Здравословен обяд за училище - довери се на кутията

Здравословен обяд за училище – довери се на кутията

август 31, 2017
Категория: Знаете ли, че..., Публикации
0 5175 7
Здравословен обяд за училище – довери се на кутията

Здравословен обяд за училище – довери се на кутията

С началото на учебната година много родители се изправят пред въпроса как да подсигурят здравословен обяд за училище. Решението, особено за най-малките, е домашно приготвена храна в специално предназначена за целта кутия. Така ще бъдете сигурни, че детето ви се храни балансирано, получава необходимото количество и най-важното – ще знаете с какво се храни.

Предлагаме ви няколко стъпки, които ще ви помогнат да изпълните успешно мисията „Здравословен обяд за училище“

Подберете кутии/чанти за храна и бутилки за напитки, предназначени специално за това. Знаем, че за децата е важно предметите да бъдат цветни, весели и да отговарят на техните интереси. По този начин ще насърчите детето с удоволствие да носи обяда си в училище.

Untitled-1

Планирайте седмичното меню заедно с детето. Така ще бъдете по-организирани и изпълнението на задачата значително се улеснява. Можете да използвате дъска, върху която да пишете менюто и рисувате. Разбира се тефтер и цветни химикали също вършат чудесна работа.

Позволете на детето да участва в подготовката на кутията. Дали помощта ще се изразява в миенето на плодове и зеленчуци или проява на креативност в декорирането на порцията, оставяме на вас да прецените.

Приготвяйте кутията от вечерта и я оставете в хладилника, за да си спестите време сутринта. Така отново детето се учи на организация

Оставяме рецептите на вас, тъй като не сме кулинарни специалисти, но пък сме експерти в предлагането на практични, иновативни и забавни аксесоари за учениците. Затова при нас ще откриете голямо разнообразие от специални детски кутии, чанти за храна и бутилки за напитки. Можете да ги видите тук.

, , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *