Хари Потър и любимите ни професори

Хари Потър и любимите ни професори

януари 31, 2017
Категория: Публикации, Събития
0 6387 13
Хари Потър и любимите ни професори

Хари Потър и любимите ни професори

За трета поредна година почитатели на Хари Потър от цял свят ще могат да споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг по инициатива на британския издател Bloomsbury, като отпразнуват Нощта на книгите за Хари Потър. Темата на тазгодишното събитие е Професорите на „Хогуортс“, а датата 02 февруари 2017 г.

В нашите магазини ще намерите специално позиционирани книгите за Хари Потър, както и всичко, свързано с поредицата. Книги за оцветяване, луксозните нови издания с илюстрации…

Темата е страхотна и вдъхнови книжарите в Orange Center да споделят кои са техните любими преподаватели от училището. 

1Започвам с моя личен фаворит – професор Сивиръс Снейп. Един от най-сложните, страхотни и изненадващи герои. Той е самото въплъщение на идеята за чистата и безкористна любов, жертвоготовна обич, безкрайна смелост и безкрайна доблест. Винаги усмихнатата Доби от Оrange Paradise споделя напълно моето мнение. After all this time. Always.

Иван Барбушев от Orange Serdika Mall:

Моят любим професор е Снейп. За мен е изключително силен, като човек, след като години наред успява да защити Хари, макар и самият Потър да го разбира чак накрая. Силен, защото успява да съхрани любовта в сърцето си, колкото и трудно да е това. Носи тежък товар на плещите си — отговорност, обещания, които са трудни за спазване, но все пак той спазва. Остава лоялен на Дъмбълдор до самия край. Пази любовта си към Лили до самия край. Защитава Хари до самия край. За мен Снейп не е просто човек, той е идеал за това, че колкото и да е трудно и болезнено трябва да останем добри в сърцата си, да съхрани м и пазим любовта, защото само тогава можем да се наречем хора.“

 

Влади от книжарница Orange Граф Игнатиев е верен и добре запознат фен с най-малките детайли от поредицата. Това е неговият коментар по въпроса:

RummelfioldПрофесор Трелони – Леко чалната, странно и смешно изглеждаща с тези големи очила, като лупи.  Харесва ми това, че независимо че почти всички смятат предмета, който тя преподава за напълно ненужен и я мислят за некомпетентна, тя е много по-мощна отколкото някой може да си представи.

Професор Лупин – независимо, че се задържа на позицията си само една година, той прави повече за Хари и компания, от който и да било друг. Всичко на което ги учи, особено Хари (като не е задължен да го направи) ме кара да го харесвам. Много бащински настроен е към компанията.

DH1_Remus_Lupin_in_his_wedding_dress_01А и имам слабост към върколаците.

Не мога да мина и без Снейп. Толкова години се държи презрително и ужасно към Хари, докато всъщност е един от най-добрите и мили герои в книгите. Ролята, която играе, жертвите, които прави, всичко това ме кара повече и повече да го харесвам. Дори и да си беше само гадняр, както го представят, пак щеше да ми е любимец.“

 

 

MinervaMcGonagallСавина Николова, гл. редактор на изд. Orange Books, също посочва професор Лупин с думите „той е спасявал задника на Хари неведнъж„. Тук се включва и „малката“ Гери от Sky City, според която Лупин е добър, готин и е върколак, което мен лично нея лично си я кефи. Освен него в личните й фаворити е и професор Минерва Макгонагъл, която е честна, смела, твърда и безкомпромистна. Тя е любимката и на очарователната Вики от Sky City, защото каквато и глупост да направиш ще те покрие и даже ако може ще помогне. Към нейното мнение се присъединява и Яна от онлайн отдела.

 

dДокато сме на вълна онлайн магазин, Боби  се включва с Аластор Муди. Защото е нестандартен и не се притеснява да говори за „забранените“ теми или по-точно the unforgivable curses, и също показва колко е важен реално предмета му чрез практика отколкото чрез теория. Нещо, което и Снейп направи във втората част, но без да наранява учениците.

Макар че изглежда повечето са го забравили, няма как да не добавя Хагрид. Та той има най-огромното и грижовно сърце, той може да те научи да яздиш хипогриф, да те заведе на разходка в най-мрачните кътчета на гората, да позволи на 

250px-Rubeus_HagridФанг да те оближе по ръката… Какво би бил Хари Потър без него? И макар официално да е преподавал само една готина в Хогуорст (по Грижа за магическите създания, разбира се), той си остава един от най-готините професори.

 

 

 

 

 

 

 ИЛЮСТРАЦИИТЕ НА ЗАГЛАВНОТО ИЗОБРАЖЕНИЕ СА ОТ ИЛЮСТРОВАНОТО ИЗДАНИЕ „ХАРИ ПОТЪР И ФИСОЛОФСКИЯ КАМЪК“

 

Журналист по образование и книжар по професия. Работя в Ориндж от 6 години, а си завирам носа сред книги от 4-годишна. Завърших магистратура в СУ,, Св. Климент Охридски", специалност Литература, кино и визуална култура.

Вижте другите ми публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *