и се преборете за трона. Лъжете се, мразете се, сбийте се на края на играта и смачкайта картите си. След това никога повече не се обаждайте на тези хора. Поне до края на седмицата. Защото това са истинските емоции, които бушуват в света на Мартин. Няма място за лиготии.

 9781589947207_7

Не е лоша идеята и за Монополи. Така няма да ви се налага да се напъвате да учите правила на нова игра, а ще превърнете една вече позната в ново приключение!

monopoly-game-of-thrones-deluxe

Ако имате само един приятел и не може да играете настолната игра, винаги може да се въплозвате от играта с карти за двама. Тя е знатичелто по-бърза, по-практична и събрана. 

9781616615888

Ако съвсем пък нямате приятели и семейството ви не желае да играе с вас, може да обърнете внимание на феноменалния и скандално чудесен 4D пъзел, който ще ви накара да се чувствате като дипломиран архитект, веднага щом го завършите.

714832510001

Да речем, че сте наистина голям фен, но поради някаква причина, все още не си се сдобил с великолепното, цветно, спиращо дъха и възбуждащо въображението издание „Светът на огън и лед“. То какво чакаш?! В него се крие предисторията на света, в който мозъкът и душата ти живеят от много време. Там ще прочетеш легенди на родовете, истории за митичните същества, обитавали света и може би, ако си много наблюдателен, ще направиш сложни връзки, които ще те направят мега разбирач на „Игра на тронове“.

svetat_na_ogan_i_led

Не си мисли, че ти препоръчваме само скъпи неща и желаем да ти вземем и последната стотинка, която притежаваш. Сега започваме и с по-бюджетните предложения. Ако много искаш да четеш нещо, което се развива в света на „Игра на тронове“, но желаеш да си го носите в чантата, за да може пътуването ви в метрото да е по-пълноценно, а и не ти се дават много пари.  „Рицарят на седемте кралства“ ще изпълни това твое желание. Тя включва три изумително добри новели, развиващи се близо 100 години преди събитията в „Игра на тронове“.

ricarjat-na-sedemte-kralstva1

Всеки истински фен не разчита само на петте книги, защото тях и баба му ги е прочела вече. И тъй като ледените дракони в момента са по-актуални отвсякога, а и кой не обича на търси под вола теле, важно е да се надникне в очарователната, спретната и приятелски настроена книжка „Леденият дракон. Дали в тази книга не се крие витална информация за съдбата на Визерион? Хм…

9789546555663

 

А може би не ти се чете толкова? Няма проблем! Не съдим никого. Можеш да намериш златната среда с малката книжка „Тирион Ланистър“. Не е ли очарователно? Малка книжка за такъв голям герой като него. Сигурно сте чули теориите, че се е съюзил със сестра си и планира да издъни Денерис и компанията ѝ. Или пък онази, че е влюбен в майката на драконите (която може би ще стане майка и на друго скоро, стига семето на Джон да е вълшебно). При всички положения Тирион е брутално готин и интересен. Дано Господ да го пази!

tirion-lanistar-9789546557728

Ако се чувстваш в настроение за създавате на изкуство, но имаме решение и за тази ситуация! Хващай цветните моливи, пастели, водни бои или тебешири и смело направи героите от „Игра на тронове“ такива, каквито са в твоята глава! Не се съобразявай със сериала, сега ти си този, който избира цветовете на косите, дрехите и кожите им! 

9789546556400

 

Този текст започна да става прекалено дълъг, а много изследвания на онлайн поведението на потребителите посочват, че огромен процент от тях дори не четат повече от 10% от текста, а само гледат картинките и болднатите думи. Това прави би направило труда ми напълно безсмислен, но аз съм идеалист-мечтател и се надявам, че ТИ, точно ТИ, си го прочел докрая. Благодаря ти за което. Честит петък!

 

 

 

 

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *